Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako potem porabite beljake…

Kako potem porabite beljake…

……ki so vam ostali od krofov?

Če vpišeš v iskalnik beljaki najdeš kar nekaj zanimivih idej. Jaz bom naredila beljakove rezine.

lp

Jaz vedno skuka “kepice” in jih zalijem s pudingom.
Beljake stepem s sladkorjem in limono ter jih skuham na mleku. Na mleku ki ostane zakuham puding in ga prelijem čez “kepice”.

Hej Sjana, to pa zgleda zanimivo: kar razlozi bolje…….

Enako kot Sjana… seveda za omako naredimo redkejši puding, torej precej več kot 1/2 l mleka za en puding.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

kokosove poljubčke

k.

Pri nas navadno snežne vetrnice, zadnjič sem pa naredila kokosove poljubčke. Lahko jih pa dodaš k jajcem in narediš maso za palačinke, ali pa samo skuhaš v slanem kropu in jih narezane na koščke dodaš k zeleni solati.

Mateja

Snežene kepe. Naša se jih veseli bolj kot flancatov, ki smo jih pekli včeraj.

Jaz sem nekaj izumljala in nima imena, čeprav se verjetno vsaka lahko oglasi s svojim imenom za “moj” recept. Tako:
2 beljaka
3 žlice sladkorja kristalnega
3 žlice sladkorja mletega
To sem pošteno zmiksala v sneg.
Potem sem dodala 3-4 žlice moke in enako kokosa, ter nalahko vmešala v sneg.
Na peki papir sem polagala kupčke in jih počasi sušila v pečici. CCa 1 uro ali več na 100 stopinj.

<http://suzy-1.moj-album.com/> <http://servetke.moj-album.com/album/2030404/>

Pri Tajninem receptu je nekje tudi recept za Beljakov domači prijtelj – pri nas ga je takoj zmanjkalo…

prinas dobi pecene beljake kuza, ker je sem pa tja zanj to zelo zdravo…

Če delaš po recepru sestre Vandeline, porabiš tudi beljake, saj dodaš masi tudi sneg.
Jaz kombiniran recept za dunajske krofe ( Ivačič ) z njenim in dam le sneg polovice beljakov. Vedno ratajo in so prima.

jaz sem spekla en tak biskvit…samo iz beljakov, trdo stepenih s sladkorjem, in iz moke – dodala sem jo po občutku, zato ne vem točno, koliko…pribl. 15 dkg na 6 beljakov.

pride zanimiv, malo bolj gumijast biskvit. zelo dober za namakanje v vroče mleko!

Šele zdaj mi je uspelo priti do malo časa da razložim. Torej iz beljakov in sladkorja ( toliko kot je beljakov toliko žlic sladkorja) naredim sneg, med mešanjem dodam tudi polovico limoninega soko ( recimo na 7 beljakov pol limone).
V mleko cca 1,2litra , ki mora prej skoraj zavreti z žlico zajemam sneg in jih skuham,po potrebi tudi več mleka. Mleko mora zavreti oziroma počasi vreti ,ko se kuhajo. Jaz jih še obrnem v mleku in jih še malo pustim potem pa vzamem ven in dam že v posodice. To kuhaš toliko časa da pač mase zmanjka, dodam še mleko in skuham puding katerega prelijem čez “kepice”. Upam da je vsaj približno jasno. Sem še bolj začetnik v teh vodah.

Jaz pa sem tokrat kepice kuhala v vodi (tako je pisalo v enem od mnogih receptov) in se na okusu na koncu ni prav nič poznalo. Je pa precej lažje kuhati v vodi, saj se mleko po nekaj rundah vedno bolj peni, rado se , sicer ne veliko, a vendarle prime spodaj na posodo, pa še jaz sem ga vedno potem precejala, ker so drobci kepic ostali v mleku, jaz pa sem hotela gladko omako – puding… Kakorkoli, jaz jih bom kar naprej še kuhala v vodi.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Super ideja Vladka. Tudi mene in moje motijo tisti drobci snega med kremo. Ker imam beljake, bom še danes preizkusila tvoj recept.

lp

Julija

Jaz navadno naredim beljakovo pecivo.

Če imam npr. 4 beljake potem vzamem še 4 žlice moke, 2 žlici sladkorja in pest oreščkov (npr, rozine+narezani lešniki+narezani orehi+nasekljana čokolada…).
Iz beljakov stepem sneg in rahlo vmešam ostale sestavine. Pecivo pečem na 200C 15 min.
Nam je zelo všeč.

New Report

Close