Kako pospešiti rast las
Ali katera dama ve, kako pospešiti rast las ? Puščam si dolge, pa ne gre nikamor.
Slišala sem za masažo lasišča, da to pomaga, saj s tem spodbudiš cirkulacijo. Kaj pa šamponi ? Ali je to lari fari ali je kaj na tem ? Ti specialni šamponi so dragi, ne vem pa če je kaj efekta. Škoda pa mi je denar stran metati za brezvezne stvari. Hvala za nasvet
Oj,
nič kej veliko ne moreš pomagat.
Pomaga pa izmenjujoča temperatura ali UV-B obsevanje – raziskave delajo na tem.
Cikel lasišča (faze las) je nekje med 6 in 8meseci; torej učinek bo viden zeeeeeeelo pozno.
No tole je pa res en lari fari…
Ne, ne pomaga nič. Lasje pač so, kakršni so, to je v genih…[/quote]
Zelo omejeno gledano ima prav, ko luna raste, vse raste hitreje, lasje, dlake, zato se takrat zdi, de ko postrižeš, rastejo hitreje Saj rastejo, a le en teden … po drugi strani pa ko luna pada vse raste počasneje … suma sumarum se tekom meseca vse pogliha.
Masaža in določeni preparati seveda lahko pospešijo rast las, a to ne gre tako, da bo namesto 1cm zraslo 2cm v enem mesecu, morda mm več, ne pa več. Lasje pač rastejo kakor rastejo, enim hitreje, drugim počasneje, nobenemu pa ekspresno hitro. Nehaj se gledat, opazovat, merit in vključi potrpežlivost.
Zadnjič je bil na TV Slo en kratki film o neki disfuncionalni slovenski družini – ata policaja je igral Jernej Šugman, mamo bulimično nimfomanko Saša Pavček in preobilno, zakompleksano in zafrustrirano najstniško hči neka mlada igralka, ki je ne poznam.
Zgodba je bila precej kompleksna, kot stranska štorija pa se je odvijala tudi goreča želja hčere, da bi ji do petka zrasli “dolgi lasi”. Ker je bila zatrapana v sošolca, ki je v danem trenutku pač hodil z neko dolgolasko. Tamala je prišla na idejo, da če si pobrije vse dlake na telesu, bodo potem lasje do petka gotovo zrasli, še posebej, ker starša nista bila najbolj za njeno idejo, da ji za rojstni dan kupita podaljške za lase.
V glavnem metoda NI delovala, deklica je za rojstni dan dobila podaljške, a lokalni frajer se je tokrat na igrišču prikazal z novo deklico, kratkolasko.
Nauk te zgodbe…lasje bodo zrasli, a to ne bo rešilo tvojih težav.
Super zgodba!
Tole najbrž…http://www.imdb.com/title/tt2215237/?ref_=nm_flmg_act_3
Ok ok… razumem.
Nazadnje, ko sem imela jaz popadke, da sem se postrigla na kratko (to se mi zgodi vsakih nekaj let), mi je bilo seveda nemudoma in takoj žal. Ampak pomagalo ni nič, rabili so svoje leto da so prirasli do “moje” dolžine. In kot so ti že zgoraj rekli, čudeži se ne dogajajo, tudi s kemijo ne, morda zrastejo namesto enega milimetra trije, ampak to je to.
Tako brez cinizma – a podaljški pa ne bi prišli v poštev, če je taka kriza. Zdaj menda niso več tako zelo dragi in na raznih kuponih bi se menda tudi kaj našlo.
Naj ti čas hitro mine.
Aja pa še nekaj sem se spomnila, kar se domačih “arcnij” tiče.
Kot mlada deklica v zgodnji osemdesetih, ko še ni bilo vse sorte kozmetike, sem nekje prebrala star domač recept, da ricinusovo olje pripomore k rasti trepalnic in sem se potem res nekaj časa mazala zvečer, preden sem šla spat. Na staro zobno krtačko sem kanila malo tega olja in si počesala trepalnice, da so bile malo mastne. Kolikor se spomnim, so se mi po nekaj časa (meseci po moje) trepalnice res zgostile in podaljšale. Pozneje nekoč sem tudi brala, da je ricin ena glavnih sestavin večine serumov za rast trepalnic, ki se jih zdaj dobi po drogerijah.
Maska iz ricinusovega olja in recimo rumenjaka, za krepitev lasišča in las, ti gotovo ne bo škodila. Je pa zadevo treba mazat bolj pogosto, kot se najbrž nam da to packarijo spirat z glave.
Lep pozdrav,
Za hitrejšo rast in če si želimo imeti dolge in lepe lase toplo priporočam masažo lasišča z krožnimi gibi,( meni je pomagalo in mislim, da je to glavni recept)33) pravtako B kompleks kapsule, Omega 3 in Fitoval kapsule. Pomembna je tudi prehrana: čimveč beljakovin. Glavnik uporabljamo z naravnimi ščetinami. 1 x tedensko nanesi masko za lase: olivno olje + jajce+limona. Ali olivno olje+ med. … itd . Umivanje las naj bo vsak 3-4 dan z blagim šamponom, balzam je lahko boljše znamke ter ga pustimo delovati dlje časa. Jaz uporabljam po vsakem umivanju tudi masko (trenutno uporabljam Dikson treat.) Lase izpiramo z hladno- toplo vodo ter pravtako sušenje s fenom naj bo hladno-toplo. Pred sušenjem in likanjem pa obvezna zaščita las pred toploto, jaz uporabljam got2b.Na špice, ki so najstarejši del las si nanesem za zaščito maroccanolil olje. Meni pri taki rutini so zelo hitro zrastli lasi tako, da me vse prijateljice spraševale kaj počnem, da so mi tako hitro zrastli ter kako jih negujem. Pravtako cca 1-2 cm las vsake 3-4 meseca je treba postrižti. Če so tvoji lasi trenutno v slabem stanju si jih z nego lahko popraviš vendar v tem obdobju se potrudi da jih ne obdeluješ preveč. ( feniraš, sušiš, zvijaš, cukaš) Pusti naj počivajo, se bojo opomogli v tem času. Lp, Ajna