Kako preprečiti vetrove po fižolovih jedeh?
Pri fižolu je pač tako. Jaz sem ga jedla predvčerajšnjem v solati in me je skoraj razneslo od napenjanja. Včeraj pa sem jedla fižolovo juho in kot da ga ne bi jedla. Nobenih vetrov, nič.
Jaz jem fižol vsak teden po dva dni in ga bom jedla dokler bom živa, ker ga obožujem, mi pa samo napenjanje ni kaj dosti moteče.
Nekaj me zanima. Tiste, ki pravite, da vas po spranem fizolu ne napenja. Kaj pa po nespranem? Ste kdaj poskusile?
Ker meni se zdi, da enih ljudi pac ne napenja, druge pa ja, pa ce je pripravljen tako ali drugace.
Pomaga pa, kot je ze ena napisala, probiotik (lahko tudi v obliki jogurta), ali pa sikapur gel.
Ta “pojoča telovadba notranjih izvodil” je za nas moške nadvse koritstna in prijetna, če ne Bog tega ne bi ustvaril…masira PROSTATO!
Kako je pa pri ženskah pa ne vem. Še nobena ni puknila poleg mene…če ne štejem nabijanja mojega bata v nožnico, kjer je ob vsakem iztiku vstopil zrak in se je tlak v njej povečal kot pri Ottojevem motorju.
Vesel oče the motorist
Hm, nisem se poskusila nespranega iz konzerve, vsaj ne da bi vedela, doma ga vedno sperem, ker mi je tak sluzast in ko ga spiras se peni, zato vedno sperem do cistega, zna pa bit, da sem kje jedla tudi nespranega, ne da bi vedela, zato ne morem nic povedat, kaka je razlika.
Ce pa svez fizol ni prevret s kumino, me napenja in boli me zelodec in crevesje, skratka, ni za zivet.
Priporočam eno konkretno večmesečno jetrno dieto in kuro z badljevim čajem ali kapsulami, za tiste, ki niste povsem nejeverni, je tudi postopek čiščenja z grenivko in olivnim oljem opisan na spletu (ponovim vsako leto dvakrat). Napenjanje po hrani povzročajo namreč zamaščena in slabo delujoča jetra. Tudi alergije izhajajo lahko iz tega razloga.
Sam fižol pa pomaga, poleg kumine in lovorja še, če je zmiksan. Uporabno kot preliv za solato in osnova za fižolovo juho.
….čist simpl—–fižol, prebran, namak u hladni vodi VSAJ EN DAN…….vodo se lepo zamenja 1-2X…. pol pa da u lonec…zavreš….in ko zavre, odliješ un o vrelo vodo..z vsemi penami ki so se pojavile…u kanal.
…zaliješ nazaj z vrelo vodo…in pol kuhaš bres soli , brez lovora…mlete paprike…..dokler razmeroma ni dobro razkuhan—–ene 4 ure…dodaš še osralo…in to je to
Cfru
21 Apr 2018 18:48
Vesel oče je napisal/a: ↑ Zato, ker ni dobro tesnilo!
Očitno je dobro tesnilo, saj je vsakič, ko sem ga vtaknil not (zelo rad fukam na način, da ga pri vsakem vtiku tudi iztaknem čisto ven – obema to “pruži” nepopisen užitek, tudi po dve uri skupaj) nastal notri nadtlak, kot bi jo “pumpal”.
Pri tistih, ki imajo majhnega (npr. Kućan, Janković, južnaki nasploh) pa do tega pojava res ne more priti, saj vlada prepih tudi, ko ga imajo notri….
Pizda namreč “princa” popolnoma “objame”….jaz tako čutim.
Vesel oče, ki ima rad “princeske”…