Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako s partnerji v garsonjerah

Kako s partnerji v garsonjerah

Kako živite partnersko življenje v garsonjeri? Meni je nevzdržno, še posebej ker je zelo skromno opremljena. Trenutno bo to še dolgo edina opcija. Ne vem, kaj počnete ostali? Meni manjka zasebnost, vse je tako razgoličeno. Nimava niti normalne kuhinje, njemu je ok. Rabim prostor za ples, telovadbo, knjige, normalno omaro, normalno kuhinjo… on pravi, da sem razvajena, on pa tako kot zgleda živi brez problema.

Bodi vesela da imaš vsaj kuhinjo. V Boscarolovih 15 minutnih kokošnjakih ne bo niti tega, kvadrat pa menda 3000 €

Verjetno sta v Ljubljani in je problem cena. Za ta denar lahko najemeš veliko večje stanovanje, bo pa treba iz Ljubljane.

Ogromno mladih parov živi na 30 kvadratnih metrih, v enosobnem stanovanju. Če sta normalna in nekonfliktna ni nobenega problema. Pa se bajemnino je lažje plačat, saj je v Ljubljani ti okoli 600 evrov.

Žal se ne da. Že samo en obisk je preveč za garsonjero, ne da ziviš v dvoje na par kvadratih.

Par na 30 kvadratnih lahko normalno funkcionira, če ni konflikten. Najemnina za tako stanovanje v Lj je 600 in več . Da plačam v Ljubljani samo 3000 evrov za kvadratni meter novega stanovaje; to je sanjsko nizka cena. Bravo, Boscarol.

Odgovor na objavo uporabnika
Hana307, 23.10.2024 ob 16:50

Par na 30 kvadratnih lahko normalno funkcionira, če ni konflikten. Najemnina za tako stanovanje v Lj je 600 in več . Da plačam v Ljubljani samo 3000 evrov za kvadratni meter novega stanovaje; to je sanjsko nizka cena. Bravo, Boscarol.

Ljudi je pa res enostavno razveseliti. Obljubiš kvadrat po 3000 (nekoč) in te že skoraj po božje častijo. Saj ne rečem, super, toda ko bo in če bo.

Ko bo pa to reala, pa “vsa čast mu”!

Lahko sta srečna, da nimata wc v kuhinji.

Sem živela tako, v enosobnem, vse skupaj ene 23 kvadratov. Ampak za to se moraš imeti fejst rad 🙂 Danes to ne bi šlo, žal.

Garsonjere so za samske mlade in stare. Če si v dvoje je treba imet vsaj enosobno. Ampak sočustvujem, vem da je dostopnih stanovanj premalo…

Ena opcija je, da delaš 2 šihta. In tako našparaš za enosobno ali dvosobno stanovanje za najem. Samo potem ne boš imela časa za ples, telovadbo, branje knjig … V taki situaciji je, ali boš naprej životarila ali boš uporabila pamet, pa dobila bolje plačano delo na uro. Ali boš delala 2 šihta in prihranila za večje. Misliti pa moraš tudi na penzijo, če si že v srednjih letih je dobro dajat na stran tudi za to.

Ja kje si pa živela dosedaj?

Si razmišljala o najemu večjega stanovanja na morda manj ugodni lokaciji?

..odvisno, kaj je zate garsonjera: razpon je od par kvadratov pa vse do 30..tako da…

Če imata namen dolgo ostati v stanovanju, se poskusita z lastnikom dogovoriti za zamenjavo pohištva, ki ga potem pustita v stanovanju. Morda ne bo trmasto vztrajal pri nefunkcionalnem in morda starem. Dobijo se lepi kosi ikea na bolhi, dopolnita z novim, da ustvarita uporabno celoto. Drugo pa, kar svetujem najemnikom. Iščite garaže. Naj vama starši in sorodniki pomagajo s kreditom, ki ga odplačujeta. Suha garaža je lahko primerna shramba za viške osebnih stvari, urediš si lahko plesni prostor. In kar je najpomembneje, s tem si ustvarjata sredstva za polog za enkrat, ko bosta šla na svoje. Garažam gre kvadrat še hitreje gor kot stanovanjem, bo kar dobra naložba.

eh tud njemu ni ok ampak ce zacne se on jamrat pol pa ne vem. s tem ko ti rece da je ok te sam proba umirit. a mislis da mu kot dedu fajn poslusat da zena ni zadovlljna. vsakic ko pojamras on slisi.

nesposoben si nicvreden si.

nared si cim leps. s kako zaveso svecko novo postelnino.

sej ga ni skoz doma takrat lahk telovadis v dnevni. pac mizco porines v kot in telovad.

al pa telovad na hodniku. daj bod zena kot se sika ne trmarit in ga v nic dajat

Odgovor na objavo uporabnika
Milina, 23.10.2024 ob 16:21

Kako živite partnersko življenje v garsonjeri? Meni je nevzdržno, še posebej ker je zelo skromno opremljena. Trenutno bo to še dolgo edina opcija. Ne vem, kaj počnete ostali? Meni manjka zasebnost, vse je tako razgoličeno. Nimava niti normalne kuhinje, njemu je ok. Rabim prostor za ples, telovadbo, knjige, normalno omaro, normalno kuhinjo… on pravi, da sem razvajena, on pa tako kot zgleda živi brez problema.

Garsonjere niso namenjene za bivanje v paru, še manj bivanje para z otrokom.

Garsonjere so novodobni približek bivališčem izpred več stoletij, ko so ljudje še kuhali, spali, jedli, skratka počeli vse v enem prostoru.

Je čisto vseeno, ali gre za 15 kvadratov ali 25, bistvo je, da gre za en prostor, kjer ni nobene zasebnosti.  Takšne nepremičnine so primerne kvečjemu za samske osebe, pa še te v njih težko živijo, saj niti kuhati ne morejo, razen če želijo živeti v smradu.

Če se bosta po mesecih še razumela, bosta vedela, da sta za skupaj. Meni osebno bi bila garsonjera tudi premalo, stanovanje mora biti vsaj enosobno.

Sem v garsonjeri in moram rečt, da če nisi veliko zunaj v naravi ali na šihtu je kar kriza. Saj ponavadi tudi v hiši največ časa preživiš v enem prostoru, ampak jaz res rabim spalnico za spat in imam rad da je hladna.

Če bi imel punco ne vem kam bi jo dal, še zame je komaj kaj prostora. Ne predstavljam si še obiske v garsonjeri, ajde sem pa tja kdo pride ampak raje vidim da ne.

Seveda si iščem nekaj večjega, upam, da bo kmalu hiša.

Jaz sem v lastni hiš 4 sobno in je veliko 85 kavdratnih metrov pa se mi zdi majhno. Včasih živeli v grasonjeri in smo jo prodal za majhen denar. Nevem kako je živeti v grasonjeri več, ampak kot sam mlad pensionist , naslednje leto se nisem še odločil ali kupim grasonjero ali enosobno hišo. Čeprav 25 kvadratnih metrov za eno osebo je dovolj. Nevem še se nisem odločil. Skratka so pa druge prednosti v grasonjeri, ni treba toliko časa čistiti kot je hiša velika in tako naprej.

Ja Pol ga pa oprem po svojo želji,ko boš šla ven,pa vzemi

Velika razlika je, ce imas garsonjero 22m2 ali 30m2, ce imas balkon ali ga nimas in ce je pohistvo prilagojeno ali ni.

Mi smo ziveli trije na 36m2, dokler je bil samo en dojencek, imeli smo locene prostore, kuhinja, kopalnica, spalnica, dnevna in se balkon. Res so bili prostori manjsi, a so bili loceni in nam ni manjkalo prostora.

Prijateljica je v podobnem stanovanju zivela z mozem in dvema otrokoma, dokler nista sla v solo, druga pa je z mozem zivela v 30m2 veliki garsonjeri z loceno spalno niso, dokler ni zanosila.

Recimo 22m2 je pa primerno le za samsko osebo ali za mlad par, ki doma le prespi.

Midva sva 7 let živela na 24 kvadratih. Še zdaj se tega obdobja spominjava kot enega najlepših, saj sva bila mlada in zaljubljena.

Potrebno je malo organizacije in prilagajanja, pa fajn je imet partnerja, ki ti ne gre na živce.

Kar se tiče prostora za ples/telovadbo – naš blok je imel na podstrešju urejeno skupno sobo, ki se je uporabljala za sestanke, prijateljičin blok pa je imel na strehi pokrito teraso. Morda je tudi pri vas kaj podobnega…

Garaže so bile vedno dobra naložba,  praktična za oddajat…V parih letih imaš že za nasledno in oddajaš in potem spet in spet….

ja se da. Živela tako 10let. Sedaj imamo hišo in bazen večji kot prej stanovanje. Se da.

Ce ti to rabis, potem sama naredi nekaj v tej smeri, da si to omogocis. Samo iz neba nic ne pade. Ali si tiste sorte, ko naj bi partner za vse poskrbel. Garsonjera ni na dolgi rok ne za samsko osebo, kaj sele za par. Enostavno, clovek potrebuje locen bivalni del od spalnega, drugace trpi kvaliteta bivanja, neodvisno od same kvadrature.

New Report

Close