Kako proti zmerljivcev glede debelosti?
gunči spet nakladaš
zmerjanje še poslabša stvar, ker žališ in ta oseba bo še bolj jedla[/quote]
to pa ni problem drugih ampak broblem take osebe, če namest da bi šel/šla en krog narest al pa odlaufat gre pa rajš na 10 krofov pa se sam/a seb smilt, ker so drugi grdi, ker so rekl da je debel/a….[/quote]
opa, gunči zagovarja žaljenje in s tem nasilje
kmalu bo zagovarjal umor
Se trudim.
Sem pa nekaj spoznala. Kot mladostnica sem se obupno sekirala, ker sem verjela očetu, da sem res debela. Vedno se mi je posmehoval, me zmerjal. Jaz sem pa verjela, da sem res tako debela in grda kot je on trdil. Šele sedaj, ko sem res debela, sem ugotovila, da sem bila takrat prava suhica (50kg pri 160cm).
to pa ni problem drugih ampak broblem take osebe, če namest da bi šel/šla en krog narest al pa odlaufat gre pa rajš na 10 krofov pa se sam/a seb smilt, ker so drugi grdi, ker so rekl da je debel/a….[/quote]
opa, gunči zagovarja žaljenje in s tem nasilje
kmalu bo zagovarjal umor[/quote]
valjda, ti pa le pejd še na dva krofa no, pa eno skledo keksov pa na en talar sladoleda, pol pa še vse začin z vedrom pohanga piščanca, da se ne boš počutu užaljenga pa ogroženga.
Ignoriraj 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ker to so njihovi kompleksi. Pa ti izdam skrivnost: ko boš shujšala, bo pa za te taiste ljudi narobe, ker boš presuha. Ljudje morajo vedno nekoga v drek tiščat, da svoje komplekse zdravijo, prej ko se tega zaveš, bolje ti bo.
Tvoj način odgovarjanja jasno kaže na bolezen odvisnosti. Takoj privlečeš na plan obrambne mehanizme, kako je težko, ko se ljudje delajo norca iz tebe, kako težko je, če imaš hipotirozo, sami izgovori, da bi ja sebe prepričala, kako ti ni pomoči.
Pred 8-imi leti sem se zdravila zaradi odvisnosti od alkohola, zato vem, o čem govorim. Vse je ista figa. Le da mene negativni komentarji ljudi niso še bolj potrli, temveč so me vzpodbudili, da sem se začela boriti.
Pa še nekaj čtiva za motivacijo:
http://www.zurnal24.si/zaradi-debelosti-imamo-milijardne-stroske-clanek-240210
Mene pa samo zanima, zakaj se vsi ti ljudje vtikajo v tvoje življenje. aja, da pomagajo, malo morgen, naslajajo se ob tem, ko vidijo kako koga prizadenejo. verjemi, ti kateri ti očitajo kaj si in kaj nisi, so navadni egoistični prasci, kateri samega sebe najbolj cenijo in so brez napak, dugi so pa… Pomagal ti nihče nič ne bo, sam si moraš, raje pa ti bodo škodili in ti privoščili.
To nakladanje tukaj je bolno, ker s tem povejo kako so oni in in brez napak. Konec konecu , a če si vitek si pa dober človek., dajte razložite mi.
Si jo. Ampak neokusna si s tako kilažo. Komu boš na puklu zaradi starostnih stalnih težav zaradi tako visoke teže?Pomisli tudi na to. Ne želim nič slabega. Svojo tonažo nosiš sama.[/quote]
Se strinjam. Sedaj ti nič ne rečejo. Če te bodo morali na stara leta slučajno prekladat s postelje na voziček, pa v banjo, pa po stopnicah,…s 150 kg?? Bodo hitro kaj rekli, verjemi. Saj nikjer ne piše, da boš v starosti bolna, ampak s tako kilažo imaš lepe možnosti. Ne gre samo za videz, preveč kg prinese s seboj veliko večje težave kot je videz. Oni te imajo očitno radi. Imej še ti njih in jim skušaj prihraniti kakšno težavo, ki bo nastala samo zaradi tvojega apetita.
Smešno razmišljanje. Če ni črno, je pa avtomatično belo, ali kaj? Sicer pa nihče ni trdil, da so debeluhi slabi ljudje, temveč da bi bilo dobro zanje, če bi shujšali.[/quote]
točno tako, ker je to sedaj “moderno”, a ne. vse v stilu svetovnega dobička, a ne. mimogrede, pitje ustekleničene vode, kako zdravo jo je piti, a morda kateri ve, zakaj so jo začeli množično oglaševati. poglejte si prispevke na to temo, potem pa presodite sami.
sedaj se pač pregovarjamo o 10 ali 20 kg preveč telesne teže, če jo je več je bolezensko in jo je potrebno ljudi zdraviti, kakor recimo raka, a ne. to pa pri nas ne gre, a ne. rajši človeka zatreti v stilu SHUJŠAJ pa bo. kdor ima preveliko težo, verjemite, lastne izkušnje, ima še druge težave glede hranjenje in konec konecu tudi psihološke. ja o tem pa nič, samo SHUJŠAJ pa bo vse Ok, shujšaš pa ne, ker si….
Se trudim.
Sem pa nekaj spoznala. Kot mladostnica sem se obupno sekirala, ker sem verjela očetu, da sem res debela. Vedno se mi je posmehoval, me zmerjal. Jaz sem pa verjela, da sem res tako debela in grda kot je on trdil. Šele sedaj, ko sem res debela, sem ugotovila, da sem bila takrat prava suhica (50kg pri 160cm).[/quote]
Super, to spoznanje je že korak naprej. Zdaj vidiš, da je njegova slika popačena in prav zaradi tega, je škoda energije in sekirancije. Vsekakor je težko ker je tvoj oče in so to vzorci s katerimi si odraščala. Pa vendar, ko enkrat ugotoviš, da take trditve nimajo teže, gre naprej vse lažje. Prav to je pomembno, da razčistiš v glavi. Ko boš tam pospravila, bo steklo vse na bolje.
Najbrž so se že naveličali, da nič ne shujšaš, pa v obupu in strahu zate postajajo nesramni.
Za toliko kg boš morala pošteno pljunit v roke in nehat hujšat. Spremeni svoj način življenja in prehranjevanja.
Začni le normalno živet, jest normalno hrano in pojdi na kak sprehod. Spremeni svoj vsakdanjik. Poskušam si predstavljati, kakšno hrano ješ, da se tako zrediš in brez preobilice maščob in sladkorjev do take teže ne moreš priti. To ni dobro zate.
Mimogrede: če se ljudje lahko zmrdujejo nad tistimi, ki preveč pijejo, ki kadijo, ki kdo ve kaj še vse… se lahko zmrdujejo tudi nad takimi, ki vase vržejo občutno preveč nezdrave hrane. Pri vseh gre namreč za nezdravo početje.
Ja, to sem mislil, da lahko hudo boli; ne moreš jih zamenjat, lahko jim postaviš meje da je bilo dovolj in tega ne boš več poslušala; tisti trenutek ko jim čez ustnice spet prileti kaj takšnega – greš.
Ne bo enostavno.
In če je bilo to od malega, ni verjetno da se bodo prilagodili. Bolj verjetno je da ne boste imeli ravno pogostih stikov in sigurno boš “tagrda”…
Ma kile gor al dol… Jaz jih nimam veliko, pa za pogledat sem “lepotička” kao… no to je beseda, ki jo pogosto slišim. Sam ti povem, da ni fajn… ker men niso všeč lepotci sploh. In tipom nabijem komplekse in en ki je men všeč… se je odločil, da bo imel eno bejbo, ki ima sigurno ene 150 kg. Moji prijatelji so se delali norce iz nje. Jaz mu privoščim, če se mu pač zdi, da je to to. Pač nisem tako slaba oseba, kot si je on mislil da je, pa tudi ta punca ne. Imam teto, mal je bolj debela že od nkedaj, pa ti povem, da je najboljša. Medtem ko imam sestrično, da se tipom meša zarad nje, pa ne bi menjala… ker ima same probleme, že z osebnostjo, pa ni srečna.
Se podpišem pod tole. Samo zanima me, odkod ljudem pravica (da o kulturi raje ne govorimo), da mislijo, da lahko vsakemu vse rečejo in se vtikajo v vsakogar? Pa koga (razen tebe, seveda) to sploh lahko briga? Kdo pa ve, kaj vse si ti v življenju dala skozi in kaj te je do teh tvojih kilogramov pripeljalo? In četudi bi temu botrovala samo čips in televizija, je to samo tvoja stvar!
maš debele in debele…nekatere debele, svojo težo znajo nosit, se vseeno dobro počutijo in delijo okol pozitivo.
Tiste debele, ki se pa počutijo v svoji koži nesrečno, so pa nejevoljne, vedno živčne, napete itd…
Če človk rad je, naj se sprijazni da glih šlang ne bo. Pa bo tako prav njemu in okolici. Če bo pa non stop tarnal kako je debel, pa za to nič naredil….bi mu še jaz eno zabrusla nazaj
Ljudje so vse sorte. Tudi med domačimi. Pa saj to veš. Nekdo te bo vzpodbujal, razumel, dobro poznal kako te še bolj motivirati, nekdo bo žaljiv in ponižujoč, da ti lahko vse dol pade. Se pa strinjam z mavričnim ponavadi ostra kritika že tako “šibkemu” človeku naredi še več škode. Ljudje so nesramni ker taki so in nimajo empatije, nekateri so žleht.
Ker pa nikoli ne veš kaj bodo drugi rekli je najbolje, da si sama zastaviš cilj, prehrano in itd….in potem te “balast”, ki ti bo prišel na ušesa ne bo ganil, ker boš samo ti živela za svoj cilj. Mogoče te bo ganil kakšno uro ampak potem boš šla z veseljem naprej. Ne bodi prestroga do sebe. Veš, da besede bolijo, daj si čas, minuto, dve da predelaš grde besede potem si pa reci dovolj in greš proti cilju naprej. Vidiš koliko majhnih in velikih ciljev imaš lahko…….
Če ti kdo reče, da si suha pa je ja pohvala?
Če ti pa nekdo govori šunka, debela p., nihče te noče, ker si predebela in tako naprej pa ni povsem isto.[/quote]ni rečeno pohvalno ampak ponizevalno in sse teh ljudi izoggibam..[/quote]
Poniževalno dojemaš le, če sama nisi zadovoljna s sabo.
Lahko bi bila ponosna, saj imaš idealno težo.
Meni tudi pravijo, da sem suh, pa imam idealno težo. Pa se samo nasmejim takšnim komentarjem. Običajno to pravijo tisti, ki imajo sami preveč kil.