Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kako prodati stanovanje?!

Kako prodati stanovanje?!

Realna cena in tržna cena sta različna pojma, vendar ti nihče ne brani da je to za tebe eno in isto. Moj otrok tudi misli, da je lubenica v resnici kumarica, pa zaradi tega ne bo noben umrl…

No pa da se tudi jaz vključim v to debato, saj nameravam v bližnji prihodnosti kupiti stanovanje v Lj. Glede vaše ( Tinkara7) cene stanovanja, nekdo je zapisal 160000e. Če je to res me sploh ne čudi da se nihče ni niti začel pogajati o ceni. Preseneča me da je na to ceno sploh prišel kdo na ogled. Prišel je čas ko se začenja igra mačka z mišjo. Kdo bo v tej igri zmagovalec naj presodi vsak sam. Zame v tem trenutku pride v poštev samo stanovanje tistega, ki se bo pripravljen pogajati za ceno cca1700e na kvadrat. Prepričan sem da ga bom v tej poplavi oglasov zagotovo našel. Nam potencialnim kupcem postaja jasno, da je nekaj zelo narobe. Več kot bo prišlo slabih gospodarskih novic na dan v prihodnjih par mesecih, hujša ko bo finančna kriza, takrat bo tudi masa ostalih prodajalcev ugotovila, da se s prodajo svoje nepremičnine ne splača čakati na »boljše čase«, ampak da je treba prodati čim prej četudi za dosti nižjo ceno. Dejstvo je da tisti prodajalci, ki bodo prvi znižali cene, jih bodo morali znižati najmanj. Tisti, ki bodo cene znižali zadnji, jih bodo morali znižati za največ, pa morda še to ne bo pomagalo, ker bo takih največ! Čeprav sem prej zapisal da naj presodi vsak sam, si ne morem da ne bi na koncu dodal. Mačke so plesale zadnji 20 let (od 1991 dalje), sedaj je prišel čas da tudi (mi) miši pridemo enkrat na svoj račun. Zakon narave in fizike pač. Nekaj kar se dvigne slej ko prej tudi pade.

…če bodo miši le imele denar… potem ne dvomim da bodo one “vodile kolo”.

Vi se tega da bi miši imele denar lahko samo veselite, saj so one vaš bodoči kupec.

Mačke zmeraj popapcajo miške….

No pa pustimo času čas da vidimo kdo bo koga..

Mačke razmišljajo:
ja tako poceni ga pa ne prodam raje jem kruh in pijem vodo.

pa še kakšno miško za posladek…mljask

No pa počakajmo da vidimo kdo bo koga..

Ko bo standard padel za 20-30% pri nas in bo brezposelnih več kot 25% populacije, bodo mačke drugače razmišljale.

Čimveč miši, tem boljše…

Beri poceni stanovanja in nizke najemnine, revne miši in crknjene muce.

Nič bat, me mucke imamo 9 življenj…

To pa res, samo jih boste izgubile vseh 9 hkrati. 😉

Ne se bat za nas, mi imamo vsaj nekaj, miške pač nič….

Joj nehejte zdej s to TominJerry debato… če ima kdo še kak pameten nasvet al pa mnenje naj ga pove, sicer pa brezveze neki v trikrasne nakladat, ker to nikomur ne koristi. Pa btw. so razlike med nekom, ki hoče samo služit s prodajo nepremičnin (to so zame primeri ti. mačk) al pa nekom, ki prodaja stanovanje zato, da si bo lahko kupil nekaj malo večjega.

Razlike ni – denar je denar, kako ga bo kdo porabil, pa je njegova stvar, kajne?

Namenjeno prodajalcu/ki:
Cena je absolutno previsoka. Jaz sem v centru in se tako stanovanje z garažo na bistveno boljši lokaciji prodaja za 130 jurjev že kako leto.
Danes razmišljati o taki finančni konstrukciji “kupiti novo in prodati staro za x denarja” pač ne gre. Edina varjanta je prodati in se s kupcem zmeniti za vselitev čez recimo pol leta in med tem kupiti nekaj drugega. NEvarno ampak se zna izplačat, ker trg pada.
Seveda pa je zadetek na loteriji prodati tako stanovanje za 160 jurjev. Brez zamere ampak tak astanovanja se danes na bistveno boljših lokacijah dobi za dobri 100 jurjev.

Mick ti je dal odličen predlog in po mojem res ne bo šlo drugače kot toliko spustiti ceno, da se najde kupec ali pa pač kupiti cenejše stanovanje, ko bo le-to na voljo na trgu. 😉

Kako ti veš, kaj je zanjo odličen predlog….svašta…

Omenjeni predlog zame res ne pride v poštev, ker imam že zaarano eno stanovanje in se bom pač morala o nadaljnih rešitvah pogovarjat s prodajalcem le-tega (ki je btw. tudi investitor). Najboljša rešitev zame bi bila, da bi dotični prodajalec vzel moje stanovanje v račun, ampak vem da njemu to ni v interesu, ker mora odplačat hipoteke na tem stanovanju, za kar pa potrebuje keš. Sicer bom prisiljena odpovedati pogodbo in bom pač ostala v tem stanovanju, ki ga zdaj prodajam. Drugega mi na kraj pameti ne pride iskat, ker je ta načeloma čist super (in takšnega vem, da v Lj ne bom več našla) samo mal premajhen. Ampak ok, se bomo pač znebili nekaj krame in probali zadeve malo renovirat.

V sili še hudič muhe žre, pravijo! Izgleda, da ti drugega tudi ne preostane, bodi vesela, da imaš v lasti vsaj eno spodobno stanovanje v katerem lahko živiš. Kar se pa tiče izboljšanja razmer, v Sloveniji čez 20 let morda.

Morda pa že čez 2 leti…kdo bi vedel…

Čez dve leti bomo šele nekje blizu dna. 😉 Vzpon pa bo počasen in zelo dolgotrajen. Ja, zelo so nam izropali državo. Kako bo pri nas čez dve, tri leta? Čez mejo pejte pogledat na Hrvaško in Madžarsko. Pri nas bo tako, kot je tam, žal. Razen če se zgodi čudež, upam, da se zgodi.

link?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close