Kako postati pilot letala
Pusti strojni fax in pogoglaj za “flight academy”. V Evropi jih imaš cel kup. Letalske družbe od pilota ne pričakujejo strojnega faxa, ampak končano šolanje po možnosti v njihovi ali partnerski letalski akademiji. Ali pa morda iščeš službo v socialni ustanovi imenovani Slovenska vojska?
Je pa malo pozno, da pri 18 sprašuješ taka vprašanja, bi moral biti že nekaj let aktiven v kakšnem letalskem klubu. Pa naredi takoj class 1 zdravniški pregled, da ne bo potem joka.
Te bo pa prišlo takole kakih 70.000 do 80.000 evrov, da dobiš potrebne licence in ratinge. Jih imaš?
A si morda ti tisti, ki postavlja enako vprašanje tu na MON na vsake nekaj tednov?
Capt. Oveur, 16.10.2023 ob 22:51
Kot sem napisal zgoraj – najprej razčisti pri sebi kaj želiš. Službo v socialni ustanovi, ali pa si bolj svetovljanskega tipa in je svet tvoje igrišče.
Možnosti za zaposlitev precej nihajo – ko udari korona, nikakršne, se še dodatno odpušča, ko korona popusti odlične.
Ne nakladaj nakladač prepotentni. Piloti slovenske vojske so zelo usposobljeni, na prvem mestu so zadolženi za humanitarno pomoč in za prevoz poškodovane in nujne med. pomoči.
Ob koroški ujmi so bili prvi na terenu.
Kako si drzneš tako prepotentno pisati o njih.
Sam/a se delaš pametno, da glava peče. Nimaš pa pojma.
Prvo opravi zdravniški izpit za pilota (medicina dela) in se prepričaj ali izpolnjuješ pogoje za pilota. Potem strojna fakulteta, prijava v vojsko oddelaš dve pogodbi in pri 35tih z preteklimi izkušnjami zlahka kandidiraš pri večjih letalskih prevoznikih. 20 let civilnega letalstva in greš v zaslužen pokoj pri 55tih – poklicno upokojevanje z lepo pokojnino.
Ko sem pred desetletji opravljal prvi zdravniški pregled za športnega pilota, sem imel na sporedu tudi psihologa od Adrie Airways. Ta je bil na razgovoru ob rezultatih mojih testov zelo naspidiran in me je na vsak način hotel prepričati, da bi se prekvalificiral v komercialnega pilota in se zaposlil v Adriji (takrat je bila Adria še dobrostoječa firma). Ponujal je, da mi vse plačajo in vse organizirajo.
Star sem bil 25 let z že končanim računalniškim faksom.
Vsi, ki jih poznam in so piloti, so delali strojni faks, govorim za potniško. Za športna letala ne rabiš posebne izobrazbe, ampak izpiti so ogabno zahtevni. Pilot potniškega je sestričnin mož, pilota imam partnerja, bivšo sosedo, moja mama je delala izpite,en moj bivši je bil, drug si je pa želel. :)))
Vem pa, da eni pomagajo na letališčih, da si za ure letenja zaslužijo, ker so drage in sestričnin mož je moral zelo velik kredit vzet, da si je sploh ure plačal, takrat v višini manjsega stanovanja. Če imaš željo, daj. Lahko ti uspe. Službe pa pol ni dobil, zdaj pa nekaj druga dela. Nekaj časa jo je imel, se mi zdi.
Klopotec348, 17.10.2023 ob 07:15
Ne nakladaj nakladač prepotentni. Piloti slovenske vojske so zelo usposobljeni, na prvem mestu so zadolženi za humanitarno pomoč in za prevoz poškodovane in nujne med. pomoči.
Ob koroški ujmi so bili prvi na terenu.
Kako si drzneš tako prepotentno pisati o njih.
Sam/a se delaš pametno, da glava peče. Nimaš pa pojma.
Resno!? Zdi se, da so v prvi vrsti zadolženi za lobiranje PROTI ureditve HNMP v Sloveniji, kot se zagre in kot jo imajo vsi drugi v tujini. Saj so sami piloti SV rekli da veliko trenirajo “vmes pa rešijo še kako življenje”. Toliko. In ja, da so stari vietnamci najboljši helikopterji ROFL.
DEI pilotke, 20.02.2025 ob 21:16
Letala, ki v zadnjih mesecih padajo z neba v ZDA in Kanadi pilotirajo DEI pilotke. Letalske firme dajejo prednost raznovrstnosti pred kompetencami.
Preverite kdo je v kabini preden se vkrcate v letalo.
Pa si ti jebeni juznaski fabrikar sploh ze kdaj letel? Nisi, ne? V piran in bosno pa pac menda ne hodis z letalom?
Torej zacepi tole gnilozobo gofljo, ker se te sploh nikakor ne tice in se zavedi, da je se najvecji DEIjovec veliko bolj sposoben kot ti