Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako preveriti?

Kako preveriti?

Pozdravljeni,

bom poskusila bit kratka. Pred par meseci sem spoznala moškega. Oba sva ločena, 45+. Zelo sva se ujela, čeprav nama je malo “sekalo ven” na začetku še iz prejšnjih zvez. Ampak se super razumeva, komunikacija štima, se lahko pogovarjava o vsem. Redno krši meje, da me vidi (tudi samo vidi), vikende preživljava skupaj, hodiva na izlete, kolikor pač lahko v dani situaciji. Kar me muči in mi povzroča stres, je to, da imam ves čas občutek, da si dopisuje še s kako drugo. A veste, tisti instinkt, ki ga ne morem utišat. Res je sicer, da sem imela tako izkušnjo v prejšnji zvezi in je seveda lahko to pogojeno s tem. Nisem pa na splošno ljubosumna, al nekaj. Samo ta instinkt. Nič ni konkretnega, neke malenkosti, o podrobnostih ne bi. Ko sva skupaj par sms-ov na msn in viber, telefon ima zakljenjen, ko sva skupaj ga bolj redko uporablja. In kolikor sem ga uspela spoznati, me ne bi čudilo, če bi si dopisoval še s katero. Glede na to, da se mi vedno javi na gsm, ob vsaki uri, nekako ne dvomim v njegovo zvestobo. Pa tudi kar nekaj časa preživiva skupaj. Me pa to z morebitnim dopisovanjem spravlja ob živce. Zelo. Včasih bi kar zaključila vse skupaj. Dobro se zavedam, da če mu bom težila, lahko uničim zadevo, ki je do sedaj res lepa. In vem, da mu veliko pomenim. Rada bi se potolažila, ne bi pa želela preverjati in gledati telefona. Če ga s tem soočim v nekem trenutku, da mi npr. pokaže gsm, je to zeeloo odbijajoče, vem. Tega ne bi rada naredila. Hkrati pa tako ne morem na dolgi rok.
Kaj narediti?

Hvala vsem za mnenje in odgovor.

Maja

Odkrito mu povej, kaj te muči.
Moraš se zavedati, da nekateri ljudje – ne bom napisala moški – pripadnost začutijo šele po pol leta zveze ali celo več. Poleg tega se nekateri ljudje v zvezo ne vržejo z vsemi štirimi, ampak se njihova čustva poglabljajo in dozorevajo zelo počasi – lahko bi rekli, da so v ljubezni preudarni in se ne zatreskajo, niti zaljubijo ne, temveč začnejo počasi ljubiti. Poskusi vzeti ta začetek bolj na izi, kot lepo obdobje, in ne kot uvod v resno zvezo. Dovolj si stara, da nehaš verjeti v pravljice.
Torej, imaš fanta, ki je v redu, ki ima spoštljiv odnos do tebe, ki mu je očitno še kako mar zate in s katerim se imata kljub groznim časom zelo lepo. Kaj bo – bo, kar se bo razvilo ali kar se bo razbilo. Oboje bo moralo biti prav in tako, kot mora biti. Zaupati mu moraš, da ni neumen in da vidi, kaj ima s teboj. Če pa ni prepričan v vajino zvezo oziroma če išče dalje, pa naj čim prej najde … ni mogoče ravno najbolj fer in idealno, ampak pri skoraj 50 smo mogoče malo bolj preračunljivi kot pri 25-ih.
Kljub vsemu pa vedno lahko prideš z odkrito besedo na dan in ga prosiš, naj bo iskren. Praviš, da imata oba nekaj prtljage od prej, mogoče ima tudi on tako izkušnjo, da ne more čisto zaupat.

Svetujem ti obisk psihologa, tega se ne da rešiti s preprostim mnenjem oz. nasvetom. Treba bo odpirati stare rane, ker niso čiste, da bi se lahko zacelile.

Zaklep telefona je nujen že iz varnostnega razloga: mobilna banka za začetek, da ne govorim o vseh možnih dostopih v aplikacije znotraj telefona. Hvala bogu, so ene app že začele z notranjim preverjanjem (face id/pwd). Večina nas ima tudi notifications “nevidne” v stanju zaklenjenega telefona. Bolj bi me skrbel človek, ki nima zaklenjenega telefona;)

Kot opisuješ kako ti posveča čas in ti je vedno dosegljiv, si ne bi delala skrbi na zalogo. Vedeti moraš, da gre za odraslega človeka, ki ima še druge osebe v življenju in ko se bo počutil neobremenjeno, ti bo tudi povedal s kom si dopisuje in tudi vsebino dopisovanja;)

Ti samo uživaj:)

Če bi že ti zdaj vse preverjala, ko ga “še “nimaš, kako bo pa še takrat, če ga boš že mela…Res prelep je sanski stan…

Al je to razlog da je propadla prejšnja zveza?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close