Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako poslati fax z računalnika

Kako poslati fax z računalnika

Imam fax-modem, do sedaj sem ga uporabljala le za internet. Kako ga lahko uporabim za pošiljanje faxov? Npr. v Wordu napišem tekst in ga želim faksirat naprej, toda KAKO? V PRINT imam instaliran le domaci pljuvalnik, fax modema pa ne.

Windowsi imajo pošiljanje faksov že vgrajeno, a rado nagaja. Omisli si kakšen fax program, tudi na netu jih je precej. Bolj elegantna rešitev je recimo program WinFax, ki deluje tudi z ISDN modemi. Morda boš še najlaže našla MightyFax.

Ali pa , če imaš OFFICE 2000 , tam tudi gre, preko OUTLOOK-a

Imam Win 98 in program SuperFax, nimam ISDNja, vendar mi javlja. da imam vse porte zasedene. Jaz bi rada pošiljala fakse kar iz Worda, z ukazom Print, kjer izbereš Fax (v tem primeru kar moj modem). Toda ravno ta Fax moram nekako inštalirat. Tukaj je problem…

Si morda takrat na internetu, ko imaš porte zasedene? V programu izberi za modem isti COM port, kot je v nadzorni plošči pri nastavitvah modema (najbrž 3 ali 4). Lahko pa je z modemom v konfliktu kakšna druga kartica, ampak v tem primeru ti najbrž tudi net ne bi delal.

Drugače pa le poskusi še kak drug problem. Tisto, kar dajo zraven modema, navadno ni kaj prida.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close