Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako pripraviti popečeno zelenjavo

kako pripraviti popečeno zelenjavo

V gostilnah vedno jem prilogo, popečeno zelenjavo. Vsak kos je kompakten in stoji posebej, je trd in je odlična priloga k mesu, hkrati pa je z vseh koncev močno popečen (ne kuhan in zmehčan). Ko skušam iste zadeve delati doma, dobim nek napol kuhan sataraš z ogromno tekočine. Kaj delam narobe?

Jaz jo pečem v pekaču, na peki papirju, rahlo naoljen z oljčnim oljem. Dvajset minut, na ventilacijski.

jaz kuhane zelenjave ne maram preveč
brstični ohrovt pokuham za 10 minut, potem pa vrżem v pekač in prelijem z oljčnim oljem ter posipam s sirom, gratiniram
ostalo zelenjavo isto spečem kar v odkaču, posuto s parmezanom

Popečem na žar ponvi, ne mešam, ampak obračam.

Kupi si dobro litoželezno posodo. Daj jo na ogenj, (brez olja!) in pusti, da se močno segreje. Med tem na velike rezine nareži rdečo čebulo, papriko na trakove, korenje in še kaj kar se ti valja po hladilniku. Vse skupaj daj v skledo, dodaj oljčno olje in par minut pusti, da se peče. Vmes ves čas obračaš! Na koncu dodaš sol z zelišči, lahko tudi česen, če ti je tako všeč.

Lahko dodaš tudi žlico sladkorja, da malo karamelizira in tri žlice balzamičnega kisa, lahko pa seveda postrežeš brez vsega. Te, zgoraj navedene sestavine so nekako osnovne. Potem pa dodajaš: grah (mladega daš kar skupaj s strokom), fižol, brokoli, cvetačo… Ti, zadnji dve daš prej za 2 minuti nad paro. Kot rečeno – ne dinstaj!, delaj na žar princip, pa ne bo tekoče in razkuhano 🙂

predvsem mora zelenjava imeti dovolj prostora. če jo imaš v ponvi/pekaču preveč, se začne dušiti/kuhati.

New Report

Close