Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako razsmraditi čevlje?

Kako razsmraditi čevlje?

Mož ima ene fajn Salomon čevlje, ki jih zelo rad nosi, ima jih že več kot eno leto. Noge se mu sicer sploh ne potijo, pred 14 dnevi pa smo bili na nekem potovanju in je imel 3 dni samo te čevlje po cel dan obute, ogromno smo hodili – in čevlji so se usmradili. Doma smo jih zračili, dali noter tiste vložke, ki jemljejo ven vlago, a je zgleda že prepozno. Danes jih je obul po 14 dneh in obupno smrdijo. Kaj lahko naredim – taki čevlji za v stroj po mojem niso, naj kaj nalijem noter? Bojim se, da ne bi odstopil podplat. Se da še kaj storiti?

V DM-u (pa verjetno še kje) dobiš tak spraj prav za čevlje. Jaz si večkrat, ko pridem domov po celem dnevu mal pošpricam v čevlje, včasih jih pa tudi na balkon postavim.

partner si jih je razsmradil s sodo- suho potresel, pustil cca dan ali dva in očistil

alkohola ne smeš piti preveč pa nebojo zasmrdeli…..te pa skuri

Daš v skrinjo, naj bi zamrznilo, ubilo bakterije.
To sem nekje slišala, ne vem pa, če deluje

Ce gredo tisti originalni vlozki ven, jih vrzes v stroj in operes-obvezno brez mehcalca! Mehcalec zadrzuje vlago in smrad! Tudi nic noter nalivat, bo samo se slabse!

V notranjost obutve nasujes mesanico sode bikarbone (veze nase vonjave), kuhinjske soli in riža (vezeta nase vlago in vonjave) in razdrobljenih nageljnovih žbic=klinckov( etericno olje popolnoma nevtralizira vonj smradu). Pustiš notri 48ur in vonjave izginejo.

Borova kislina (sploh ni kislina, samo tko se ji reče, je tudi v kapljicah za oči kot razkužilo) je poceni in se dobi v prahu. Jaz jo dam po eno kopato čajno žličko v vsak čevelj, malo raztresem po notranjosti in dam čevlje gor.

Raztopljena (od švica) izgine, zato se ne boj za bel prah. Deluje pa kot antibiotik in pobija bakterije, ki povzročajo smrad, tako da ne bodo smrdeli niti čevlji, niti nogavice in niti noge.

Kasneje ko nič ne smrdi več, lahko uporabljaš pol manjšo količino, da se vonj nikoli več ne povrne.

Isto lahko (z bolj diskretno količino) narediš tudi s copatami preden jih daš na noge.

New Report

Close