kako preziveti s kreditom
Pozravljeni! Najprej naj pohvalim ta forum, katerega redno prebiram in ker imam tudi jaz probleme s financiranjemi, Vam zastavljam tole vprasanje:
Moj OD JE netto 260.000sit oz.cca 1085 evrov, prejemam pa se 340 evrov prezivnine, ter otroski dodatek..Po locitvi sem kupila stanovanje tudi delno seveda s kreditom, katerega sedaj tesko odplacujem-imam enega na 10in enega na15 let, nista zavarovana s hipoteko placujem pa 3 leta, pa se kratkorocni kredit..pokvaril se mi je star avto-baje ni vreden popravila, za drugega nisem trenutno vec kreditno sposobna.Skrbi imam s temi recmi..placujem tudi zivljenjsko zavarovanje…delam v dobri firmi..mi lahko svetujete, kako bi lazje dihali..!?
Pozdravljeni!
Rešitev je, da z dolgoročnim kreditom na 20 let poplačate vse kredite in s tem se vam obrok toliko zniža, da ga normalno odplačujete in še kupite avto, ki bo zanesljiv. Svetujem vam pa tudi, da nardite varčevanje nekje 30 eur mesečno, da imate nekaj denarja, če pridejo nepredvidljivi stroški. Če je vaše življenjsko zavarovanje ustrezno, bo ga pa moral videti.
Lep dan!
Da ti bo lažje v pomoč,ti posredujem moje podatke.Plačo imam netto bivših 120.000.000.Preživnine dobim 50.ooo.00+ otroški 26.Sama z dvema otrokoma.Da sem rešila stanovanski problem,sem najela kredit;38.000.00 na mesec za dobo 15 let,ker še vedno je bilo premalo,sem vzela še dodatno gotovinski kredit 35.ooo.oo na mesec za dobo treh let.To se pravi kredita skup 73.ooo,00 na mesec…..Ne živimo—životarimo.Pa še to nisem kupila velikega stanovanja,le 32 kvadratnih metrov….
lp
Meta,
koliko sta pa otroka stara?
Ali imate ustrezno stanovanje ali si si izbrala preveliko stanovanje. Če je to drugo, potem razmišljaj o zamenjavi za manjše, če pa to ni, potem prolongiraj kredit na do 30 let, glede na tvojo starost. Na spletnih straneh bank si informativno izračunaj, če bi kredit poplačala z drugim na različne dobe, vse tja do max. 30 let in videla boš, kakšna mesečna finančna razlika se ti bo pojavila.