Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti kako priti nazaj do svojega denarja

kako priti nazaj do svojega denarja

Pozdravljeni,

Pred časom sem znancu posodila denar. Za garancijo sem dobila hipoteko na njegov del nepremičnine (se pravi ni v celoti njegova samo ena tretjina), na kateri pa je v bistvu zabeležena zaznamba spora bojda. Neposredna izvršba je zapisana v ZK. Kaj točno ta zaznamba spora ne vem. Verjetno celo to, da je vse skupaj nično in oni ni lastnik :-o.

Denarja mi ni vrnil, čeprav je rok za vračilo posojila že potekel. Dokler je bil živ, sem upala in verjela, da bo vrnil. Nepredvidoma je ta oseba umrla. Kako lahko pridem do svojega denarja? A grem prvo v izvršbo in prodajo? Kako je s stroški, jih moram jaz kriti? Če hipoteka ni veljavna, se izkaže, da ni upravičen do deleža na nepremičnini, kar bi bilo čudno, saj je v ZK vendarle zaveden kot lastnik v višini 1/3, ali imam možnost za poplačilo dolga iz dediščine. Ko in če bo prišlo do dediščine, ali sem jaz upravičena, da me izplačajo iz njegovega premoženja, če ga sploh ima. Kako je s hipoteko?

Hvala za odgovor in lp,

Pozdravljena,

v zvezi z zaznambo spora bi bilo ob ustrezni izkazanosti pravnega interesa, potrebno vpogledati v spis in torej tako videti za kaj točno v sporu gre.

Kar zadeva hipoteko, ta ostaja na nepremničnini, ne glede na to, da se lastništvo na nepremičnini menja. Postopek za poplačilo dolga bi veljalo začeti, ko bodo znani dediči. Stroške boste morala zalagati vi, na koncu jih bo sodišče naložilo v plačilo dolžniku.

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close