Kako pripravite pariške lignje, da…
niso kot žvečilni gumi?
Doma sicer rada sama pripravim lignje, ampak nikakor niso tako mehki kot v restavraciji. Zakaj?
Očoščene lignje narežem na kolobarje, jih za minuto dam v vreli osoljen krop, odcedim, pomokam in povaljam v jajcu, ter jih pečem cca. 3-4 minute v vročem olju, da jajca zakrknejo.
Kaj delam narobe, oziroma kako jih pripravite vi, da so res mehki?
Pariški lignji: namočeni v moko in jajce, ocvrti v olju, postreženi s tatarsko omako
Tržaški lignji: namočeni v moko in ocvrti v olju, postreženi s tržaško omako(česen peteršilj, olje)
Zakaj jih pokuhaš?
Ko jih daješ v olje, glej da bodo lepo ločeni, tako se bodo hitreje in skozi prepekli, in ne bodo gumijasti
dober tek
Jaz pa zadnje čase raje kot lignje pripravljam sipice, ki sem jih enkrat slučajno kupila v Euro Spinu – ker lignjev nikjer nisem dobila. So sicer precej večje in debelejše kot lignji, samo so pa bistveno mehkejše, nežnejše in se kar stopijo v ustih – res NJAMI…
Pripravim jih pa tako – najprej jih operem, odcedim in popivnam s papirnato brisačo. Potem jih 15 min pred cvretjem dobro posolim. Potem jih povaljam v moki in jajcih in dam v vroče olje. Vsak obroček posebej, da se ne sprimejo. V vročem olju jih cvrem okrog 10 min, potem pa spet na papirnato brisačo, da popije odvečno maščobo in takoj na krožnik pa v usta. Pa tatarsko in česen in petršiljček..
Res nikoli niso kot čigumi, sploh pa sos sipice res take, da se kar stopijo v ustih – priporočam.
Lp,
Mija
Pozdrav!
Izpusti krop, ta res nima nobenega smisla.
Jaz jih v jajce nikoli ne namkam.
Bistvo je v tem ( pri ocvrtih ), da jih prej osušiš, pomokaš in na čistem in suhem cedilu odstraniš odvečno moko in jih zelo na hitro ( 2 do 3 min ) ocvreš v vročem ( pa spet ne preveč vročem ) olju.
Gumijasti postanejo zato, ker jih cvreš predolgo. To so mehkužci in rabijo res le minimalno časa za obdelavo.
lp