kako povedati
Sicer sem o tem že enkrat spraševala, pa sem dobila le 2 odgovora.
Zato še ernkat sprašujem, kako sta vidva (s fantom ali sedaj že možem) povedala staršem (enim in drugim), da se bosta poročila.
Vesela bom čimveč odgovorov in dobrih idej. Pa čimprej, ker imava to namen storiti čimprej, oziroma najkasneje ta petek (7.2.)
LP!
Ja tu si bolj malo povedala, vse je odvisno od tega kako vajini starši podpirajo vajino zvezo.
Če sta proti bo za njiju to lahko zelo boleče če pa se dobro zastopite pa lahko naredita kako malo presenečanje. Mogoče večerjo tvoji in njegovi starši da se spoznajo če se še ne in takrat jim povejta.
Midva z mojim nisva imela problema saj imava že eno hčerko in živiva skupaj 3 leta tako da so samo čakali datum poroke. Sedaj pa ga imava nekje 16 ali 23 avgust.
Pa srečno.
Anja
jah midva sva mojim povedala tko smešn..k sta k nama pršla nenajvljena ravno 2 minute po tistmu k me je zasnubu :)) in sva koj zinla in moja sploh nista vrjela in sta mislna da se hecava…pol sva pa vsem ostalim in njegovim povedala da se bova poročila na pikniku za moj rojstn dan k je bil par dni po tem k me je zaprosu, seveda so vsi trapast gledal..in bli veseli seveda..moja mami še zdej ne vrjame čist dobr da se bo res zgodl :)) pa jest tut ne :))
lp lara
Sama izdelajta dve lepi sporocili in jih zvijta v rolco ter povezita z lepim slavnostnim trakom na masnico. Se predno bosta prisla na vecerjo, polozita sporocilca na njuna kroznika…Vsakdo rad odvija darila…po moje jima bo vsec…
Lahko pa naredita torto in na torto napiseta, da se bosta porocila…in jo na koncu vecerje polozita na mizo…tudi to je lepo presenecenje.
lp,
Naja
Kdo pa je povedal pri moževih starših in kdo pri ženinih? Vsak pri svojih ali obakrat mož ali kako?
Ker sem prej pozabila napisati, da napišem sedaj. Midva glede staršev nimava problemov, ker sicer živiva vsak pri svojih starših še zaenkrat , ampak se oboji že veselijo veselega dogodka, čeprav nič ne vedo o tem.
Je bilo cisto enostavno.
Moj dragi je kupil steklenico sladkega vina, smo se usedli za mizo in nazdravili najinemu datumu za poroko.
Mogoče so bili prvi trenutek malce šokirani, ampak takoj nasledno minuto je bilo veliko veselja. Zelo so zadovoljni. Pa saj je že zadnji čas, po toliko letih ljubezni
Njegovim staršem bova pa danes povedala.
Lara še eno vprašanje zate:
Si ti tudi v pripravah na poroko ali si že poročena. Če si bi prosila za kakšen dober predporočni napotek.
Lp
hejho!
ja jaz sem ena taka zagnana ki rada organiziram..zato sem rekla da se je treba čimprej začeti ukvrjati s to zadevo, zato, da dobiš kar si želiš…tako da imam rezerviran termin v vili bistrici in na upravni enoti….obleko mam izbrano in naročena je moja velikost, in tudi vplačano akontacijo,…pa gostilno imam rezervirano ..še za bend moram poklicati…vabila bova naredila sama in ravno te dni razmišlajm da moram v hobi art po papir…aha pa fotografa sem dons klicala in ga rezervirala, ampak ga moram še potrditi….pa tko…glavne zadeve so…se mi zdi….za ostalo bo pa še čas….
lp, lara
Midva se bova porocila na gradu Sneznik.
Obleke sicer se nimam, imam pa nekaj ogledanih v mod’ artu. Obleko bom kupila, ne bom si je izposodila.
Vabila sva narocila v Porocnem koticku VIDI. Sicer ure za poroko se nimava, tako da vabila se niso narejena. Ne bova jih posiljala, ampak jih bova nesla osebno, tako se bomo tut lazje zmenili za darila.
Porocni koticek VIDI je na Dolenjski cesti 156b .. to je ena nova poslovna stavba, taka mal manjsa, skoraj se prazna je, na novo so se preselili tja.
Tam majo pa vse, konfete, ce jih zelita imeti, vabila, zahvale, priponke za svate , zenina in prici, lahko ti natisnejo tudi menu za kosilo oz. vecerjo. Midva se za to nisva odlocila.
Po novem si pa tam obleko lahko tudi kupis, zal ne izposojajo.. stane pa od 120.000 tolarjev do nekako 290.000 tolarejv.
Vabila: najmanjse stevilo za narocit je 20 vabil, ce so cist navadna, stanejo 8.000 sit (20 vabil a ne), midva sva dala za taka mal bol lusna 10.000 sit (za 20 vabil seveda), zahvale stanejo isto, priponke za svate imajo od 300 sit naprej/ena, konfeti pa so nekako od 450 sit naprej.
JAz poznam enega ki se kliče pro matej in je tudi zelo obložen s takim rečmi in je nasproti picerije napoli ali nekako vsporedno z Trubarjevo ulico, včasih je bil tam ne znam prav napisat zato bom po izgovorjavi kasner in eller.
Še malo drugače povedano če si na glavni avtobusni postaji in greš čez samafor proti RTV skoz naravnost proti Prešercu nekje 200 m od RTV.
Ojla Urša, Lara in ostale!
No, pa bom še jaz pristavila svoj piskerček: danes sva namreč pričela s pripravami: no moji starši že vejo, njegovi še ne. Sem pa danes rezervirala termin, 19. julij, samo nisem še čisto odločena za uro 15.00 ali 16.00 (kaj menite kaj je bolje????). Klicala sem v Mod art za obleko in so mi rekli naj kar pohitim, ker so sedaj rezervacije že za julij in avgust – no naslednji teden se odpravim tja, če mi bo slučajno, slučajno katera prav – upam, da imajo tudi kaj za majhne suhice. No, klicala sem tudi človeka za muziko in sva se zmenila. Fotograf pa je rekel, naj se oglasim osebno, da se bomo dogovorili.
To vse v enem dnevu – a sem pridna, ane! Torej: da se zrihtati zelo hitro (po moje 14 dni) – samo dovolj zgodaj mora biti, ker so drugače zasedene lokacije, termini in gostilne (ta pri nama še ni izbrana).
Lepe priprave in sporčite kaj, kako napreduje, Ajs