Kako razporedite denar? Ženske?
Kdor pravi, da ne zna z denarjem je opravilno nesposoben, pika. Ni si treba delat nobenih spiskov in podobnih jajc. Dvigneš na bankomatu kolikor misliš porabit v tistem mesecu. IN??? Ne moreš porabit več. kot vidiš v denarnici, simpl.
Seveda pa vsi vse plačujete s karticami, bedaki, vidi se kaj ste kupili, ni zasebnosti.
Seveda pa ženske in veliko ostalih zapravlja tuj denar, zato pa je tako kot je.
Ena949, 03.11.2024 ob 13:19
Ne znam z denarjem. Imam ok plačo, pa vse gre. Pa hčeri pomagam, je še študentka, živi sama, dela, a pomagam z večjimi nakupi (npr. mesečno greva po zalogo za gospodinjstvo), sinu dam za potrebe (sicer tudi dela kot študent, dam mu za mesečno, za frizerja, za ure v glasbeni), z mojim avtom se vozmo trije, bencin je večinoma na meni, kupujem hrano za psa, sebi malokrat kupim kaj za oblečt. Mesečno grem k pedikerju zaradi kurjih očes, ki se mi delajo in je dobro to sanirati sproti, v trgovino hodiva z možem oba, ampak tam kar gre denar, pa ne kupujemo nič posebnega. Rada pa grem na kavico, vendar to ni več kot enkrat na teden, morda dvakrat. Včasih si plačam kak samoplačniški pregled.
Kako si razporediti denar? Kje delam narobe?
SAma imam minimalno placo. Se dodajajo mi pa imam 30 let dela. Kar dobim za bencin gre dejansko za bencin pa se od place je treba dodat kakih 15, 20€ za bencin. Ne ostane mi nič. Na dopust ne hodim ni denarja. Ne hodim k frizerju, ne hodim h kozmeticarki ni denarja, ne hodim na kavice nikoli. Izogibam se ljudi ker enostavno ni denarja, da bi sli na kdaj na kavico ali pico. Ne kadim. Ne pijem. Stare cunje. Ko kupim je najceneje. Kar si privoscim je samo tv, net pa telefon. Ogrevam samo dopopdne.
Plača je sla gor minimalno. Hrana in ostale stvari so se podrazile pa za 10x vec. Normalno je, da ne ostane nic. Pa sama zivim.
Dobesedno vse se je podražilo za enormno veliko, zato je težko shajati z nizkimi prihodki. Vedno govorim, da bi morala biti plača minimalno 1800 e. Kar je manj je samo umiranje na obroke, če imaš otroke. Za takšno plačo pa bo treba izsilit od delodajalcev. Če pa ne gre, se v primarni službi dela malo in nato več popoldan ali ob vikendih. To bi se lahko naučili od zdravnikov. Če so otroci s svojimi prihodki pa jih manj zalagajte in raje kar prihranite denarja za hude čase. Vedno je bilo tako, da mora iti vsaj 20 procentov plače na stran, ker nikoli ne veš kakšna situacija pride in se, da nekaj časa preživeti s prihranki.
Sonči131, 13.11.2024 ob 12:50
Mi imamo doma dva študenta in nikoli jima ne dajeva nobenega denarja. Imata štipendijo, delata med počitnicami.
OK, kupim oblačila in to je to. Vse ostalo si financirata sama.
Ne vem, kako jih to vzgajate, da jim je skoz nekaj treba zraven dajat.
Nimajo vsi štipendij in nimajo vsi študijev, kjer lahko zraven še delaš. Pa starš ga je dolžen preživljati dokler se šola.