Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako preprečevati vneto uho in zamašen nos? Pogovor s strokovnjakom

Kako preprečevati vneto uho in zamašen nos? Pogovor s strokovnjakom

Kako preprečevati vneto uho in zamašen nos pri otrocih?

V tokratni javni tribuni bomo obravnavali značilne simptome, učinke in pravilno uporabo priznanega zdravila za otroške nosove – sirupa Sinupret®.

Pridružite se nam v sredo, 4. 12. 2024, ob 10. uri na tej povezavi.

Vabljeni, da postavite vprašanje.

Pozdravljeni,

zanima me v kako hitro Sinupret učinkuje. Kdaj je priporočljivo začeti s terapijo.

Ali Sinupret pomaga pri vnetem ušesu z izlivom ob vsakem prehladu. Kako se jemlje, brez prekinitve?

Iz 1. roke povem, težko. Je prirojeno.

Moji dve  -1x vnet uho tavelka, pa še to mehansko; preveč masla tvori in so strdek odstranili na ORL, ker je pritiskal na bobnič.

Tamala še nkol; pa je skoz smrkava, ker slabo nos izpihne. No, včeri jo je kao hotu bolet uho 1. v življenju, pa zgleda, da je bila samo ful zabita evstahijeva, saj je bolelo le na pritisk. Izpiranje nosa s fiziološko je rešilo zadevo in je šla normalno v šolo.

Ušesa “peremo” po nezgodi z ušesnim maslom pri tavelki s Cerumen peno- tekočino.

Proti ušesu nista cepljeni.

Kontra slika pri nečaku/nečakinji. Skoz vneta ušesa, čim so mal bolani. Tudi cepljeni proti vnetju…

Kriva žrelnica, ki naj bi tvorila neko poličko, ma kateri se nabira sluz iz nosa, poten pa udari na uho. Otroci naj bi to prerasli; nekje do 7- 8letih, drugače obstaja operacija.

Pri nečaku ki je nad 8 je že izzvenelo, nečakinja se pa lih bori spet z vnetim ušesom od nedelje, stara 5 let….

Odgovor na objavo uporabnika
Covid 2021LE, 03.12.2024 ob 13:08

Iz 1. roke povem, težko. Je prirojeno.

Moji dve  -1x vnet uho tavelka, pa še to mehansko; preveč masla tvori in so strdek odstranili na ORL, ker je pritiskal na bobnič.

Tamala še nkol; pa je skoz smrkava, ker slabo nos izpihne. No, včeri jo je kao hotu bolet uho 1. v življenju, pa zgleda, da je bila samo ful zabita evstahijeva, saj je bolelo le na pritisk. Izpiranje nosa s fiziološko je rešilo zadevo in je šla normalno v šolo.

Ušesa “peremo” po nezgodi z ušesnim maslom pri tavelki s Cerumen peno- tekočino.

Proti ušesu nista cepljeni.

Kontra slika pri nečaku/nečakinji. Skoz vneta ušesa, čim so mal bolani. Tudi cepljeni proti vnetju…

Kriva žrelnica, ki naj bi tvorila neko poličko, ma kateri se nabira sluz iz nosa, poten pa udari na uho. Otroci naj bi to prerasli; nekje do 7- 8letih, drugače obstaja operacija.

Pri nečaku ki je nad 8 je že izzvenelo, nečakinja se pa lih bori spet z vnetim ušesom od nedelje, stara 5 let….

kaj naredi otrok ko nečesa ne mara slišati? Z dlanjo so prekrije ušesa. Starša naj se prenehata kregati pred otrokom-a pa ne bo več vnetja ušes. Posledično je zajet tudi nos, saj ne more zavohat – izvohat kako se bo prepir med staršema končal.

Pri nas samo sin 1 x vneto uho na morju pri cca 9. letih. Hči zdaj 13 let, nikoli vnetega ušesa, neglede na vse prehlade, zamašene nosove itd.

Recept: striktno čiščenje zamašenega nosu pri obeh, kot malčki z nastavkom za sesalec (pri hčeri kupe in kupe izvedenih izcedkov iz nosu)  kasneje s pihanjem.

Pri nas je bil zamašen nos stalnica, še posebej pri mlajšem sinu. Vsakič, ko je bil prehlajen, se je vse ustavilo pri nosu – sluz ni stekla in skoraj vedno je sledil kašelj, včasih celo vnetje ušesa. Po priporočilu pediatra smo poskusili sinupred, in moram reči, da nas je rešil marsikatere neprespane noči.

Moj 7-letni otrok je imel prehlad, ki je sicer minil, a zdaj že teden dni vztraja kašelj, še posebej ponoči. Nos ni več zamašen, a se mi zdi, da se nekaj sluzi še vedno nabira. Ali lahko Sinupret pomaga v takšnih primerih? Kako dolgo ga lahko uporabljamo, da bi videli rezultate?

Pozdravljeni. Ali obstaja kakšen preventivni ukrep, da do vnetja ušes sploh ne bi prišlo? Hčerka je lansko zimo dvakrat pristala na antibiotikih zaradi vnetja ušes, letos bi se temu radi izognili. Je uporaba antibiotikov res nujna pri vnetju ušes ali obstaja kakšna alternativa? Hvala!

Zanima me, ali lahko starši kaj sami naredimo doma za lajšanje simptomov zamašenega nosu ali pri vnetju ušesa – preden otroka peljemo k pediatru?

Zakaj pride do respiratornih težav si preberite na spletni strani zamolčana medicina v zavihku drugo mnenje- respiratorne težave

Iz prve roke. Ob začetku prehlada ga uporabljamo vsi 4-je v družini. Moraš pa začeti jemati čim prej, da se ne razvije na polno. Meni ponavadi 4. dan, da imam na pol suhi nos, 5. dan je suho.

Mož je trma, ne začne jemati takoj, pri njemu traja tudi 7 dni

Hčerka je hitra, tretji dan je ponavadi OK. Razen tokrat se ji vleče že 7 dni, res pa je da ima tudi močan kašelj. Ko je bila v vrtcu, je smrkala non stop, vse se to potem razširilo na ušesa, čemu je sledilo vnetje in antibiotik. Odkar poznamo te kapljice, tega več ni.

Moja mami je nad 60, njej recimo ne pomaga sploh, ima pa zelo slab imunski sistem.

Tak da kak kdo, pri nas so kapljice vedno v hladilniku, občasno kupim tudi tablete

Sinupret je na naravni osnovi…

Pozdravljeni,

Zanima me če se otrok res lahko prehladi,ker je zunaj mrzlo ali mora bit v stiku z virusom?

Moj 7-letni otrok je imel prehlad, ki je sicer minil, a zdaj že teden dni vztraja kašelj, še posebej ponoči. Nos ni več zamašen, a se mi zdi, da se nekaj sluzi še vedno nabira. Ali lahko Sinupret  pomaga v takšnih primerih? Kako dolgo ga lahko uporabljamo, da bi videli rezultate?

naj ta mojster pove katera sestavina v tej megli deluje in na kaj deluje. Meni je zdravnica enkrat rekla da sinupret zelo dober če ga jemlješ si v 7 dneh dober, če ga pa ne si pa v enem tednu

Otrokom redno čistite nos, bodisi z vakumom na sesalec (malčki) , kjer kupite nastavek za 15€. Starejše otroke npr OŠ pa naučite, da ob prehladu redno izpihajo do čistega  Če ne gre, pa kapljice, sprej na bazi morske vode ali Operil in podobno.

Pomembno je, da pri malčku res čistite nosek saj ima dokaj prost prehod med nosno votlino in notranjim ušesom. Bakterije tako zlahka prehajajo. Vnetje ušesa se rado ponovi, sploh če ima že v zgodnji življenjski dobi pogosto vneto uho. Zato je čiščenje noska pri malčku najboljše, čeprav zgleda grozno, ko vklopis sesalec, da malčku nos sčistiš. Pa srečno.

Mene zanima razlika me izdelki sinupret in za kdaj je kakšen priemren?

Hvala

Ali je bolje začeti jemati Sinupret že ob prvih znakih zamašenega nosu ali šele, ko se stanje poslabša? Ali je lahko učinkovit kot preventiva pred zapleti, kot so vnetje ušes?

Ali je možno, da smo že cel mesec bolni. Sama sem prebolela atipično pljučnico, moj 11-letni sin prav tako, in zdi se mi, da se nikakor ne moremo popolnoma pozdraviti. Redno uživamo betaglukane, skrbimo za zdravo prehrano in se trudimo ostati aktivni, vendar ne pridemo na zeleno vejo. Ali jesinupret primeren tudi za preventivo, da preprečimo ponavljajoče se okužbe, ker naj bi te izhajale iz nosu in grla? Res nam prav pride vsak nasvet, ker veseli december res ni štartal veselo.

Pri nas smo že skoraj obupali – jaz sem prebolela vnetje sinusov, sin  pa se že tretjič v tem mesecu bori z zamašenim nosom in kašljem. Uporabljamo neti posodico za spiranje nosu, skrbimo za redno gibanje in uživamo zdravo hrano. Zanima me, ali je sinupret primeren za dolgotrajno podporo in ali ga lahko uporabljamo hkrati z neti posodico?

Moj mož ima že nekaj časa težave z zamašenimi sinusi in težko diha, kar mu otežuje spanec, posledično tudi meni. Poskusili smo z različnimi kapljicami za nos, vendar simptomi ne izzvenijo povsem. Ali je Sinupret primeren za dolgotrajno uporabo in ali lahko pomaga pri pogostih težavah z dihali? Res rabmo pomoč.

Moj sin je od začetka šole skoraj ves čas bolan – od zamašenega nosu in kašlja do vnetja sinusov in ušes. Sama sem tudi že izčrpana, ker se zdi, da prehladi krožijo v neskončnem krogu. Uporabljamo fiziološko za spiranje nosu, skrbimo za zdravo prehrano in poskušamo podpirati imunski sistem, vendar ne vidimo izboljšanja. Bi bil sinupret morda primeren za dolgotrajno podporo?

Če otrok večkrat zboli v hladnejših mesecih, ali je mogoče Sinupret uporabljati sezonsko za podporo dihal ali je namenjen le kratkotrajnim terapijam?

Dragi uporabniki,

začenjamo z današnjo javno tribuno. Vabljeni z vprašanji.

Uredništvo Med.Over.Net

New Report

Close