Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako preprečiti vetrove po fižolovih jedeh?

Kako preprečiti vetrove po fižolovih jedeh?

Baje obstajajo neke finte že pri sami kuhi, da te po jedi ne napenja. A kdo ve?

temu je lovorjev list namenjen, ampak… fižol napenja, ne glede na finte. lahko se samo malo ublaži…

Pri fižolu je pač tako. Jaz sem ga jedla predvčerajšnjem v solati in me je skoraj razneslo od napenjanja. Včeraj pa sem jedla fižolovo juho in kot da ga ne bi jedla. Nobenih vetrov, nič.

Jaz jem fižol vsak teden po dva dni in ga bom jedla dokler bom živa, ker ga obožujem, mi pa samo napenjanje ni kaj dosti moteče.

Jaz pojem pred takim obrokom včasih eno linex kapsulo (pač probiotik, nima veze kak), drugače pa najraje stresem gor zmleto kumino (če je ni dodane vmes pri kuhanju).

Dobro operi fižol, če je iz konzerve.
Tistega drugega, ko ga namakaš, to vodo odlij in ravno tako dobro speri, predno daš v novi vodi kuhat. ne vem, jaz rada jem fižol, pa po njemu ne prdim. če pa kdaj pojem kaj iz govedine.. jao.. sem raje tiho. :).


Tako je – lovor naj bi preprečil napenjanje. Jaz dodam v ta namen pri kuhanju fižola še majaron. In potem nikoli ne streljam 🙂

Vodo od fižola, ko ga namakate, obvezno odlijte. Ko ga kuhate in ko zavre, to vodo tudi odlijte in kuhajte naprej v novi vodi, pa bo ok.


OK ne bo, bo pa v lažji obliki!

…če fižol ali druge stročnice namakaš v vodi s sodo


Ne verjamem, da sploh kdo kuha fižol v isti vodi, kot se je namakal?
Splošno znano je, da je ta voda škodljiva. Vsebuje purine, ki povzročajo ledvične kamne.

Kakšen je potem vonj v vajini spalnici?


OK ne bo, bo pa v lažji obliki!
[/quote]

Konzerve dobro sperem in je ok.
Svezega namocim, odlijem vodo, nalijem svezo, natresem kumine in zavrem, pustim mogoce 5 minut, odlijem vodo, nalijem svezo in kuham. Nobenega napenjanja.

Nekaj me zanima. Tiste, ki pravite, da vas po spranem fizolu ne napenja. Kaj pa po nespranem? Ste kdaj poskusile?
Ker meni se zdi, da enih ljudi pac ne napenja, druge pa ja, pa ce je pripravljen tako ali drugace.

Pomaga pa, kot je ze ena napisala, probiotik (lahko tudi v obliki jogurta), ali pa sikapur gel.

Ta “pojoča telovadba notranjih izvodil” je za nas moške nadvse koritstna in prijetna, če ne Bog tega ne bi ustvaril…masira PROSTATO!

Kako je pa pri ženskah pa ne vem. Še nobena ni puknila poleg mene…če ne štejem nabijanja mojega bata v nožnico, kjer je ob vsakem iztiku vstopil zrak in se je tlak v njej povečal kot pri Ottojevem motorju.

Vesel oče the motorist

Hm, nisem se poskusila nespranega iz konzerve, vsaj ne da bi vedela, doma ga vedno sperem, ker mi je tak sluzast in ko ga spiras se peni, zato vedno sperem do cistega, zna pa bit, da sem kje jedla tudi nespranega, ne da bi vedela, zato ne morem nic povedat, kaka je razlika.
Ce pa svez fizol ni prevret s kumino, me napenja in boli me zelodec in crevesje, skratka, ni za zivet.

Fižol vedno oprat v mrzli vodi, dat močit v mrzlo vodo; vodo odlit in dat kuhat fižol v mrzlo vodo.
Krompir isto.

pa še to, če daš prvič kuhat v mrzlo vodo, daš čez 5 minut vretja spet v mrzlo vodo … baje

Priporočam eno konkretno večmesečno jetrno dieto in kuro z badljevim čajem ali kapsulami, za tiste, ki niste povsem nejeverni, je tudi postopek čiščenja z grenivko in olivnim oljem opisan na spletu (ponovim vsako leto dvakrat). Napenjanje po hrani povzročajo namreč zamaščena in slabo delujoča jetra. Tudi alergije izhajajo lahko iz tega razloga.
Sam fižol pa pomaga, poleg kumine in lovorja še, če je zmiksan. Uporabno kot preliv za solato in osnova za fižolovo juho.


Zato, ker ni dobro tesnilo!

….čist simpl—–fižol, prebran, namak u hladni vodi VSAJ EN DAN…….vodo se lepo zamenja 1-2X…. pol pa da u lonec…zavreš….in ko zavre, odliješ un o vrelo vodo..z vsemi penami ki so se pojavile…u kanal.

…zaliješ nazaj z vrelo vodo…in pol kuhaš bres soli , brez lovora…mlete paprike…..dokler razmeroma ni dobro razkuhan—–ene 4 ure…dodaš še osralo…in to je to

…ostalo in to je to….pardon:))

Cfru
21 Apr 2018 18:48
Vesel oče je napisal/a: ↑ Zato, ker ni dobro tesnilo!

Očitno je dobro tesnilo, saj je vsakič, ko sem ga vtaknil not (zelo rad fukam na način, da ga pri vsakem vtiku tudi iztaknem čisto ven – obema to “pruži” nepopisen užitek, tudi po dve uri skupaj) nastal notri nadtlak, kot bi jo “pumpal”.

Pri tistih, ki imajo majhnega (npr. Kućan, Janković, južnaki nasploh) pa do tega pojava res ne more priti, saj vlada prepih tudi, ko ga imajo notri….

Pizda namreč “princa” popolnoma “objame”….jaz tako čutim.

Vesel oče, ki ima rad “princeske”…

New Report

Close