Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se barvajo pirhi s teranom?

Kako se barvajo pirhi s teranom?

Se da jajca kuhat v teran ali v nekuhan teran?

Kuhat jih daš s teranom vred, ampak da ne boš preveč razočarana, ker barve niso nič kaj lepe, prej sive kot kaj drugega, je pa res, da se naredijo kristalčki in da se svetlikajo, če jih pravilno pogledaš, jih pa ne smeš s špehom namazat, kot ostale pirhe, ker ne bo več isto.

pa ko so kuhani jih opusti ohladiti v vinu

škoda terana ;(

Sem sprobala lani, res je škoda terana, jajca so grda, siva, kot umazana.

Kaj pa refošk?

Zelo podobno. Predlagam ti, da začneš zbirati olupke rdeče čebule, ne boš razočarana. Vino pa raje popijte zraven pojedine. 😉

Ja, res škoda terana. Jajca so prav grda, lisasta. Čebulini olupki so zakon. Če shraniš rdečo čebulo so bolj temno rjavi – čisto malo potegnejo na rdečkasto barvo, če pa rjavo čebulo so pač rjavi. To je to. Rajš naredi teranov liker, ha, ha,….

jaz sem jih kuhala v teranu in so bila čudovita temno vijolična, skoraj črna in so se svetlikala! res čudovita , vsi so bili navdušeni! poskusi najprej skuhat eno, pa boš videla.

Pri kuhanju jajc v teranu (ali kateremkoli temnem vinu) je nekaj fint, da na koncu izpade lepo. Drugače je brezvezna barva.

Kuhat daš v vino, tako da so jajca prekrita s tekočino. Po cca 10 minutnem vretju daš hladit jajca z vinom vred (ne odcediš). Jaz ponavadi zvečer skuham in zjutraj ven vzamem. Ko vzameš jajca iz posode, so take lisaste temno sive barve – totalno brezvezna. Finta je v tem da jih nič ne brišeš ampak počakaš da se sama posušijo. Takrat se tvorijo kristali na lupini.

lp, ela s

ne barvam z ničemer več kot s teranom že par let. naredim isto kot elas in so , vsaj moja, krasno temno vijolična s kristalčki.

Pobarvana s teranom so čudovita!

Ja imam domač teran. Lepo zložim jajca v posodo, jih prekrijem s teranom in dam počasi kuhat. Pustim, da vrejo toliko, da se skuhajo, dobrih 10 minut. Potem pa je potrebno jajca pustiti v teranu – jaz jih pustim kar čez noč. Pazite, da kakšen del jajca ne gleda ven, ker tam ne bo lepo obarvano. Potem naslednji dan jajca poberem iz terana in jih dam sušit. Šele ko so suha – nekaj časa na zraku, vidite pravo barvo. Moja jajca so temno vijolična in kot bi bila posuta s kristalčki.

Okoli jaz navežem še pentljice v različnih nežnih barvah in je to to. Ta jajca so čudovita!

ma kaj čeblajte ženske monaste, to verjetno tiste, ki jajc še skhat ne znate.

V posodo natoči teran ali refoš, to je tako ali tako enako vino, le da raste na različnih podorčjih. Torej jajca kuhaš v teranu ali refošku, ko so kuhana, vse lepo pustiš v posodi, jaz kar čez noč in zjutraj vzameš ven, ko se hladijo v posodi, jih jaz še malo s posodo tako prestavljam, da se tudi jajca notri še malo prestavijo. Zjutraj so to tako čudovita jajca, polna kristalov, lepe temno vijole barve, ene so tudi sive, ampak barva se skoraj ne vidi, ker je vse polno kristalov. Čudovita so…vsaj meni vedno supejo in so čisto vsako leto občudovana!

Nič od tega. Teran piješ tolk dolg, da vidiš ful barv, potem si pa jajca ogledaš.

Je katera že probala kakšno drugo vino ne teran ali rafošk. Ok po moje je pri the dveh najlepše ker sta res tamna, ampak ne bom seraj za to kupovala vina če pa ga imam doma oprtega pa ne vem kaj z njim. Je pa neko domače rdeče vino

Če je vino teran res kvalitetno so jajca kristalna, vredna ogleda. Ne smete vina kupit npr v šparu, ker tam vino ni kvalitetno, zato tudi kuhana jajca v njem niso lepa.

potem se ni pravilno delalo
prav lepa vijolcno modra so

Pobarvam jih po navadi s čebulo. Ko so kuhana, jih obrišem, potem pa na njih nalepim kake nalepke, pa ne tiste starinske za pirhe ampak te ta modrne, ki jih lahko nalepiš kamorkoli. Samo ne smejo biti prav velike, pa je ok. In to je to. Bi pa vprašala, kako lahko zavijem okrog kako gumico-elastiko, da pride lepa črta oziroma vzorec.
Ker sem enkrat probala, pa gumica v vroči vodi seveda razpade-ko kuham jajca v čebulnih olupikih.

Teran spiješ pa greš po Jupol barvo pa namočite jajce v Jupol 😁

New Report

Close