Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako prekiniti porodniško

kako prekiniti porodniško

Mogoče kdo ve, kakšen je postopek oz. če se sploh da prekiniti porodniško mesec ali dva pred iztekom le te? Pač prej bi šla v službo in ne bi izkoristila porodniškega dopusta (dopust za nego in varstvo otroka) do konca.

hvala

Ja, se da. Pojdi na CSD, tam vse izveš in urediš. Moraš pa vedeti, da tega časa potem ne moreš “prinesti notri” kasneje.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

jaz sem jo prekinila zarad zdravstvenih razlogov in je ostanek izkoristil mož….so pa na czsd zelo komplicirali….

Lahko prekineš in preostanek porodniške dobiš nakazan v enem znesku (za celoten čas predčasne prekinitve)

Ja, ko sem se jaz zanimala za to varianto – da jaz prej prekinem in ostali izkoristi mož – so mi rekli, da ne bo šlo, izjema je res kakšna resna zdravstvena zadeva. Ko sem rekla, da zaradi službe, so pa rekli, da ni problema, da jo enostavno prekinem in grem v službo, samo v tem primeru je ne bi mogel do konca koristiti mož.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Tole pa ne bo držalo, denarja ne dobiš nakazanega.
Lahko pa jo prekineš, in greš v službo.

Dobroimetje ni več mogoče- spremeba zakonodaje. torej nobenih izplačil v enkratnem znesku

Včasih se je dalo del porodniške prenesti (pač do določene starosti otroka). Je še tako? Vem, da je kolegica izkoristila preostanek porodniške dve naslednji poletji, ne vem pa, ali je to še možno.

Ena mal drugačna ideja:
V službi se zmeni za podjemno pogodbo ali tudi avtorsko delo do izteka porodniške in tako boš imela 2 dohodka…

Sej, zarad takih se bojo enkrat spomnili, da lahko skrajšajo porodniško…
Žalostno…

midva sva brez komplikacij zamenjala. Jaz sem šla v službo, mož pa na porodniško, čeprav na začetku porodniške nisva vedela, ali bo možu v službi zneslo. Pa mu je.
Šla sva na CSD, dobila nove odločbe….

Ja, seveda…

Verjemi mi da veliko mladih mamic dela po tem sistemu – porodniška se izračunava glede na seštevek dohodkov 12 mesecev (kar je bilo prej ni pomembno) in veliko delodajalcev preprosto odpusti nosečo žensko. Obstaja precej pravnih možnosti zato – ob tem pa veš da boš službo po izteku porodniške dobila nazaj. In če bi se šla taka ženska tožit bi dobila bitko medtem ko bi vojno zanesljivo izgubila. Če pa misliš da je to žalostno pa povej to kakšni nosečnici, ki prejema cca 250 EUR porodniške ob tem pa mora plačevati še najmenino, hrano… Žalostno je predvsem tvoje razmišljanje.

New Report

Close