Kako preprečiti stavke?
Zanimajo me konkretni predlogi, ne v stilu čvekanja!
Moj predlog je zmanjšanje zaposlenih v javni upravi, šolstvu, sodstvu, zdravstvu itd. za polovico. Potem bodo vsi zadovoljni s plačami, ne bo čakalnih vrst, šole bodo proizvajale genialce, sodnih zaostankov ne bo več, administracija se bo fantastično zmanjšala.
Učinkovitejša javna uprava, to je pogoj za njeno zmanjševanje. Z razvojem računalniške tehnologije in s tem uporabe računalnikov in interneta bi se lahko marsikateri sedanji obisk na JU opravil od doma. To se že dogaja vendar žal počasi.Trenutni veliki vložki bi se nam zelo hitro obrestovali.
Kar se tiče šolstva ga moraš prilagajati številu šolajočih se oseb.Z zmanjšanjem standarda šol si bomo naredili medvedjo uslugo. Potrebno je povečat kvaliteto šol tudi z uvajanjem konkurence.Naložba za prihodnost, tu se ne išče dobiček.
Tako kot v šolstvo mora družba vlagati tudi v javno zdravstvo, ki mora biti dostopno vsem.
Problem državnih služb je v tem, da so v večini brez konkurence in je zato kvaliteta in storilnost manjša kot bi morala biti. Obenem pa se tu tudi pretaka ogromno denarja kar je lepa priložnost, da se delajo razni obvozi denarnih poti. Po drugi strani pa je od državne uprave odvisno veliko delovnih mest v gospodarstvu. Oba, gospodarstvo in negospodarstvo, živita in morata živeti v simbiozi.
ej tole mi je pa zelo všeč, že podobno razmišljava, ane boss.[/quote]
In kaj bi vidva naredila z ljudmi, ki bi ostali brezposelni, ko bi zaprli taka podjetja? A ne bi bilo bolje pomagati takim podjetjem? Ne mislim z denarjem ampak drugače, taktično, strateško…[/quote]
Pa me razsvetli mmml, kakšno taktiko in strategijo si imel oziroma imaš v mislih? In zakaj torej vlada tega ne stori? Mogoče pa…. vlada potrebuje svetovalce, tvojega kova?
Nikoli ne veš. Bomo podebatirali, ko slišim tvoje predloge.
In kaj bi vidva naredila z ljudmi, ki bi ostali brezposelni, ko bi zaprli taka podjetja? A ne bi bilo bolje pomagati takim podjetjem? Ne mislim z denarjem ampak drugače, taktično, strateško…[/quote]
Pa me razsvetli mmml, kakšno taktiko in strategijo si imel oziroma imaš v mislih? In zakaj torej vlada tega ne stori? Mogoče pa…. vlada potrebuje svetovalce, tvojega kova?
Nikoli ne veš. Bomo podebatirali, ko slišim tvoje predloge.[/quote]
Česar vlada gotovo ne potrebuje je kritizerja tvojega kova.
Česar vlada gotovo ne potrebuje je kritizerja tvojega kova.[/quote]
Ej, mmml nisi odgovoril oziroma pojasnil taktike oziroma strategije, ki si jo imel v mislih. Pa saj to ni bilo za pričakovat, ker tega tudi ne znaš in ne zmoreš. Tvoja strategija in taktika se začne in končna za tekočim trakom v Revozu. Za tebe JE strategija in taktika to, da je vlada plačala tujcem za to, da lahko Slovenci za njih garajo. Zelo strateško in taktično.
Umetno ustvarjanje delovnih mest z davkoplačevalskim denarjem. To je pa res strategija.
Vlada kritizerjev mojega kova res ne potrebuje, več kot očitno pa je, da potrebuje strokovne kadre in stratege. Samo ne tvojega kova.
vrabček tvoja ugotovitev je pravilna, da je vlada plačala tujcem za to, da Slovenci za njih garajo!???
In to Janševa vlada! Matr skor ne morem verjet, ampak je res..
SAMO NA NEKAJ JE PA NAŠ VRLI VRABČEK POZABIL! PAČ KOMUNAJZAR KRATKE PAMETI!!!
ROP JE SKLENIL POGODBO O PLAČILU, KI JO JE MORAL JANŠA IZPOLNITI…
Česar vlada gotovo ne potrebuje je kritizerja tvojega kova.[/quote]
Ej, mmml nisi odgovoril oziroma pojasnil taktike oziroma strategije, ki si jo imel v mislih. Pa saj to ni bilo za pričakovat, ker tega tudi ne znaš in ne zmoreš. Tvoja strategija in taktika se začne in končna za tekočim trakom v Revozu. Za tebe JE strategija in taktika to, da je vlada plačala tujcem za to, da lahko Slovenci za njih garajo. Zelo strateško in taktično.
Umetno ustvarjanje delovnih mest z davkoplačevalskim denarjem. To je pa res strategija.
Vlada kritizerjev mojega kova res ne potrebuje, več kot očitno pa je, da potrebuje strokovne kadre in stratege. Samo ne tvojega kova.[/quote]
Vidva z bossom sta se strinjala, da je treba neuspešna podjetja enostavno zapreti. TO je vajina rešitev in prispevek k zniževanju inflacije.
Jaz sem samo povprašal, kaj bi vidva naredila s stotinjami delavcev, ki bi v vajinem primeru ostali na cesti. Aja, oprosti, pozabila sta na ljudi. Eh, malenkost, tudi to se zgodi. Denar je važen, denar, dobiček, ne pa čisto navadni delavci. Preteklosti seveda ne moreš zatajiti, aneda vrabček. Kapitalizem, kraja in dobičkarstvo pod krinko socializma.
Nič novega na sceni: vse kar je bilo prej podpisano in pripravljeno pa sedaj izpeljano, pa se je izkazalo za slabo, je kriva sedanja garnitura. Kar pa se je kljub temu pokazalo kot dobro, pa je bila zasluga prejšnjih. Včasih imam občutek, da so bile določene zadeve za časa Ropa namerno sprejete in podpisane škodljivo, saj so predvidelai, da bo njihova realizacija tepla realizatorja, t.j. sedanjega premierja.
Kako preprečiti stavke?
Saj tu ne gre za pravice delavcev ali reveže, pač pa grožnje in organiziranje stavk ter govorjenje o revščini meče slabo luč na vlado in celo na Slovenijo v EU in svetu, kar levake ne zanima. Ali vsaj naj bi. Po volitvah pridejo na oblast pahorji in stavke ne bodo več potrebne, tudi govorjenje o revščini bo potihnilo, tudi če jih bo deset ubilo na železniškem prehodu ne bo o tem slakovih trenj in zamenjave ministra, nobeden se ne bo spomnil o materi samohranilki v težkem socialnem položaju, itd.
Skratka spet bo raj na zemlji, čeprav bodo plače take ali pa še slabše kot sedaj.
To je taktika opozicije, ki so se jo naučili v kumrovcu, ker vladi ne morejo nič konkretnega očitati, saj je 100 krat boljša kot najboljša lds vlada. Če je verjeti statistiki, se tudi število rojstev dviguje, kar me še posebej veseli.
Če podjetje ne more izplačevati dogovorjenih plač je nerentabilnoin z svojim prihodkom ne more izboljševati delovnih pogojev in uvajati novih proizvodov. Tako podjetje nima prihodnosti. Podjetje mora imeti takšne prihodke, da lahko zagotovi poplačilo vseh svojih obveznosti, v nasprotnem primeru je podjetje v breme vsej državi. Ogromno našega denarja so pobrala slaba podjetja v obliki raznih subvencij, pomoči, odpisu vplači v pokojninske in zdravstvene blagajne… Sedaj ko pa je zdravstvo in pa SPIZ v minusu se pa vsi nekaj čudite in zahtevate od države da naredi čudež. Ga ne moreš. KOlikor je vplačil toliko je lahko izplačil. Napačno gospodarsko politiko preteklih vlad, tudi v SFRJ, plačujejo sedaj tako penzionisti kot tudi zaposleni.