Najdi forum

Kako rastrirati objekt?

Rada bi oblikovala en napis v črni barvi, pod njim pa naj bila večja osmica, sestavljena iz drobnih pikic, da bi zgledalo kot droben raster. Poskušala sem že razne filtre v več programih, a nisem zadovoljna z rezultatom.
Mi lahko kako pomagate?

A tako?

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Ja, podobno… le da bi bile pikice malce bolj narazen. Torej namesto v črni barvi zgolj v rastru. Podobno kot je pri nekaterih kuvertah ali logotipih del objektov ali podlage podložen v obliki drobnih pikic (rastra).

Najlažje in verjetno najlepše bo zgledalo, če najdeš ali pa sama narediš kako sliko z par takim pikam. Nato to sliko le prilepiš kot teksturo na tvojo osmico.

Bo vredu?

Ni povsem taka osmica, kot bi jo želela. Sestavljena naj bi bila iz samih majhnih okroglih pikic, vse ostalo bi moralo biti belo. Nekaj podobnega, kot je tole, mi je uspelo narediti v Photoshopu z ukazom Pixelate, a ima radius omejitev min. 4, zato so pike še vedno prevelike. Ob spreminjanju ostalih možnih parametrov, pa se slika še bolj popači oz. se pokažejo dodatni liki, jaz pa rabim res le male okrogle pikice in nič drugega črnega vmes 🙁 Ne vem, ali kje obstaja že izdelan vzorec iz pikic, ki bi ga lahko uporabila?

Mouse, a bi se dalo te pikice malce ‘razredčiti’? Potem bi bilo ok. 🙂 S katerim programom si to napravila in kako?

Če je osemka bela in so notri le črne pikice, potem je še lažje. Z PSP rabiš lih kako minutko 🙂 Raavno ene tolko pa tudi za izdelavo lastnega vzorca pikic 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close