Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kako pridobiti stanovanje nazaj?

Kako pridobiti stanovanje nazaj?

Pozdravljeni,

z bivšo ženo sva živela v zakonski skupnosti 10 let. Zaradi nesoglasij sva se razšla konec leta 2009 in takrat sem se izselil iz stanovanja, katerega lastnik sem samo jaz in sem ga kupil preden sva se sploh spoznala. Ona je ostala v stanovanju, ker sem sam imel možnost se odseliti v hišo, ki sem jo podedoval po očetu, in še danes ne želi iz njega. Uradna ločitev je bila oktobra 2010. Imela sva postavljene že 3 roke, ko bi se naj izselila, vendar se ni. Poiskala je odvetniško pomoč in sedaj od mene zahteva 25 000€ za 10 let kuhanja, pranja, čiščenja in likanja. Naj povem, da sem stanovanje obnovil in opremil popolnoma sam, kar lahko dokazujem tudi z računi. Zraven tega sem skrbel tudi vsa leta za njeno hči iz njenega prvega zakona, midva pa skupnih otrok otrok nisva imela.
Zanima me, na kak način jo lahko spravim iz stanovanja, glede na to, da je v njem že več kot leto dni in se ne želi o izselitvi niti pogovorit, niti ne plačje najemnine?Ali lahko kdaj to najemnino zahtevam za nazaj od nje?
Zanima me tudi, ali lahko zahtevam nazaj avtomobil, ki sem ga kupil sam. Račun za avto je pisan na mene, vendar je registriran na njeno ime?
In pa, ali lahko zahteva od mene denar za čiščenje, pranje, kuhanje ipd?In to 25 000€?

Zaradi kompleksnosti vašega primera vam svetujem, da si tudi sami poiščete odvetniško pomoč. V vašem primeru bo najbrž potrebno v sodnem postopku dokazovati, v kolikšnem delu je kateri od vaju z nekdanjo partnerko prispeval k ustvarjanju skupnega in povečanju vrednosti vašega posebnega premoženja.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close