Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pospraviti po omarah

kako pospraviti po omarah

Ali mi lahko kdo svetuje, kako naj pospravim obleke po omarah? Imate kak sistem? Mogočr kje na Youtubu?

najprej zmečeš vse ven!

V vrečko sproti mečeš.zlagaš kar nisi oblekla pol leta do leta!Ostalo sortiraš:dold rokav po barvah zložiš
Kratek rokav po barvah zložiš!
Krila,hlače obesiš nazaj kar nosiš!
Nogavice sortiaš,daš v škatle,če nimaš dovolj predalov!Pasove tudi!
Poskusi čimveč zmetati v vreče,te pa pelji v HUMANO kontejner!

Zložiš vse ven. Daš na stran vse, česar nisi oblekla 2 sezoni. Pošvedrane majice porabiš kot krpe za čiščenje, ostalo podariš ali odneseš v zabojnik za oblačila. Nesezonske stvari zložiš v spacebage (to so tiste vreče, iz katerih izsesaš zrak). Vmes lahko daš kaki kos mila ali lenorjevo krpico za v sušilec. Ostane ti tako malo, da nimaš dileme. 🙂 Na dno omare grejo spacebagi, mečkljive stvari na obešalnike. Ostalo zložiš v primerno velike košare, ki funkcionirajo kot predali. Je dosti lažje potegniti ven košaro, vzeti 3. pulover od spodaj, postaviti ostale nazaj na kup in potisniti košaro v polico, kot pa da 3. pulover od spodaj vlečeš iz kupa na polici.

Eh, jaz sem bolj šparovna :-))) :

Zelo enostavno. Najprej izloči tisto, kar nisi nosila že nekaj let. Če je še dobro ohranjeno, daš v zabojnik za še uporabna oblačila. Kar je staro in za nikamor, vrži proč. Ne kupuj si novih cunj brez zveze, ker najbrž nimaš toliko denarja. Pobriši prah. Laže boš zadihala.

tudi sama se srečujem s to težavo, kako narediti red v omarah s cunjami. kljub čistkam mi še vedno ostaja vsaj 3/4 omare starih oblačil (saj bom še shujšala, je dobra kvaliteta, za doma je dobro – to so največkrat odgovori, da stvari ne zavržem). Če se odločim za kakšno oblačilo, da ga izločim, ga moram takoj oddati naprej ali pa ga kar razrežem (če se mi ne zdi primerno, da bi ga komu dala), saj se zna drugače primerit, da spet pride v omar, z izgovorom za enkrat obleč bo še dobro. V glavnem mi noben Yoou tube ne pomaga, na koncu pa je ponavadi še cenzura tastarih.

Pri pospravljanju čevljev pa teh problemov nimam, čevelj ki se mi je zameril (ožulil) ali ga težko nosim, gre takoj naprej, pa tudi če je skoraj nov. Če je ohranjen gre k sosedi, drugače pa v kontejner. Pika.

ne vem nooo??? A res ne znate pospravljat po omarah al kaj? Predvsem si je treba mal cajta vzet.

Jaz npr obrabljena oblačila izločim sproti – kontejner ali cunje. Tudi tisto kar mi ne sede dam naprej, drugače pa hranim celo omaro oblačil od babice, mojih kakovostnih Murinih in svilenih oblačil narejenih po meri ipd, ki so stara 10-20 let (enako čevljev) (no mlajša oblačila so scrap, ta grejo samo proč, ker itaq ne zdržijo dolgo), ki jih po potrebi reaktiviram in prihranim denar za nova.

Pri otrocih pa res delam kot piše zgoraj – vsake pol leta pri hčeri naredim revizijo, pomečemo proč uničena oblačila, zberemo premajhna in jih odnesemo tisitim, ki jim to prav pride, plus ugotavljamo kaj sploh potrebuje za kupit.

Saj pravim, nič UTuba, sam cajt je včasih problem ampak ko maš enkrat red potem sproti lahko vse pošlihtaš. Pa tudi če se ti na kakšni “polici” ali dnelu omare naredi nered takrat si vzameš četrt ure in pošlihtaš le tistega.

No mogoče sem jaz vseeno preveč redoljubna, ker slišim,d a obstajajo ljudje, ki majo umazane in čiste cinje skupi v omarah in pol cunj in jim visi okrog po sobi ipd…mogoče pa za take res obstaja “osnovno šolanje” v obliki video tečaja?

New Report

Close