Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako res učinkovito očistiti 25 let staro WC školjko?

Kako res učinkovito očistiti 25 let staro WC školjko?

Kako jo narediti tako rekoč novo – uporabila bom vse, tudi hudo kemijo, samo da jo res očistim. Po dnu je kar rjavkasta, do tam, kjer je še voda, je pri straneh kamen … Kaj uporabiti v takem primeru?

Trgovina -30 evrov- pa en normalen dec, kateri jo zmontira v desetih minutah.

Ja lahko uporabiž hudo kemijo, že kak dexal npr lahko deluje, ampak bistveno je da pustiš res dolgo delovati, vsaj en dan, ter ponavljaš nanos dokler ne dosežeš želenega rezultata. To seveda lahko počneš le če imaš dva wcja. Jaz sem uspela na ta način očistit vse kar je bilo rjavo, ampak tam kjer teče voda je zdaj bela lisa, wc pa bež. Kot novo ne izgleda tako da bom ob prvi priliki zamenjala školjko.

Solna kislina reši vse. Samo vodo je potrebno spraviti ven in naliti solno kislino. Takoj razžre vsa vodni kamen.

Kako pa solna kislina ve kdaj mora nehat razžirat?

>Moja je stara 35 let a je školjka kot nova, snežno bela brez oblog.

Kje pa se da kupiti solno kislino? Povsod so mi rekli, da nič več.

[/quote]

Včasih se jo je dobilo v mavrici, a tam tudi ni več?

Včasih se jo je dobilo v mavrici, a tam tudi ni več?
[/quote]
Nazadnje so mi rekli, da nič več.
Ampak berem, da se jo da kupiti pod pultom. Kako priti pod pult, pa ne vem.

Še bolj kot solna, je fosforjeva kislina – Lito extra je pa izdelek… Deluje – prevejreno. Cena: okrog 4 evre za liter.

[/quote]

Eurospin – Acido muriatico piše na embalaži – 0,59 centov za liter…..

Solno kislino se kupi v vsakem Merkurju. Včasih se jo prodajalo tudi v Mrecatorjih, zdaj je to z zakonom prepovedano, ker gre za zadevo, pri kateri se moraš res ustrezno zaščititi (ROKAVICE OBVEZNO) in takšni strupi v živilske trgovine res ne sodijo.

Imajo dve vrsti, v oranžnih plastenkah je 19-20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, v belih plastenkah pa tehnična 30-32{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Tista v oranžnih plastenkah je za odstranjevanja kamna dovolj močna. Pri tehnični (bele plastenke) pa je kislina tako ostra, da te v zaprtem prostoru začnejo peči oči in pljuča.

Kot so ti že napisali, odstrani vodo iz školjke in sčisti s kislino. Kislina keramike ne razjeda.
Pa še nekaj pazi. Nikoli ne čisti s kislino kovinskih – srebrnih armatur, odtokov banji, ipd., ker kovina izgubi barvo – POČRNI.

Skratka, Merkur.

Coca-Cola.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mah, coc cola ni naredila nič! A razen solne kisline ne pomaga nič? Je kaj strupena razen za roke? Še kak preparat? kaj pa varekina ali cilit ali kaj podobnega, močnega?

Nova školjka stane manj kot preparati, rokavice, kotličkanje s staro školjko.

2 možnosti imaš
– kupiš 10 preparatov in novo školjko
– kupiš novo školjko

Če bi bila tvoja, bi jo verjetno že prej želela očistiti, predvidevam, da so jo 25 let uporabljali drugi, zato zakaj ne nove??

A že spet skrete pucat s solno kislino? Res niste diht. Nova školjka je cenejša.

http://web.bf.uni-lj.si/bi/biokemija/studenti/Navodila/Lista-kemikalij.html

http://stres.a.gape.org/zatiranja_in_genocidi/zasuznjevanje_zensk_pakistan.htm

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Pa še – http://nevsnov.sos112.si/nevsnov/main.aspx?ID=898&koda=1&ukaz=2

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

V resnici bolj glancaš staro školjko, bolj se pol nabira vse.
NE ga srat s kislinami, ker grejo cevi v tri krasne.

Pucaj z vimom …. ni glioh lepo za videt. Sicer pa se kupi nova!!

Soda in kis. Če ja za vaše cape in pralni stroj tanartaboljš, bo dobro tudi za sekret!

Tok star wece nimaš kaj pucat. Bo zanikrn.

Kupiš novega in zamenjaš. Kok so cene? Tok, da v pol leta daš za čistila…. pa je še vedno star, odslužen.
Plus deska. Če imaš še kakšne dedce pri bajti, ki ščijejo v stoje – si gotova!

jah, verjetno ni druge, kot da ima ta školjka za avtorja sentimentalno ali zgodovinsko- muzejsko vrednost in pomen, ali pa je verjetno problem, če gre to odmontirat, pa bo teba še kaj več kot samo za keramično školjko poinvestirat…. Je verjetno res najceneje spucat. pa saj keramika skreta ni problem, če redno desko gor menjavaš…..

V školjko nalij AREKINO (varekino), pusti eno uro in bo kot nova 😉 potem samo še splakneš in je to to.

Pa vodo vn najprej spravi..

Ja, splača se, če kupiš najcenejšo školjko, ki pa ima verjetno zelo slabo glazuro, hitro postane rumena.

New Report

Close