kako prekiniti porodniško
Ja, se da. Pojdi na CSD, tam vse izveš in urediš. Moraš pa vedeti, da tega časa potem ne moreš “prinesti notri” kasneje.
LP
Ja, ko sem se jaz zanimala za to varianto – da jaz prej prekinem in ostali izkoristi mož – so mi rekli, da ne bo šlo, izjema je res kakšna resna zdravstvena zadeva. Ko sem rekla, da zaradi službe, so pa rekli, da ni problema, da jo enostavno prekinem in grem v službo, samo v tem primeru je ne bi mogel do konca koristiti mož.
LP
Verjemi mi da veliko mladih mamic dela po tem sistemu – porodniška se izračunava glede na seštevek dohodkov 12 mesecev (kar je bilo prej ni pomembno) in veliko delodajalcev preprosto odpusti nosečo žensko. Obstaja precej pravnih možnosti zato – ob tem pa veš da boš službo po izteku porodniške dobila nazaj. In če bi se šla taka ženska tožit bi dobila bitko medtem ko bi vojno zanesljivo izgubila. Če pa misliš da je to žalostno pa povej to kakšni nosečnici, ki prejema cca 250 EUR porodniške ob tem pa mora plačevati še najmenino, hrano… Žalostno je predvsem tvoje razmišljanje.