Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se igra prašička

kako se igra prašička

Saj že naslov vse pove. kako se s kartami igra igro prašiček? Toliko let je že od tega, kar sem jo nazadnje igrala, da se ne spomnim več!

hvala in lep pozdrav!
K.

Prvič slišim za to igro………… :)))

hahaha, a res?

karte za remi razporediš v krogu, s slikco navzdol. Pol pa ne vem več naprej… A vsak eno karto potegne in jo da ne sredino ali kaj? In kako naprej? a tko kot vojna?
Eh…
mogoče pa kdo ve.

Eden izžreba barvo in jo položi na sredino. Naslednji mora najti karto iste barve (križ na križ, ipd.) in išče, dokler je ne najde. Neustrezne karte zbira. In tako naprej, dokler ne zmanjka kart v krogu. Potem jemlješ s kupčka do tiste barve, ki jo imaš že v rokah. Zmaga tisti, ki je prvi brez kart. Ne vem, ali je dovolj jasno?

Aja, vsakič moraš tudi nastavit eno karto sosedu, po možnosti tako, ki je nima.

ful hvala, samo kaj pa potem narediš, ko npr. križev zmanjka? kako zamenjaš barvo kart?

Pobiraš s kupčka na sredini, dokler ne prideš do barve, ki jo imaš v roki in potem nastaviš drugo barvo (tisto, ki je imaš največ ali tisto, za katero veš, da je sosed nima). Bo šlo? Težko je tole zelo sistematično opisat.

Glej, če bi igrali ti, acjom in jaz.

Ti začneš. Izžrebaš križa in ga položiš na sredo.
acjom išče križ. Ko ga najde, ga položi na tvojo karto in meni nastavi srce.
Jaz iščem srce, ga najdem, pokrijem in tebi nastavim križ, itd.

Kart zmanjka, na sredini je pik. Tisti na potezi jemlje s kupčka, dokler ne najde pika.

Itd.

Zmagam jaz, ker sem prva brez kart :)))

Matr, sem zakomplicirala. Se mi vidi, da sem prfoksa.

ja, nekako mi je jasno, samo še vedno ne vem, kako zamenjam karte. Če je recimo na sredini srce, pa nima nobenga srca v roki, potem pobiram zaprte karte toliko časa, dokler ne dobim srca. Potem ga vržem dol in nasprotnik spet srce (če ga ima, sicer ga išče). In potem jaz spet nimam srce in ga iščem, dokler ga ne najdem in ga odvržem. Al kako? Samo potem enkrat srcev zmanjka, kako pa potem?
Bemti, celo znanost iz prašička delam… :)))

Ne, ne, barvo lahko zamenjaš vsakič. Ti najdeš srce in naslednjemu nastaviš, kar hočeš. Potem on najde nastavljeno karto in sosedu spet lahko zamenja karto. Če pa ima veliko srcev, pa seveda lahko nastavi 2 srca.

no, pa smo se naučili… hehehe
Zdaj pa vem kako. Namesto, da bi bli zunaj ko je lepo vreme, se gremo pa prašička! Kdo bi razumel…
saudade, hvala!

Malenkost, bi najraje kar prišla igrat :)))

bejž likat!

Ja, saj sem te že premagala. Grem lahko delat kaj druzga. Ti pa bejž ven!

Karte za remi razporediš v krogu, tako da so obrnjene navzdol. Zadnjo karto položiš na sredini tako da gleda navzgor. Nato se začne igra. 1igralec povleče eno karto iz kroga in je ne pokaže soigralcu. Če je v sredini kroga kara in je 1igralec potegnil karojo dana sredi. Če nima v roki nič kart potem povleče se eno in jo da na sredino. Na koncu ko ni več kart v sredini , se vleče z kupča. Zmaga tisti ki ostane brez kart.

Karte razporediš narobe obrnjene v krogu.  Ena karta se  obrnjena navzgor položi v sredino kroga.

Po vrsti na sredinsko karto polagamo ustrezno karto (isti lik ali ista številka). Če je nimaš kupuješ – jemlješ iz kroga – dokler ne dobiš prave karte.

Prijetno igro.

Vpogledi v karte na voljo

071-151-179

New Report

Close