Kako potem porabite beljake…

Jaz sem nekaj izumljala in nima imena, čeprav se verjetno vsaka lahko oglasi s svojim imenom za “moj” recept. Tako:
2 beljaka
3 žlice sladkorja kristalnega
3 žlice sladkorja mletega
To sem pošteno zmiksala v sneg.
Potem sem dodala 3-4 žlice moke in enako kokosa, ter nalahko vmešala v sneg.
Na peki papir sem polagala kupčke in jih počasi sušila v pečici. CCa 1 uro ali več na 100 stopinj.

Šele zdaj mi je uspelo priti do malo časa da razložim. Torej iz beljakov in sladkorja ( toliko kot je beljakov toliko žlic sladkorja) naredim sneg, med mešanjem dodam tudi polovico limoninega soko ( recimo na 7 beljakov pol limone).
V mleko cca 1,2litra , ki mora prej skoraj zavreti z žlico zajemam sneg in jih skuham,po potrebi tudi več mleka. Mleko mora zavreti oziroma počasi vreti ,ko se kuhajo. Jaz jih še obrnem v mleku in jih še malo pustim potem pa vzamem ven in dam že v posodice. To kuhaš toliko časa da pač mase zmanjka, dodam še mleko in skuham puding katerega prelijem čez “kepice”. Upam da je vsaj približno jasno. Sem še bolj začetnik v teh vodah.
Jaz pa sem tokrat kepice kuhala v vodi (tako je pisalo v enem od mnogih receptov) in se na okusu na koncu ni prav nič poznalo. Je pa precej lažje kuhati v vodi, saj se mleko po nekaj rundah vedno bolj peni, rado se , sicer ne veliko, a vendarle prime spodaj na posodo, pa še jaz sem ga vedno potem precejala, ker so drobci kepic ostali v mleku, jaz pa sem hotela gladko omako – puding… Kakorkoli, jaz jih bom kar naprej še kuhala v vodi.
Vladka