Kako povečati prihodke?
Zanima me, ali lahko redne prilive na moj račun (recimo, da mi mami nakazuje denar), prikažem kot del mojega prihodka s katerim bi lahko dobila kredit. Kaj banka zahteva kot potrdilo, da je to moj redni prihodek?
Stvar je v tem, da denar imam, ne morem ga pa prikazati kot nek dohodek – kakšna ideja? A obstaja kakšna listina, sporazum ali kaj podobnega s katerim se nekdo obveže, da ti redno nakazuje denar in potem to banka upošteva kot del dohodka?
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Banka upošteva vse prihodke, ki so dokazljivi. Če vam nekdo, neko obdobje npr. 6 mesecv nakazuje denar na vaš račun, ponavadi banka upošteva določen del prihodkov, npr. 50 %. Pomembno je, da so ti prihodki redni, približno enaki in da jih takoj ne dvignete. Ne sme obstajati sum, da vam je kdo posojal denar, z namenom, da vam dvigne boniteto.
Če vam uspe delodajalca prepričat, da vam izda neko potrdilo, da vam vsak mesec nakazuje denar, kot del prihodka, banka upoštava. Čeprav banki ni v interesu, da ta dokument komurkoli pokaže in je samo za njen arhiv, je delodajalc s tem posredno priznal utajo davkov.
Lep dan!