Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pripravite pariške lignje, da…

Kako pripravite pariške lignje, da…

niso kot žvečilni gumi?
Doma sicer rada sama pripravim lignje, ampak nikakor niso tako mehki kot v restavraciji. Zakaj?

Očoščene lignje narežem na kolobarje, jih za minuto dam v vreli osoljen krop, odcedim, pomokam in povaljam v jajcu, ter jih pečem cca. 3-4 minute v vročem olju, da jajca zakrknejo.

Kaj delam narobe, oziroma kako jih pripravite vi, da so res mehki?

Glih nekaj postov nazaj sem napisal da je ribolovno območje C4 tista bistvena stvar zaradi katere lignji niso čigumi…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Izpustim krop in jajce . Povaljam jih samo v ostri moki , solim pa na koncu – ko so že cvrti .

…petarda,to kar ti delaš so ocvrti,ne pariški…

če znese, kupim sveže. zrežem na kolobarje, odcedim na situ in jih tudi popivnam v čisti krpi. nato jih pomokam na čistem in suhem situ, da se odvečna moka strese dol in ocvrem. solim ocvrte.
to sicer niso pariški, sam gumijasti pa tudi ne.

Suhe povaljam v moki in direkt v vroče olje. Ne smejo se cvreti predolgo. Ko začnejo “pokat” jih vzamem ven.
Nikoli jih prej ne kuham in niso gumijasti.

Še nikol nisem slišala za pariške lignje.
Ocvrte, na žaru, polnjene…

Jaz tud sam v ostro moko pa ocvret. Niso gumjasti.

Pariški lignji: namočeni v moko in jajce, ocvrti v olju, postreženi s tatarsko omako
Tržaški lignji: namočeni v moko in ocvrti v olju, postreženi s tržaško omako(česen peteršilj, olje)

Zakaj jih pokuhaš?
Ko jih daješ v olje, glej da bodo lepo ločeni, tako se bodo hitreje in skozi prepekli, in ne bodo gumijasti
dober tek

Jaz pa zadnje čase raje kot lignje pripravljam sipice, ki sem jih enkrat slučajno kupila v Euro Spinu – ker lignjev nikjer nisem dobila. So sicer precej večje in debelejše kot lignji, samo so pa bistveno mehkejše, nežnejše in se kar stopijo v ustih – res NJAMI…

Pripravim jih pa tako – najprej jih operem, odcedim in popivnam s papirnato brisačo. Potem jih 15 min pred cvretjem dobro posolim. Potem jih povaljam v moki in jajcih in dam v vroče olje. Vsak obroček posebej, da se ne sprimejo. V vročem olju jih cvrem okrog 10 min, potem pa spet na papirnato brisačo, da popije odvečno maščobo in takoj na krožnik pa v usta. Pa tatarsko in česen in petršiljček..

Res nikoli niso kot čigumi, sploh pa sos sipice res take, da se kar stopijo v ustih – priporočam.

Lp,

Mija

Pozdrav!

Izpusti krop, ta res nima nobenega smisla.
Jaz jih v jajce nikoli ne namkam.

Bistvo je v tem ( pri ocvrtih ), da jih prej osušiš, pomokaš in na čistem in suhem cedilu odstraniš odvečno moko in jih zelo na hitro ( 2 do 3 min ) ocvreš v vročem ( pa spet ne preveč vročem ) olju.

Gumijasti postanejo zato, ker jih cvreš predolgo. To so mehkužci in rabijo res le minimalno časa za obdelavo.

lp

Par minut pred uporabo jih namakaj v vodi z kisom ali limono in sigurno ne bodo kot zvečilni.Preverjeno najmanj 100x.

DRRR
Re: Kako pripravite pariške lignje, da…
10.09.09 10:57

Glih nekaj postov nazaj sem napisal da je ribolovno območje C4 tista bistvena stvar zaradi katere lignji niso čigumi…

Mene pa zanima kakšna cona je to? Namreč prvič, ampak res prvič slišim kaj takega.

Ali je lahko tudi cona X5?

Še boljše je, če jih povaljaš v koruzni moki.

R

New Report

Close