Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pripraviti kislo repo

kako pripraviti kislo repo

Kar napadite me, saj vem… sramota…toda resnicno sele vstopam v svet kuhanja in prvic bi rada jutri naredila krompir v oblicah in kislo repo…pa ne vem kako se pripravi kislo repo, glede na to, da sem alergicna na psenico, bi moralo biti brez moke….

karkoli gledam v trgovini je repa zapakirana ali v kozarcu ali pa v vreckah…samo ali ni to ze vlozena repa? kako naj jo pripravim in v kaksni obliki naj jo kupim?

hvala za vse nasvete!

moke v kisli repi res ne rabiš 🙂

daš v lonec, gor vodo, kuhaš, da je mehka, pa ne preveč (cca 15 do 20 minut), odliješ vodo oz. odcediš (jaz to naredim kar v cedilu za špagete), potem pa – mi naredimo tako, lahko seveda drugače:
v isto posodo, kjer se je repa kuhala, dam žlico masti z ocvirki in prepražim, da se stopi, vržem čez repo, malo pomeša, in na koncu (ne sme zavreti) dodam 2 žlici kisle smetane – tako torej po prleško 🙂

po prekmursko pa:

samo ne delaj klasičnega prežganja z moko, ampak samo papriko potresi po praženi čebuli in naredi tak podmet –

jaz moke nikoli ne uporabljam

dober tek 🙂

hvala, si bom sprintala tole:)

kupim pa tisto v vrecki?

ja, al pa Etino v kozarcu, mi jo imamo blazno radi.
Mast z ocvirki (ocvirkovo mast) pa dobiš v Tušu pod znamko Tuš, proizvajalca Kodila;
se opravičujem za reklamo, ampak pozna samo to, ker je Kodila v Prekmurju car :)))) in mi babi vsake toliko pošlje kak kozarec njegovih ocvirkov (no, zdaj pa jih lahko tudi sama kupim).
T.

Zakaj pa kuhat v vodi in potem vodo odlit? To je vendar čista izguba, po mojem. Jaz jo kar popražim na prepraženi čebuli, potem dodam malo vode in dušim, več kot pol ure nimaš kaj..

New Report

Close