kako pravilno poslati paket:)
imam par vprašanj glede pošiljanja paketov. Sam ga bom prvič poslal in sem malček izgubljen No pa tudi nočem izpasti kreten na pošti
Paket bo težak okoli 2 kg, zapakiral pa sem ga kar v škatlo od čevljev
1. lahko sam dam v poljubno škatlo vsebino?
2. kako najbolje zaščitite tekstil?
3. katera poštna služba je najugodnješa (pošta, dhl, tnt express..) in nnajhitrejša?
4. kako pravilno napisati naslov? pri prebiranju starih tem nisem našel nič oprijemljivega.
hvala za pomoč in obenem,vesele praznike
Kam boš pošiljal paket? Iz Zg,Kašlja na Koščakov hrib? Ali v tujino?
Pri nas velja:
1. Lahko ti zapakiraš v škatlo, vrečo, kuverto, fascikel…….kamor češ! Lahko zaviješ v “cajtengpapir”. Na ovoju mora biti prostor za naslovnika.
2. Tekstil bi dal v eno plastično vrečko in potem v bolj trdno embalažo. – ni pa nujno!
3. / (tega ne vem)
4. Naslov napišeš kot na vsako pismo. Če hočeš (odvisno kako boš pošiljal) zadaj napišeš svoj naslov.
Vse je isto, kot če bi pošiljal običajno pismo. Paket boš itak nesel na Pošto, kjer ga bodo stehtali, določili velikost in glede na to “poZNAMKAli”.
LP in vesele praznike!
1. lahko sam dam v poljubno škatlo vsebino?
da, dokler je naslov pregleden. Jaz dam naslov napisan na tiste male samolepilne lističe in jih oblepim, da ne padejo dol in še ni bilo težav.
2. kako najbolje zaščitite tekstil?
Zložiš, da je čimmanjši in mogoče še zaviješ v mehurčkast ovoj, če te zelo skrbi. Lahko pa daš zgoraj in spodaj zmečkan časopis.
3. katera poštna služba je najugodnješa (pošta, dhl, tnt express..) in nnajhitrejša?
Odvisno, kako se zmeniš – če boš imel več paketov stalno, potem se posebej lahko pogajaš za manjšo ceno. Hitre so vse. Ali pošiljaš v tujino?
http://www.dhl.si/content/dam/downloads/si/express/sl/shipping/rate_guides/dhl_express_tariff_guide_05012013_si_sl.pdf
http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki
Odvisno, kaj hočeš.
So mi pa do zdaj največ paketov pofrderbali/pomečkali/strgali/poslali v Avstralijo, namesto v SLO pri Royal mail, ki potem pride z našo Pošto Slovenije.
4. kako pravilno napisati naslov? pri prebiranju starih tem nisem našel nič oprijemljivega.
Jaz dam Kar približno v desni spodnji kot nalepko in preverim, če dobro drži. Ne pozabi še na prečrtan svoj naslov.
O marija.
Spominjam se pošiljanja paketov ” po starem ” vojakom v JLA. Komaj si prišel do kakšne pametne škatle. Kaka veza pri lokalnem trgovcu ni bila odveč.
pošiljali so se pa domači piškoti, potice – vse še v tistih starih šakatlah z pokrovom. Pa pršut in šalam, sir in moja mama je bratu pošiljala še pomaranče in banane ( oče je delal v Luki ) pa seveda kakšno knjigo in obvezno slike.
Paket smo zavili v plav papir, ki so ga prodajali v polah na pošti. V levi zgornji kot si napisal naslov pošiljatelja in ga prečrtal. V desni spodnji kot pa naslov prejemnika.
Seveda je moral paket bit ovit z špago in poštarca je nanj pritisnila tisti rdeč pečatni vosek – pa štempelj gor.
No saj sem vedel, da bim kaj pozabil pripisati:)
Govorim za notranje posiljanje, znotraj nase preljube kokoske:)
Tako,,stvari sem dal v 2 navadni vrecki in v skatlo. To sem konkretno oblimal s sirokim selotejpom, da ne bo razpadla med potovanjem na posti. Gor bom prilimal etiketo/papir s svojim naslovom, odzadej pa s svojim…v petek pa nesem na posto pa drzim prekrizane prste, da me postna usluzbenka ne bo sk**** in bo sprejela paket;)
..sam sebi sem ze smesen, ker se zdim totalno neumen,da mi to predstavlja tak velik izziv in problem:) Ne zamerit;)
Vsem, ki ste pomagali pa 100x hvala;)
Vesele praznike;)
Pred časom je meni na pošti gospa razlagala, da se do 2 kg pošlje kot navadna pošiljka in ne kot paket. Je ceneje menda. Pa en formular je treba izpolnit, ki ga potem nalepi na paket, četudi si ti napisal že naslovnika. Drugače pa nič ne komplicirajo, celo pomagajo. Le v škatli daj stvar v en polivinil, ker je vreme slabo, na dežju pa se karton razmoči.