Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako privarčevati pri hrani?

Kako privarčevati pri hrani?

Prosim, če mi malo pomagate? Rada bi kupila večjo zalogo hrane, ampak koristila tudi kakšne popuste? Ker sta oče in mama upokojena, lahko tudi popust, ki ga lahko oni koristijo. Kdaj imajo upokojenci popust v kateri trgovini?
Še kakšen nasvet?

Vsak torek je v Mercatorju 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takojšnji popust pri nakupu nad 50 eur.

Itak imaš vse napol zastonj v Lidlu in Hofru.

Sadje in zelenjavo ter jajca je najbolje je kupovati direkt od kmeta. Od tistih, ki nimajo certifikata bio, eko in ne vem kaj, ampak od tistega, ki veš, da dela od pamtiveka popolnoma naravno. Taki so poceni in njihova hrana je najbolj bio.

Pa da veliko sama narediš. Recimo zdajle je bezek, pa mogoče še čemaž, prej so bili šparglji, potem bodo gobe, pa če imaš kakšen vrt se pridela čuda.

Tudi v Sparu imajo dan za popust upokojencem.

Ampak ne vem, če ni suma sumarum še vedno ceneje v diskontnih prodajalnah. Za konkretne popuste pa posurfaj po spletnih straneh, kaj pa mi vemo, kateri dan bi ti šla v šoping in kaj bi rada kupila – akcije imajo pa v čisto vseh trgovinah čisto vsak dan.

leklerk je z svojimi akcijami lahko tudi zelooo poceni. Ravno v nedeljo imaš popust na mleko in te bo stalo 43centov. plus tega je še polno drugih akcij. jaz vedno kupujem v leklerku. res da dobiš potem nekaj denarja nazaj na kartico a to potem itak spet porabiš naslednjič. res pa je da leklerk ni vsem dosegljiv a če boš gledala raziskave ki so jih delali je reklerk najcenejši, potem pa lidl, hofer itd. merkator najdražji.

koristi sparov in mercatorjev popust za upokojence, vse ostalo pa v hoferja, lidla ali evrospin pa boš prihranila

Čista resnica je, da se pri hrani da najmanj prišparati, že tako tam šparamo. Nikoli ne pomislim, da bi lahko šparali pri telefonih, internetih, elektriki, vodi, …..Vedno se vsi takoj spravijo na hrano, tam ni rešitve za šparanje, razen, če se res preseravate, drugače pa ne.

Leclerc je v Ljubljani, jaz pa nisem iz Ljubljane, imam kar urco vožnje do prestolnice. Imamo pa v našem kraju vse ostale trgovine.
Sem pa v eni reviji pred časom zasledila, da je omenjena trgovina ugodna predvsem za izdelke, ki so v akciji (če upoštevamo, da imaš tudi njihovo kartico), drugače pa imajo eno dražjih “košaric”.
Drugače pa mleka zelo malo popijemo, navadnega kakšne tri litre na mesec, pa tudi ovsenega tri na mesec (težave z zdravjem).
Kupujem v vseh trgovinah, v Merčkatorčku, ki je sicer dražji pa predvsem zaradi tega, ker je slovenska firma.

Ne vem kaj sta kupovala do zdaj. Če sta si privoščila kaj boljšega ali višji srednji razred (kapre, žrebiček, mango, grozdje pozimi) to znižaš na trgovske znamke. Če sta že sedaj varčevala in kupovala osnovna živila blagovnih znamk (moka, testenine, jabolka, korenje), potem kaj dosti prihranka ni več mogoče, ne glede na to kje kupuješ.
Spar ima popust za upokojence zadnjega ali prvega (tam nekje odvisno od datumov pokojnin) in včasih okrog 15. 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na celoten nakup. Za Mercator ne vem kdaj (v četrtek?). Kopuješ v diskontnih trgovinah Hofer, Lidl Eurospin. Redno pregledaš akcije in takrat nakupiš več -npr. govedino, svinjino, perutnino npr. dva kg in potem doma narežeš na zrezke (spakiraš po dva in zamrzneš – če pridete vi na kosilo pač odmrzneta dva tri pakete). En teden si bolj na bananah, drug jabolka, tretji jagode – kar je v akciji.
Zlato pravilo, ki se ga noben starejši v moji okolici ne drži pa je – kupi in skuhaj v normalnih količinah in ne pričakuj, da sem bom lih danes brez napovedi iz KP priprljala v MB na kosilo – zato ne kuhaj pol kile makaronov/ kilo in pol krompirja ali peči kilo in pol reber ali celega piščanca. Večje količine skuhaš le enolončnice, golaže, pasulje in zamrzneš.

Veste kaj – sem res hvalaležna, da si vzamete čas in odgovorite! Bom res vesela za vsako sporočilo!

Leclerc je v Ljubljani, jaz pa nisem iz Ljubljane, imam kar urco vožnje do prestolnice. Imamo pa v našem kraju vse ostale trgovine.
Sem pa v eni reviji pred časom zasledila, da je omenjena trgovina ugodna predvsem za izdelke, ki so v akciji (če upoštevamo, da imaš tudi njihovo kartico), drugače pa imajo eno dražjih “košaric”.
Drugače pa mleka zelo malo popijemo, navadnega kakšne tri litre na mesec, pa tudi ovsenega tri na mesec (težave z zdravjem).
Kupujem v vseh trgovinah, v Merčkatorčku, ki je sicer dražji pa predvsem zaradi tega, ker je slovenska firma.[/quote]

Aja, glede na tvoj zadnji stavek, boš pa težko kaj privarčevala.

No vidiš, kako nehvaležno je opozarjati na konkretne akcije, že pri mleku smo se ustavili.

Moje načelo je: nič predpripravljenih stvari kupovati, razen fižola v konzervi, tega pa kupujem v Spinu, gledam, kdaj je akcija po 28 centov in ga vzamem kar 2, 3 platoje.

Npr. filane paprike delam vedno tam okrog 12., 13. avgusta, ko je paprika najcenejša, jih dam v skrinjo, prav tako češpljeve cmoke.

Ne se sekirat, meni bo to obvestilo prav prišlo:-))

Ne se sekirat, meni bo to obvestilo prav prišlo:-))[/quote]

V nedeljo bo mleko res poceni. 46 centov al nekaj takega. Pomurske mlekarne.
Leclerc je super. Res je, da izdelki, ki niso v akciji so kar dragi, ampak dejstvo je, da je vedno skoraj pol trgovine v akciji 🙂

Že dolgo ni v teh dveh trgovinah napol zastonj. Enkrat več zapravimo tam, kot smo, ko sta se ti dve trgovini odprli pri nas.

Lidl in Hofer sta v zadnjem letu zelo dvignila cene. So že podobne Mercatorjevim. Nekaj stvari je še cenejših, ostalo je pa že zelo drago. Meni osebno je najljubši Leclerc ker ima vse in največjo izbiro. Cene so pa kar visoke, razen akcij, ampak povprečje je pa OK. Samo rabiš en dan dopusta, da vse najdeš, ker je tako velik.

tako se našpara uhuhuhu!!!

Kupi le, kar res potrebujete…zakaj devet marmelad, ko jo lahko narediš sama, pa četudi ne, kupi eno in ko jo pojeste kupuš novo. dons je tolk enga sranja, balasta, vsega odveč, na tak način jaz zdaj zapravim na mesec polovico manj, sklesti shrambo na minimum, pa boš videla koliko prišparaš in še zate bo bolje, zdravje…

Jz sm ugotovila, da največ prihranim, če nakupim manj oziroma v trgovino sploh ne grem in ne delam zalog. Zato se od časa do časa prisilim, da ”spraznemo” shrambo. Pa to, da že skuham manj, ker ponavadi itak pojemo preveč, sploh porcije hrane zunaj so preobilne.

Drugače pa sem trenutno doma in pač preštudiram letake. V Mercatorju 1x mesečno pošljejo kupončke za 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, v Sparu na kartici zbiraš bonus pa dobiš vsake toliko popuste domov po pošti (takrat npr. kupim večjo količino mesa ali karton mleka). V Hoferju je ob sobotah znižana zelenjava in sadje, ker so naslednji dan zaprti.

Pa v diskontne trgovine hodim – v perutnino, v mlekarne.

Moja zlata pravila:
1. kuham sama iz osnovnih sestavin (nikoli nič pripravljenega, industrijskega), če kuhaš je ceneje kot če kar tako nekaj iz hladilnika poješ, salame, pločevinke (ribe, narezki, ipd.), da ne govorimo, koliko bolj zdravo je to
2. kupujem trgovinske znamke, ki sem jih že preverila in so mi ok. bistven prihranek poglej npr. samo testenine, kakšna razlika je (barilla vs. hofer ali kaj drugega), npr kakšne vložnine od belsada, ete vs hoper eurospin
3. ostale stvari, ko rabimo pogledamo akcije in kupimo v večjih količinah (plato mleka, sir, olje, moka, kakšne kaše, ker to počaka in če je akcija res ugodna …)
3. vedno vse, ampak res vse porabim, če kaj ostane racionalno uporabim naprej
Npr.
– včeraj imeli pariške zreke (po dolgem času, pohanja, cvrtja pri nas praktično ni), zelenjavi riž, solato in fižolovo juho. Riž je ostal in sem zvečer naredila korenčkovo zdrobovo juhico namesto jajca ali testenin fliknila notri še riž 🙂 Super je bilo
– fižolovo juho ki smo jo imeli včeraj pa smo skuhali en piskr fižola ga imeli za v solati 1x s čebulo, 2x dodali malo med zeleno (da zamenjamo solate :-)), enkrat sem naredial pašto fižol mnjami (ala golaž – fižolov + testenine), eto iz dveh šalc ki sta ostali pa skuhala juho. koliko jedi z piskra fižola!!!?!?!??!?!
– če delamo testenine in ostanejo hitro spomnim kak narastek zmešam še kake “ostanke” iz hladilnika, jajca, smetano, sir polivka čez narastek solata in je to to
– npr. kuhamo govedino, ki se je vedno “porivala”. sedaj imamo juho za 3x, potem pa iz govedine enkrat nardimo tko govedino v gobovi omaki (gobe še v skrinji :-), narava dala) pa zraven svaljke iz starga krompirja ali kruhove cmoke iz starga kruha, govedina v hrenovi omaki s sirom k se začele, ravno v nedeljo imeli, ker je še malo ostalo naredila narastek iz govedine, makaronov, krompirja, čista improvizacija bilo pa top. eto koliko jedi iz kosa mesa zraven pa osnovna živila kot sm rekla.

Pa še bil lahko naštevala. ko pozimi delamo pražen krompir in če ga je preveč ne naredim vsega nekaj ga gre itak na radič, nekaj pa narežem okisam in imam drug dan za na solato. Vedno gledam kaj bi nareidla tako da lahko še kaj uporabim za drugič in namerno včasih tudi več skuham (energijo in čas prihranim) ali krompri narežem zraven jajčk govedina in naredim solato prirejeni esih flajš.
Naprej delamo golaž pa ga imamo 2x če ga še malo ostane naredimo drug dan malce drugače krompirjev golaž fliknež notr krompri malo testenin, če poletje stročji fižol, ipd. razredčiš …

Če bi res malo bolj ljudje preudarno delali s hrano. Pri nas ničesar, ampak resnično ničesar ne vržemo stran!!!

Drugače pa vidim pri nas zelo malo zapravimo tudi zato, ker za vmesne prigrizke, če so jemo spet osnovno. Samo jogurt, kakšen sadež, domač pecivo, pogačo, musli, ipd. Ko gledam po trgovinah kaj vse iimajo sadne skutke jogurte, sladke prigrizke, slane …

Pijejo pri nas vsi samo vodo iz pipe tu se VELIKO PRIHRANI, da ne govorim o zdravju, meni ne gre pa si malo limone stisnem, kis pijem, kakšen čajček. Načeloma se ne prenažiramo in ne kopičiimo in je to to.

ne kupujemo sladkarij
čipsov
krekerjev
nekih eksotičnih živil
mah praktično vsega kar se danes prodaja

kuhinja je čisto domača, kmečka 🙂
čez zimo pa repa in zelje prevladujeta in jedi na 1001 način

za info naredimo 90 kil lastne repe stane 0,15 centov/kg surova. za 100 kil dali 15 no kar 20 evrov. koliko je pa 90 x vsaj 1 eur?!?!??!?!?! krepko čez 100 kot bi bila vredna v trgovini. delimo jo prijateljem delamo kar tako v solati z bučnim oljem ali kar brez vsega. in smo zdravi celo zimo isto je z zeljem potem pa delamo narastke iz krompirja repe/zelja, riža, kaše, razne čorbe, segedine, juhce s kašami, kot prilogo k mesu, krompirju …. NAJBOLJ ZDRAVA DOBRA IN POCENI HRANA

avtorica srečno

lahko, ti pa si asica! K tebi bi z veseljem prišla v kak kuharski tečaj!

ej hvala z veseljem

res mečem vse živo skupaj in vse čisto do zadnje pike porabim in je vedno užitno vse pohvalijo!!! me kličejo mnjami tole je bilo pa dobro, če kaj vnaprej pripravim, oni pa pojejo predno jaz domov pridem. to imam baje po stari mami in teti obe kuharici in odlični gospodinji.

sicer pa kuha je umetnost, je eksperimentiranje je baje kot ples in ja tudi plešem rada.

je bil pa včeraj svetovni dan okolja in prav posvečen na to, da se ne meče hrane stran. to mene kar boli, ko vidim, kako neodgovorno ljudje ravnajo. in tukaj se da prihraniti.

oči včasih kaj kupi, ker v akciji pa se bliža rok in začnem težit težit, da je škoda, da se stran vrže. pa mi reče ah sej je sam dva evra. ja dva evra pa dva evra. in mu rečem pojdi do ljubljanice in vrži dva evra v reko. a boš lahko? malo težje gre a ne metati denar. in če bi vsi pri vseh stvareh tako gledali …

zato se vsakič vprašajte, če res rabita ali bi bilo isto kot če bi vrgli denar v vodo.

New Report

Close