Kako preveriti nekoga ki zahteva številko kreditne kartice?
Morda tukaj kdo ve – na dveh bankah sem na klicnem centru za kreditne kartice dobila popolnoma neuporabne informacije.
Potujem v tujino. Izbrala sem prenočišče, za potrditev rezervacije zahtevajo številko kreditne kartice. Vse, tudi tisto CVV kodo na zadnji strani.
Ali obstaja kakršenkoli način, da lahko preverim, da je na drugi strani dejansko podjetje, ki poslluje s karticami? Prenočišča obstajajo, najdejo se na več koncih, ima več mnenj oz. odzivov z vsega sveta.
Eni imajo https spletno stran (obrazec) za vse te podatke, s “Secured by RapidSSL” znakom. Nam to zagotavlja kaj več varnosti?
Kakšne hude izbire nimam – vsi, ki so v izbranem terminu sploh prosti imajo sistem s kreditno kartico. Zdaj samo ne vem, kako na najbolj zanesljiv način speljati vse skupaj.
Za mnenja, izkušnje, nasvete bom hvaležna.
saj vem, da ti nič ne pomaga, ampak jaz že cca. 6 let tako potujem naokoli, da plačujem prek interneta s kreditno kartico, še nikoli nisem nikogar preverjala, razen na trip advisorju ali podobno, ampak tam sem bolj pozorna na komentarje o čistoči, lokaciji ipd., . pa je še vedno bilo vse OK, nobene zlorabe kartice