kako pripraviti popečeno zelenjavo
Kupi si dobro litoželezno posodo. Daj jo na ogenj, (brez olja!) in pusti, da se močno segreje. Med tem na velike rezine nareži rdečo čebulo, papriko na trakove, korenje in še kaj kar se ti valja po hladilniku. Vse skupaj daj v skledo, dodaj oljčno olje in par minut pusti, da se peče. Vmes ves čas obračaš! Na koncu dodaš sol z zelišči, lahko tudi česen, če ti je tako všeč.
Lahko dodaš tudi žlico sladkorja, da malo karamelizira in tri žlice balzamičnega kisa, lahko pa seveda postrežeš brez vsega. Te, zgoraj navedene sestavine so nekako osnovne. Potem pa dodajaš: grah (mladega daš kar skupaj s strokom), fižol, brokoli, cvetačo… Ti, zadnji dve daš prej za 2 minuti nad paro. Kot rečeno – ne dinstaj!, delaj na žar princip, pa ne bo tekoče in razkuhano 🙂