Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pregnati polhe izpod strehe – kdo ve?

kako pregnati polhe izpod strehe – kdo ve?

Ima kdo nasvet kako pregnati polhe izpod strehe, da mi ne pogrizejo lepenko in les in pridejo v notranjost?

Kopirano iz fouma :

“Kolega mi je poslal link do ene firme, ki se ubada s temi stvarmi, http://www.eurocontor-slo.si/Izdelki.html, so pa baje PRECEJ dragi.
Sam sem v merkurju nabavil pasti za podgane in jo malo predelal (nakrivil en lok tako da je bolj občutljiva). Polhov ne ubije in jih kasneje spustim DALEČ stran v naravo. Lovim jih pa na orehe, zadnje čase pa jim bolj pašejo narezana jabolka (mogoče ker dišijo?). “

Napiši na vidno mesto – Polhom vstop prepovedan!Ali še bolj na “nož”: Polhom vstop STROGO prepovedan!!!

tja postavi ves čas prižgan radio – jih tako moti, da odidejo.

Sosed je imel probleme na vikendu in kupil neko napravo, ki naj bi jih odganjala. Nekaj časa jih res ni bilo, potem ap so se očitno navadili na tisti zvok in jih ni več motil.

Sem pa tudi jaz že slišala, da je radio uspešen.

Še en glas za stalno prižgan radio – nastavi postajo npr. na Radio Kranj, Belvi, Gorenc. Zanesljivo jih prežene ali vsaj nažene na stranišče.

Kupi mehko vabo za podgane in miši (Rotacid, Glodacid…) in jim nastavi po podstrešju. Polhci poskusijo in postanejo strašno žejni in oddidejo v naravo in jih ni več nazaj. Sprobano. Vabe vsako leto pred “sezono” obnovi.

New Report

Close