Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako “prositi botra”?

kako “prositi botra”?

Pozdravljene/i!

Zanima me, kako ste vi/ve prosili/e sorodnike, prijatelje oz. osebo, za katero želimo, da bi bila krstni boter otročku?
Kakšno prijetno idejo bi prosila, ali je pač vseeno, če mu/ji kar osebno rečeš in čist normalno in nič kompliciranja?
Kaj se vam zdi primerno?

Lepa hvala za ideje, komentarje pa lep dopoldan še naprej!

Meni je bilo to najbolj normalna stvar brez pikice kompliciranja.

S prijateljico sva enostavno vedeli, da bo ona botra mojim otrokom in jaz njenim in tu ni bilo nobenega dvoma. Obvestili sva se le o času krsta oz. se dogovorili, da ta čas obema odgovarja.

Ja, mi smo tako naredili, da smo pač vprašali, če sprejmejo nalogo botra. 🙂 Pa noben ni bil proti. Je pa res to, da midva z možem sva to naredila že pred rojstvom. Če bi bilo potrebno na hitrico krstit, da bi vedela, da sta onadva.
Sicer se mi je pa lepo zdelo, kos va midva bila vprašana. So prišli z dojenčkom na obisk in rekli, da naju ta mal prosi. 😉

Pač normalno, z nič ekstra.

Brez kompliciranja in z velikim nasmehom in častjo sta sprejela. Jaz tudi.

Koliko botrov pa je nujnih za krst? Ali je dovlj samo ena botra, ali morata nujno biti to moški in ženska?

Običajno je, da sta moški in ženska, vendar pa so možne vse kombinacije. Lahko je en sam, lahko sta dva, lahko je par ali pa dva posameznika. Kakor kje in kakor se odločiš.

New Report

Close