Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka kako pripraviti cenovno ugodno poroko?

kako pripraviti cenovno ugodno poroko?

želiva se poročiti. seznam gostov imava – 73 ljudi z otroci vred- vsi na seznamu bi verjetno prišli.

želiva se poročiti, vendar nama je 10.000 evrov dati za poroko malce veliko. rade volje kaj postoriva sama, sploh, če s tem malce privarčujeva.

željo imava sicer po neki mešanici klasične, a ne preveč razvlečene poroke. nisva ravno prepričana, če si želiva celodnevno klasično ceramonijo.

kje vse bi lahko midva privarčevala? kakšno obliko poroke si izbrati, da naju ne bo stala ravno 10k? prosiva za kakšen nasvet…

Jaz bi se šla poročit sama, prijatelje pa bi prosila, da nekje na gozdni jasi ob potoku pripravijo poročni piknik.
Takšne prostore se da najet za malo denarja in še prespat se da v spalni vreči… Samo, to vama verjetno ni všeč. Meni bi bilo.

Kaj pa piknik varianta? No nisem se še poročila in ne vem če se kdaj bom ampak tale s piknikom mi je všeč. Odvisno kako fensi poroko hočeta. Če imaš na piknik varianto lahko na primer kak cattering naročiš…najdražja je ponavadi pogostitev. Ker obleke si lahko izposodiš, če nimaš predsodkov pa kupiš rabljeno, vabila lahko narediš sama če imaš kaj smisla za to ali pa vabiš na druge načine. Mislim da se da naredit prijetno poroko za manjši denar samo iznajdljiv je potrebno biti.

razmišljala sva o najemu šotora in catringa, ja.

nekako naju skrbi namreč vreme, tako da poročni piknik pod milim nebom odpade.

a poročni šotori so pa dragi?

Povabita na obrede, tisti ki pridejo in preživijo, jih povabita v najeto kočo, lovski, ribiški…… dom, kjer vama prjatli špilajo catering.

Nazadnje sem za prijateljico (dvojna obletnica) v ribiškem domu za savo pekel za ene 130 folka. Ja in? Ja kul je blo ane, nezadrt folk, kvaliteta hrane odvisna od prijaznosti konzumirajoče, otroci pri igrah…

Midva sva se poročila tako, da sva vse goste povabila na navadno večerjo… Malo dlje smo tam posedeli, malo poklepetali, par pesmi zapeli…, pa je bilo luštno. In nekateri so prišli samo zato, ker sva povedala, da bo preprosto, brez odvečnih ceramonij, brez neumnih igric…. Vprašaš v gostilni, koliko stane večerja, računaš še pijačo, pomnožiš s 73 in to je to 🙂

Lej najini stroški pri poroki so bili (je pa res, da so bili zelo razumevajoči starši, ki so prevzeli gosilno, ki je bila najdražja)
Obleka – (kupljena preko spleta) 260 € (kasneje prodana po isti ceni)
čevlji – 25 €
prstana – 300 € (z gravuro)-
njegova obleka – 45 € + srajca 40 € ( :)) ja obleka je bila v eni trgovini ful znižana, srajca pa je murina)
njegovi čevlji – mislim da cca. 60 € – ampak do takrat niti ni imel nobenih takih bolj fancy čevljev (samo športne)
frizer in make up – neki malega – pač kolegice 🙂
muska – 350 € (bili so super in bi dala tudi več, so bili pa zrihtani preko vez, zato so bili cenejši – tu se ti ne splača varčevati, ker muska naredi žurko. To se je pri meni še kako izkazalo za resnično.)
prevoz – svak (nisem komplicirala zaradi avta)
okrasitev – poročno darilo tete.
prostor – gratis – smo bili na uradnem prostoru
gostišče – to so plačali starši. Bilo pa je 16 €/ osebo. Torta je bila poročno darilo mojih staršev – zrihtala kolegica.
Potem je bila še večja pogostitev za ostale povabljene (ja sem ena tistih, ki je prijatelje povabila na obred in pred cerkev in so imeli večjo pogostitev, svati pa so šli naprej v gostišče). Za to pogostitev so dale sestra, teta in starši – kot poročno darilo. Niso hoteli nič vzeti, ko sva želela plačati.

In to je to.. Zame je bila poroka sanjska. Spomin mi greni samo dejstvo, da se nama je tam sorodstvo sprlo – kar sva sicer izvedela kasneje.
Aja še vabila, ki so bila tudi kar poceni mislim da 4€ po komadu.
Jaz res nisem komplicirala. Podrobnosti mi niso bile tako pomembne, pa je vseeno izpadlo zelo lepo.

Če hočeš ohcet s 73 povabljenimi in šotorom in muziko in kar je še tega, pač ne moreš zadeve speljat z jurjem ali dvema. Če ti je pa škoda denar metat za take ceremonije (meni bi vsekakor bilo), je treba pa vse skupaj ustrezno skrčit in oklestit.
Oziroma, kot pravijo, stisnit in prdnit se ne da…

ne govorim o jurju ali dveh. to gotovo ne bi šlo čez. ampak recimo o 6tih tisočakih. več NE želiva dati. in tudi ne moreva.

a se je katera poročila pod šotorom? koliko to stane?

SUPEEER!

Yonix

pozabi na šotor, najem te pride par jurjev

razmisli o tem, kje bi lahko najela kak prostor za pogostitev.

ribiški dom v okolici, lovska koča, gasilski dom?
potem pa nakupiš pijačo, naročiš kakega odojka, mame in tete napečejo pecivo, … kaj takega?

Jah midva sva s 50 povabljenimi prišla skoz pod 2500€ (šteta tudi gostilna).

Lahko se dogovoriš,da imaš poročni obred bolj pozno (npr. ob 15. ali 16. uri) in ker se vse zavleče – slikanje, pijača…. lahko imaš samo večerjo in ti tako odpade en obrok (kosilo).

Na Polici pri Kranju imaš super prostor za piknik varijanto- pa ni to klasičen piknik….je tko bl fensi- cene pa so čist zmerne. Imaš velik pokrit prostor- kozolec, hrana je pa najboljša…če te zanima poišči Matjaž Sedej catering…. Kolegica se je tam poročila in je blo res TOP….

Midva sva za poroko pred dvema letoma za 75 svatov porabila 5.500. Najela sva dovrano, hrano s kompet postrežbo, njihovo “posodo” in kozarci sva naročila pri domačem gostincu, ki ima dobro hrano.
Vino sva dobila od sorodnika. Ostalo pijačo sva nabavila v trgovini. Piva nisva kupovala.
Prstani: 380,00 eurov. Za okrasitev sem naročila mašne na potek in balone ter sva sama okrasiila dovorano in cerkev. Za krašenje cerkve sva uporabila tudi cvetje z domačega vrta. Naprsne šopke, poročni šopek, šopek za tamalo in namino dekoracijo v kelihih ter krasited dveh avtov sva naročila v cvetličarni.
Dvodelno obleko sem si kupila v MB, bolero mi je sešila sestra. Mož si je obleko kupil v C&A.
Pecivo smo ženske napekle same.
Se da tudi z manj denarja. Sama morata vedet, kaj vama je pomembno in za tisto dasta malo več in malo manj za tisto kar je za vaju postransko.
Aja – glasbo pa sva imela tapravo saj konec koncev sva bila mnenja, da pri tem ne boma varčevala, ker muzikanti držijo družbo pokonci in sva na koncu ugotovila, da je bila najina odločitev pravila.
Srečno!

Midva sva dala 5000 €, 80 ljudi… vse vključeno (hrana, pijača in odprt bife (žgane pijače in pivo)).

Obneseje se pa res koče, manjši hoteli…itd…

Varčevanje:

– brez benda,
– brez rezanega cvetja,
– brez fancy vabil (marediš si jih sam)… itd…

najboljše pa je, če ravno takrat pada dež, kolikor le more, ja…..(videno oz. doživeto). Jim nič ne pomaga ne kozolec, ne fensi, ne zmerne cene, ker ne slišiš nič od obreda, pa še samo pot tistim kuzucem čepiš, ko ena kura.)))

Jaz sem že malce pozabil, kak strošek je bil (Ker je 7 let že tega) Ampak preračunano mislim da bi čisto vse stalo nekje 4000€ za 63 gostov na večerji (Pri matičarju jih je bilo še več).

Za darila, sva rekla za marsikaj, kar nama je pri poroki prišlo prav.
Tako so bili za naju zastonj: prstani, torte, okraski na dveh avtomobilih, poročni šopek, piškoti, vino,…

Za vino se je oče zmenil, da da svojega, računali so le neko postrežnino.
Mama se je napekla piškotov.

Marsikaj se da narediti doma (Vabila npr.) če je čas in volja.

Še vedno imaš lahko klasično poroko za malo denarja, če nimaš rož na poroki (samo ta najbolj osnovne), imaš obleko za 50€ in ne 500€, nimaš naprsnih šopkov (oz. samo priče), prstani za 100€ in ne za 1000€, večerja samo za ožje sorodnike za 200€ ne pa za vse možne povabljene za 2000€, najcenejša vabila kar jih lahko najdeš,…skratka da se, ampak je odvisno od vaju kaj točno bi rada imela.

Če ne želita celodnevne ceremonije, ki je po nekaj urah že vsem dovolj, je najboljše da se poročita samo z pričami in greste na kosilo. Kak teden kasneje pa še vse ostale povabita na piknik recimo.

evo ti kopiram stroškovnik, k sm ga na forumu poroka že objavla. poročila sva se 2011. ker sva na začetku želalal imet šotor pa te zadeve, sva okol poslalal tut povprašvanja, in bi naju vsaj 4tisoč dražje pršl (najcenejša ponudba). se pa da z malim dnarjem velik stvari nardit-če maš smisu pa voljo.

Mi2 sva imela 76svatov, vse sva plačala sama, fotografa sva dobila za poročno darilo (drgače je njegova cena 550€). Tole je najin stroškovnik:
gostilna: 2457,47eur
postrežnina: 80eur
torta: 235eur
civilna poroka (izven uradne lokacije): 300eur
cerkvena obred: 42eur
priprava na zakon: 20eur
pevke: 100eur (ostalo darilo cca 50eur)
DJ: 250eur
sobe z zajtrkom za 9oseb: 200eur
dekoracija:cvetje 45eur+zelenje 10eur
cvetličarna: 80eur (poročni šopek, 3xnaprsni šopki, 1xavto,1xmanjši šopek)
milni mehurčki: 23,76eur
mašne: 27eur
vabila, zahvale, naprsni šopki na magnete: 123,97eur (delala sama)
pecivo (materjal, delo darilo moje sestre): 80eur
sadje: 40eur
prstani (tatto): 80eur
obleka:nevestnina z bolerom: 210eur
ženinova obleka: 59eur
srajca: 39,95eur
kravata:25,95eur
pas: 20,30eur
čevlji:nevesta: 39,90eur, ženin stari
spodnje perilo+podvezica+samostoječe nogavice: 52,27eur
frizer:ženin 11eur, mene je sfrizirala prijateljica
makeup (proba+d-day): 70eur
nohti: 32eur
dežnik: 17,70eur
narezek doma: 58eur
špangice v lasih:nekaj sposojenega
uhani:darilo
fotograf:darilo
skupen znesek:4830,27eur

Vidiš kako te lahko poroka malo stane……samo najdita “sponzorje”, ki jo vama bodo financirali, pa bo. Starši eno, kolegice drugo, svak, teta….

Kje pa ste kupili vse te okraske, vabila in podobne drobnarije?

Jaz gledam ponudbo v Promaku (promak.si[/url]) in mi je zelo všeč, so mi pa cene nekoliko previsoke.

Nekaj bova verjetno naredila kar sama, vsega pa seveda ni možno.

Vabila in zahvale sva izdelala sama (koruzna semena na zlatem papirju) Tudi zahvalna darila sva zapakirala sama, na leseno tablico vžgala datum in zavezala z rafijo.
Kakšnih drugih “drobnarij” se pa ne spomnim.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Priporočam vama RANČ BURGER VENIŠE! Imajo brezplačen šotor, v primeru, da se poročiš pri njih! Povejta jima kašen je vajin cenovni okvir oz budget in pomagala vama bosta pripraviti nepozabno poroko na prostem oz pod šotorom po vajini meri. Prišparata že, če imata vse na enem mestu! Midva sva jo imela tam avgusta in bila sva več kot zadovoljna, tako z ceno, kot z vsem ostalim! Za več informacij me kontaktiraj na zs!

Veliko sreče z načrtovanjem!

Za vse te malenkosti, kot so vabila, cvetje, konfeti in ostale stvari se lahko obrneš na http://www.promak.si/poroke/[/url], midva sva se pa so nama prihranili ogromno časa, zadeva pa je bla presentljivo poceni.

New Report

Close