Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako rešiti, če sploh lahko ?

Kako rešiti, če sploh lahko ?

Dobro jutro, prijatelji, eno res lepo
dobro jutro.

Megla v dolini je kot mlečna preproga. Vije se počasi in leno, kot sem se tokrat počasi in leno tudi jaz izvila iz objema tople odejice, o drugem ne bi izgubljala besed, ker bi res bila čista izguba …… In če želim vam, da se vam dan lepo začne, da vam še lepše teče in da se vam najlepše konča, upam, da sem v tem “kratkem” stavku uporabila vse stopnje presežnikov, s katerimi se moj zaspani in utrujeni um lahko ob tej uri sploh ukvarja. Moj dan pa, …….. le kako, ko pa imam dva problema, dva velika problema, za katera ne najdem prave rešitve.

Odločila sem se ju, že pred tednom dni, odložiti. In sem hodila dolgo časa za njima, onadva pa, takrat še micena, pred menoj. Videla sem sicer ju, od daleč, a se jima nisem hotela prehitro približati. Pa vendar, od ponedeljka do torka sta že dobila večjo obliko, da ne govorim, da sem ju v sredo že na daleč videla čisto v redu, v četrtek sploh nisem več rabila očal, v petek pa je bilo tako, kot bi stala čisto poleg njiju. Pa sem se odločila, da bom od sobote dalje hodila pa pred njima. In sem tako šla v nedeljo hitro naprej, v ponedeljek sem že začutila, da oba počasi a vztrajno lezeta za menoj, včeraj praktično da ju nisem dobila v rit, no, danes pa sem se skoraj spotaknila ob njiju in sta me pač udarila v zadnjico. In, bemtiš, še vedno sta tu in zdi se mi, kot bi v vsem tem času celo malce zrasla. Kot dve skali sta.

Četudi sem ju pustila za seboj, ta dva velika problema, ki mi kot skala visita za vratom in danes sta mi spet za ritjo, prilimana, kot čikgumi. Cel teden sem šla pred njima, onadva za menoj.

Danes sem se odločila iti vštric z njima, a me že zdaj pritiskata, vsak s svoje strani, nekam tesno mi me, utesnjeno se počutim takole, s problemom na vsaki strani, na levi in na desni, obadva mi jemljeta vmesni prostor, niti prestopiti se ne morem več v redu, niti dihati ne morem več, kot bi cesta n bila dovolj široka za vse tri ……

Kako hudiča naj se rešim teh dveh skal, če se ju je sploh mogoče rešiti? Morda vem, a ne vem, kako se ju lotiti. Torej, odločila sem se tako: najprej grem pod tuš, potem pa spet v premišljevanje, kako odstraniti ti dve presneti bremeni! Javim se vam ob 12. uri in takrat vam povem, kako mi bo, če mi bo uspelo odpraviti ti dve gromozanski skali stran z moje poti!

Ajd, čau, se beriamo in se tolažiamo, ko se spet gor nalepiamo!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ej , pa vsaj povej , za kaj gre !

Nikitka bi ti mogoče dala en micen nasvet

Tudi zajček misli tako . Mogoče ti pomagamo zdrobiti eno skalco…več kep, več ve…

Tkole bom rekla..vsaka stvar.vsak problem je rešljiv.reši se pač takrat,ko je tapravi čas za njega.Pri tem ne moremo nič…čas ugodni se pokaže.Takrat pa akcija, napeti vse sile in ga rešiti.To itak znamo!A ne Marička naša.Problema ta tvoja dva..se bosta rešila..ampak skakat pred rundo itak ne moremo.Tako….počasi…počakaj..ko bo čas pravi,se bo problem..zdel samo se problemček ..

Tud muca čaka,čaka..pa ve da bo enkrat dočakala…A vseno stalno malce brska,praska…in išče rešitve..ENKRAT BO JEST PRAVIM!! TKO!Pa sploh ni vazno kak problemček to je…..Sve je isto sranje samo drugo pakovanje!

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Probleme lahko rešimo na dva načina:
1. je, da si jih čimprej priznamo, pripravimo postopek za rešitev in jih odstanimo, pa naj se zdijo še tako grozni – če imam za opraviti dva zoprna klica, potem ju opravim zjutraj ob 8h in o njih mi ni treba več razmišljati…
2. pot, ki je manj lepa, je da nastopijo večji problemi. Lahko pri nas, lahko pri naših bližnjih. Potem na te, manjše pozabimo ali pa se nam zdijo pol manjši. Mora, ki jo je doživljal Jure prejšnji teden, se je včeraj ponovila. In zdelo se mi je, da večjega problema ni. Potem sem v istem dnevu zaslišala še ene tri nore stvari, a zvečer, ko se mi je zdelo da je stvar boljša, sem izvedela, da se je sestrična mojega moža vrgla s terase, na glavo. Punca, stara 30 let, preživela bo, a morda nikoli več ne bo hodila. Kateri problem od vseh, ki sem jih imela pred tem je sploh še problem?!

No , ti imaš pa res črne dneve te dni !

Kako je zdaj tole z Juretom ?
Kaj si ukrenila ? A je bilo včeraj kaj hujšega ?

Nikiti se smili ubogi fantek

Nikitka – pogovorili smo se, zmenili smo se, da naslednjič obljubi da bo prinesel, se zmeni kam in kdaj, pove doma in takrat bomo poklicali na policijo in seveda ga v ozadju spremljali. Včeraj je šel iz šole in izgleda čisto po naključju srečal “il capo di banda”. Prijel ga je za ramo in ga vprašal: Maš kaj denarja? Rekel je, da ne da in odlaufal domov, ker je to bilo kakih 30m od naše hiše. Oči je šel potem z njim naokoli, a ga ni bilo nikjer videti. Ker ni šel za njim in ni pokazal nobenega nsasilniškega vedenja sem pomislila, da je bil to bolj poskus, če spet rata, brez kakih hudih namenov, a…. morda se motim in … razmišljam, da bi vseeno prijavila policiji. Za šolo se nisem odločila, ker stvari ne ostajajo za zaprtimi vrati ravnateljstva – tudi mi zvemo za vse, kar se je komu na šoli zgodilo.

Ja Marija .. problemi so zato, da nam ni dolgčas … nekaj časa hodimo pred njim .. ob njem .. se spopadamo z njim .. potem ga rešimo .. se počutimo krasno .. lahko bi celo poleteli :))) samo kaj ko .. hopla .. že je tu nov problem :)))

Upam da si oba uspešno rešila .. če ne pa povej .. pridemo z macolo, pa obe skalci razseckamo in naredimo kakšno lepo skalnato skulpturo .. ala tjavendan :))

B.

Meni se zdi , da bi bilo za javit na policijo. Samo zato , da je zabeleženo , da prvi poskus ni ostal tudi edini .

Želim ti , da se ne bi ponovilo , čeprav mislim , da so zlikovci našli žrtev, za katero se jim zdi , da je ni za spustit prekmalu iz rok ! Bodite pazljivi ! Mene bi bilo zelo strah , da ne bo otroku kaj hudega naredili, čeprav so že grožnje čisto dovolj , da ga zaznamujejo !

N.

Pandica, dej se pogovori z vodjem okoliša…tsitim policajčkom,ki ma del šole čez.SEj boš takoj že po pogovoru videla,kaj in kako.Ali se bo z njim dalo lepo pomenit..a je človek tak na mestu,da ve kaj vse sto pomeni..in kako pravilno je potrebno otroka zaščititi.Vse to in še več ti bo takoj jasno..že po parih izmenjanih besedah.Zato pokliči tega možakarj,ga povabi na en čvek..potem pa udari strategijo kot mačka okoli vrelekaše.Npr.Kaj bi vi nardili..če bi se zgodilo to in to..kako bi zaščitili otroka..kako bi k stvari splo pristopili..Naj se možak izkašlja..potem pa napadi….povej..in zahtevaj..da vse ne bo le na besedah..ampak zahtevaj nekaj,da boš mela v rokah..kar te bo ščitilo..tebe in otroka..kapiš?

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Ja Nikitka, tud meni se tako zdi. Čeprav se trenutno počuti kot en velik heroj in se mu “kr en mal dobr zdi” (zmešano skupaj s strahom). Včeraj sem bila nekako tudi zaradi drugih dogodkov preveč vznemirjena za trezno razmišljanje. Mislim pa, da bom danes prijavila.

New Report

Close