Kako pripravljate kus kus?
Popečem piščančja prsa na koščke narezana.. potem rdečo papriko in čebulco in v vse vmešam skuhan kus kus.
Ali pa skuham korenček in grah, potem naredim omako s kisle smetane in v vse skupaj vmešam skuhan kus kus..
Ali pa s paradižnikom..
Ali pa popečeš krilca, omako narediš s sladko papriko v prahu pa zraven kus kus..
Ali pa je pač le priloga k mesu v naravni omaki in zelenjavi..
Odmeris s skodelico. Prelijes s priblizno 2-kratno kolicino vrele juhe ali vode. Skledo pokrijes ali napnes cez prozorno folijo in gres za 10 minut delat nekaj drugega. Potem zrahjas z vilicami in to je to.
Nekatere zacimbe lahko dodas v kuskus, preden ga zalijes. Nekatere lahko das v juho ali vodo. Ce delas z vodo, ji dodas malo olja, najraje olivnega. Nekatere zacimbe, sploh sveza zelisca in dodatke (npr limonin ali pomarancni sok) pa dodas takrat, ko rahljas.
Uporabis lahko kar tako kot prilogo ali pa zmesas s kuhanim, popecenim ali dusenim mesom in/ali zelenjavo, ali pa pustis ohladiti in z dodatkom surove ali pecene ali kuhane zelenjave naredis na solato. V (skoraj) vse vrste kuskusovih solat super pasejo zrnca granatnega jabolka.
Mi ga najveckrat delamo z ratatouillem. Poleti ko je sezona skuham velik lonec ratatouilla in zmrznem po.porcijah. Cez zimo kadar se mudi ali kuha moz ipd oddaja-m ratatouille doda-m ustrezno vode da zavre, zmesam notri kuskus in pustim da nabrekne. Sin da noter se tuno, meni je bolje brez. Super trotlzihr kosilo.