Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako prebarvati vratca omaric?

kako prebarvati vratca omaric?

Pozdravljeni,

zelo rada bi nekoliko spremenila zunanji videz kuhinje, ne da bi jo zamenjala. In sem pomislila, da bi lahko prebravala samo vrata omaric, ali vsaj tisti del, ki je zdaj grozne temne rjave barve, ki se jo je pol itak ze odluscilo. Zdaj me pa zanima ce se kaksna ze lotila cesa podobnega?
A je bolje s sprayom ali barvati s copicem?
Pa verjetno moram prej povrsino zbrusiti, ker se drugace nova barva ne bo prijela?

Hvala za nasvete!
Lp, Naja

Po moje je bolje, da vrata od omaric kar zamenjaš. Pokličeš kakšnega izdelovalca kuhinj in ti pokaže velik različnih vzorcev lesa in barv, mislim, da ni preveč drago. To barvanje je bolj tako tako!

lahko pa čist enostavno kupiš samolepilno tapeto, jih imajo cel kup različnih vzorcev in prelepiš fronte :)))

Moja sestra je tako prelepila eno ful staro kuhinjo. lesene dele (pač mal je bila kombinirana) je pa prešpricala s sprejem. Ful dobro je izpadlo, samo moraš biti zelo natančen ko gor lepiš da nimaš zraka pod tapeto.

Ja, po moje dosti manj zakomplicirano, če kar krila menjaš.

Jaz sem pred par leti hotela tako prenoviti moževo staro otroško sobo, ki jo je imela najina pupa.
Če hočeš narediti uredu, je potrebno temeljito pobrusiti staro barvo, lepo pokitati luknjice, spet brusit … Nato šele barvati
Ko sem si preračunala koliko bi me stal material in koliko dela bi mela sem kar odmislila vse skupaj.

Je pa prijateljica prebarvala tako tvojo sobo. Barvala je z valjčkom (tistim malim penastim) in ko je na koncu preračunala koliko je vse skupaj stalo (in koliko dela je imela) ji je bilo kar žal.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Pred leti mi je prebarval vrata omaric avtoličar. Bilo je poceni in zelo dobro narejeno.

Kje se pa kupijo tiste folije, ki jih nekdo omenja?

V različnih knjigarnah, Bauhausu, trgovinah, kjer prodajajo barve, …

Vcasih so jih imeli v trgovini Chemo.

V heliosu ti barve za les in kovino ter pralne stenske barve zmešajo po želji. Njihova barvna paleta obsega več kot 3000 odtenkov. Minimalna količina mešane barve za les in kovino je 1 liter, stenske barve pa mešajo v količini po 2 litra. Ti tudi povejo, kolikšno površino pokriješ s to količino. Za stenske vem, da pokriješ okoli 8 do 10 m2 pri dvakratnem barvanju.

Barve niso drage, cena pa variira v skladu z nianso. Najdražje so temno rdeče barve.

Če se boš odločila za heliosove barve, ti svetujem, da ti poleg klasične palete pokažejo tudi novo paleto Harmonia, kjer imajo že narejene razne kombinacije (npr. kakšne barve paše na kakšno) po tri barve skupaj.

Greš v kakšno hobi trgovino ali bauhaus, kupis “šmergel” papir za les, barvo za les, ki ti odgovarja, še bolje je sprej, lažje se dela, hitreje in to je vse.
Doma vrata dol, ornk pošmirglat vse, da je lepo gladko in nato obrišeš, da je še čisto, suho, potem pa le veselo na delo, najprej pobarvaj notranjo stran vrat, nato še zunanjo, počakaj da se ornk posuši, nato še enkrat in to je to! Samo to delaj nekje zunaj, barva smrdi saj veš in prah od šmirglanja bo tudi letel vse na okoli.
Nato pa še vedno na pobarvana vrata lahko kaj dodaš, kakšne vzorčke, ki bi pasali v tvoj stil kuhinje, če bo modra, kakšno ribico, če bo rumena al zelena, kakšno rožico, ne vem, to vidiš sama kaj paše tja notri.Lahko tudi nalepiš kašne vzrocke iz fimo mase alu mus gume, ali window colorja…Veliko zabave!

New Report

Close