kako pripraviti kislo repo
Kar napadite me, saj vem… sramota…toda resnicno sele vstopam v svet kuhanja in prvic bi rada jutri naredila krompir v oblicah in kislo repo…pa ne vem kako se pripravi kislo repo, glede na to, da sem alergicna na psenico, bi moralo biti brez moke….
karkoli gledam v trgovini je repa zapakirana ali v kozarcu ali pa v vreckah…samo ali ni to ze vlozena repa? kako naj jo pripravim in v kaksni obliki naj jo kupim?
hvala za vse nasvete!
moke v kisli repi res ne rabiš
daš v lonec, gor vodo, kuhaš, da je mehka, pa ne preveč (cca 15 do 20 minut), odliješ vodo oz. odcediš (jaz to naredim kar v cedilu za špagete), potem pa – mi naredimo tako, lahko seveda drugače:
v isto posodo, kjer se je repa kuhala, dam žlico masti z ocvirki in prepražim, da se stopi, vržem čez repo, malo pomeša, in na koncu (ne sme zavreti) dodam 2 žlici kisle smetane – tako torej po prleško
po prekmursko pa:
samo ne delaj klasičnega prežganja z moko, ampak samo papriko potresi po praženi čebuli in naredi tak podmet –
jaz moke nikoli ne uporabljam
dober tek
ja, al pa Etino v kozarcu, mi jo imamo blazno radi.
Mast z ocvirki (ocvirkovo mast) pa dobiš v Tušu pod znamko Tuš, proizvajalca Kodila;
se opravičujem za reklamo, ampak pozna samo to, ker je Kodila v Prekmurju car :)))) in mi babi vsake toliko pošlje kak kozarec njegovih ocvirkov (no, zdaj pa jih lahko tudi sama kupim).
T.