kako se igra prašička
Eden izžreba barvo in jo položi na sredino. Naslednji mora najti karto iste barve (križ na križ, ipd.) in išče, dokler je ne najde. Neustrezne karte zbira. In tako naprej, dokler ne zmanjka kart v krogu. Potem jemlješ s kupčka do tiste barve, ki jo imaš že v rokah. Zmaga tisti, ki je prvi brez kart. Ne vem, ali je dovolj jasno?
Glej, če bi igrali ti, acjom in jaz.
Ti začneš. Izžrebaš križa in ga položiš na sredo.
acjom išče križ. Ko ga najde, ga položi na tvojo karto in meni nastavi srce.
Jaz iščem srce, ga najdem, pokrijem in tebi nastavim križ, itd.
Kart zmanjka, na sredini je pik. Tisti na potezi jemlje s kupčka, dokler ne najde pika.
Itd.
Zmagam jaz, ker sem prva brez kart :)))
Matr, sem zakomplicirala. Se mi vidi, da sem prfoksa.
ja, nekako mi je jasno, samo še vedno ne vem, kako zamenjam karte. Če je recimo na sredini srce, pa nima nobenga srca v roki, potem pobiram zaprte karte toliko časa, dokler ne dobim srca. Potem ga vržem dol in nasprotnik spet srce (če ga ima, sicer ga išče). In potem jaz spet nimam srce in ga iščem, dokler ga ne najdem in ga odvržem. Al kako? Samo potem enkrat srcev zmanjka, kako pa potem?
Bemti, celo znanost iz prašička delam… :)))
Karte za remi razporediš v krogu, tako da so obrnjene navzdol. Zadnjo karto položiš na sredini tako da gleda navzgor. Nato se začne igra. 1igralec povleče eno karto iz kroga in je ne pokaže soigralcu. Če je v sredini kroga kara in je 1igralec potegnil karojo dana sredi. Če nima v roki nič kart potem povleče se eno in jo da na sredino. Na koncu ko ni več kart v sredini , se vleče z kupča. Zmaga tisti ki ostane brez kart.