kako rešiti situacijo?
Grozi mi, da bom moral plačati odškodnino. REcimo, da uspemo s poravnavo, potem bi moral plačati 3 miljone in nekaj sodnih stroškov in odvetnika, skupno cca. 3,6 mio. Predlagali bomo tudi obročno odplačevanje v višini 200 evrov. Odvetnik je rekel, da bi kaj ugodnejšega težje dosegli.
Moji prihodki in odhodki;
neto plača 150.000
obrok kredita preko trajnika 39.000 (na 5 let, odplačujem manj kot 1 leto)
preživnino plačujem v višini 25.000
stroški bivanja 50.000
Premoženja nimam(star avto)
Strah me je enkratnega zneska.
Ali je kakšna možnost najema kredita na daljše obdobje, oziroma ali imate kakšen predlog rešitve? Kako naj se pripravim?
Pozdravljeni!
Niste v zavidljivi situaciji. Ponavadi se da dogovoriti za obročno odplačevanje, posebej, če sodniku razložite vašo finančno situacijo in se upnik s tem strinja.
Nimam teh izkušenj, da bi bilo možno najeti kredit za tovrstno zadevo za daljše obdobje.
Predlagajte takšno višino obroka, da boste lahko plačevali in vam nekaj ostane za življenje.
Lep dan!
Eden,
koliko si pa sploh kreditno sposoben (družina, stanovanje, starost)? Za kaj si pa potrošil ta kredit – potrošne dobrine ali trajne? A imaš možnost izvleči kakšen kredit za adaptacijo – imaš nepremičnino?
Mislim, da je najbolj verjetna opcija tvoja banka, poplačilo in dodaten znesek (povprašaj!). Z oškodovancem bi se bilo mogoče dodatno dogovoriti za casa sconto za takojšnje plačilo, ker da ne zmoreš, pa da bi vzel kredit, pa drago, pa alimentacije, pa…
Se pa da menda dobiti tudi avstrijski gotovinc na 10 let, ki se ne plačuje s trajnikom in ni viden v tvoji boniteti. Bom preveril in javil v nekaj dneh.
minimax,
Res mi je ok, ker mi odgovarjaš. Poglej, zdajle 5.12. grem na poravnavo in upam, da se dogovorimo za to kar sem zgoraj napisal, drugače pa predvidevam, da me bo “doletelo” nekje do maja 07.
Morda izgleda, da paničarim, ampak po pogovoru z mojim odvetnikom kar ne morem spati in se želim pač pripraviti. Drugače nisem človek, ki bi čakal, da mu voda v grlo steče, zdaj pa se mi bo menda zgodilo rano to.
Bom poročal, kaj se dogaja in res bom hvaležen pomoči, nasvetov in podpore.