Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kako prodati stanovanje?!

Kako prodati stanovanje?!

Lejte, ce je kak resen kupec tukaj, ki bi zelel link, naj mi pusti mail pa mu posljem. Ker raznih firbcev je ze prevec in mi nic ne koristijo. Tako da prosim za razumevanje kar se tice tega, da nocem sirit linka takole javno vec kot je treba.

Sicer vem, da zgornji post ne leti na moje stanovanje, ampak vseeno.

Spraševala sem za stanovanje v centru, ki je, tako jaz mislim, še na meji sprejemljivega. Komaj.
Tvoje pa je v sferi pravljičarstva.

Sem skapirala ja… me pa tud mene zanima kakšno je to stanovanje za 130.000 eur… gotovo je super fino fajn krasno za ta denar.

Samo za info: v roku enega leta do leta in pol bo na obrobju Ljubljane novo stanovanjsko naselje na zanimivi lokaciji. Cena za m2 3ss bo pod 2000 euri. Papirji so v večji meri urejeni, pogodbe z izvajalci tudi.

Rabljena stanovanja po 2500/m2……hecno 🙂

Zakaj imam občutek, da je tudi to v sferi pravljičnega?

To je eno samo rajcanje v prazno. Daj dejstva na plano. Če pišeš o ceni za kvadrat verjetno veš tudi za točno lokacijo gradnje, kakšen objekt bo to, kdo je investitor.. Ko boš podal vse te info. bom mogoče verjel da bo res kaj iz te moke.

Sicer za nektaere ljudi pomeni okolica ljubljane tja do trebnjega …..

Če je cena res 160.000 €, potem živiš v iluziji. Sem z Obale in v Semedeli dobiš za 130.000 € popolnoma vseljivo stanovanje kvadrature 60 m2. Lastniki svojim stanovanjem večkrat dodajo še čustveno vrednost, ki pa bodočih kupcev niti ne briga. Jst bi se usedla dol in fajn premislila, kaj je s stanovanjem ali s ceno narobe, da se ne prodaja. Saj ni panike, postavi ceno, tako kot želiš, ampak potem ne se čudit, da se ne prodaja.

Mi kupujemo v Ljubljani:Bežigrad, Nove Jarše, Moste, 2,5 do 3-sobno stanovanje. Stegnemo se lahko do max.130.000,00 Eur.
Stanovanje naj bi bilo max. do 3. nadstr.-dvigalo in obvezno balkon.
Če kdo ima, naj pove.

48m2 je v redu?

To stanovanje se je najprej prodajalo po 180.000.
Neverjetno.

160.000 je še vedno preveč.
Pri 120.000 bi se lahko začeli pogovarjati.

Če si dovolj dolgo ponavljaš, boš mogoče začel verjeti, da lahko kupiš za 15.000 €ur?

Tinkara7,

a je to stanovanje, ki ga prodajaš, na tistem koncu, kjer je proga?

Ja pri 120.000 se lahko začneš pogovarjat, kar pomeni da na koncu če ga seveda želi prodati pridemo na ceno 100.000 To je cena za katero se v tem trenutku da prodati 2 sobno stanovanje. Vse kar je več je čakanje in upanje da se bo od kot prikazal kupec. Dejstvo je da tisti ki ga resnično želi prodati in rabi denar se bo krepko pogajal za ceno, drugi ki mu to ni nuja bo trmasto vztrajal in držal svojo prenapihnjeno ceno. Imam izkušnje z nakupom in pogajanji glede cene. Ko prodajalcu pokažeš da si resen kupec se prodajna cena iz oglasa kaj hitro spremeni.

Zanimivo se mi zdi, da vsi prodajalci stanovanj tarnajo, kako se nič ne prodaja, kako so v težki situaciji, vseeno pa ne popustijo toliko, da bi spustili ceno, da bi dejansko kdo kupil. 🙂
Očitno v SLO še ni take krize.

Dokler bo lahko nekdo ki je lastnik stanovanja vrednega 150.000 eur dobival socialno pomoč ne bomo velikih prodaj nepremičnin in spuščanja cene.

Pozdravljena,
če imate problem pri prodaji vašega stanovanja vam priporočam alternativo prodaji-menjavo nepremičnine. Obstaja portal http://www.menjava-nepremicnin.si, kjer se oglašujejo samo nepremičnine ki so jih ljudje pripravljeni med seboj zamenjat. Brezplačno se lahko registrirate in oddate svoj oglas, prebrskate po ponudbi. Priporočam.

Ja pri 120.000 se lahko začneš pogovarjat, kar pomeni da na koncu če ga seveda želi prodati pridemo na ceno 100.000 To je cena za katero se v tem trenutku da prodati 2 sobno stanovanje. Vse kar je več je čakanje in upanje da se bo od kot prikazal kupec. Dejstvo je da tisti ki ga resnično želi prodati in rabi denar se bo krepko pogajal za ceno, drugi ki mu to ni nuja bo trmasto vztrajal in držal svojo prenapihnjeno ceno. Imam izkušnje z nakupom in pogajanji glede cene. Ko prodajalcu pokažeš da si resen kupec se prodajna cena iz oglasa kaj hitro spremeni.[/quote]

———-
Ja, in s čim ti prodajalcu pokažeš, da si resen kupec? Da se delaš pametno praznih žepov?

S čim, poveš mu koliko si pripravljen plačati za stanovanje in če se prodajalec strinja in prideta skupaj s ceno je stanovanje prodano. Normalno pa je da prodajalci stanovanj kupca smatrajo za neresnega, če pa živijo v oblakih in prodajajo flet po astronomski ceni. Le kdo bo pa resen pri takšnih cenah. Kar se pa tiče s pražnimi žepi hoditi na ogled stanovanj. Imam dovolj drugih stvari za počet v življenju kot pa da bi kar tako malo hodil naokoli po mestu in si ogledoval stanovanja. Zakaj že?

Ko prebiram te vaše težave z prodajo nepremičnin, se mi zdi pomembno zapisati še dodaten problem, ki ga imam jaz. Namreč prodajam dokončan, novi vseljiv dvojček v Radencih po smešno nizki ceni 850 €/m2. Posredniki izven naše regije sploh ne sklepajo posreniških pogodb za prodajo nepremičnin v Pomurski regiji. Sam oglašujem na Nepremičnine.net, Bolhi in Salamonu, vendar je to možno samo z navedbo regije in kraja in tako ostala Slovenija ne vidi mojih oglasov. Postavil sem že oglas pod ljubljansko regijo in napisal, da si naj interesenti ogledajo tudi moj oglas pod pomursko regijo, pa mi ga uredništva takoj izbrišejo.

Zakaj meniš, da bi nekdo, ki išče hišo ali dvojček v LJ, bil pripravljen skleniti tako skrajen “kompromis” in se preseliti v “poceni” nepremičnino v Radencih?
A ko tebe zanima nepremičnina na morju, vneseš v iskalnik Bohinj ali kako?
Edino pravilno, da ti oglas zbrišejo, bodi vesel, da ti tudi onega ta pravega ne.
(Med oglasi za Radence so tudi taki, ki so jih oddale agencije iz Celja, LJ …).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close