KAKO REGISTRIRATI DEJ.
Pozdravljeni
Pomagajte mi….sem polno zaposlena v podjetju, popoldan bi pa želela še komu voditi računovodstvo. Zanima me kaj od dokumentov potrebujem…na kaj moram biti pazljiva….da bi si registrirala neko dejavnost poleg službe????
pomagajte mi….
Najprej si pridobite v službi potrdilo, da ste zaposleni za polni delovni čas.
Nato greste v Register samostojnih podjetnikov-Davčna uprava, kjer dvignete dokumente za pridobitev statusa samostojnega podjetnika. Nato dokumentacijo izpolnite, si izberete domišljijsko ime, ki mora biti v slovenščini ali navedeno iz leksikona slovenskega jezika, dva izvoda priglasitvenega lista ter odnesete vse skupaj nazaj v register.
Nato počakate 5 dni in dobite potrjen priglasitveni list na dom ali si ga sami dvignete na Davčni upravi-registru. Z njim greste na banko, kjer si odprete poslovni TRR in to je to.
Lp
Ali mora pisati na potrdilu delodajalca tudi to, za kakšne namene je izdano?
Lahko poveste približno obliko?
Ne, na potrdilu mora biti samo stavek, da delodajalec “potrjuje, da je delavec ……… , rojen……, stanujoč ……, v rednem delovnem razmerju pri ………….podjetju”.
Na Davčnem uradu morajo označiti, da je vrsta obveznega zavarovanja iz drugega naslova, ne iz opravljanja redne dejavnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.