Kako se je mango?
Vsekakor z usti – joke !
Olupiš ga , potem jaz narežem najprej na večje kose in potem še na manjše. Okoli koščice (ki je podobna sipini kosti) gre malo težje ker se meso drži koščice. Probaš izluščit čim več mesa.
Moraš pazit da je ravno prav zrel, malo mora biti mehak na otip, ampak ne preveč. Če je bolj trd ga pustiš par dni na sobni temperaturi, če je preveč mehak je notri namesto oranžen črn in to je gnilo.
Drugače je pa meni zelo “njami”. Jaz ga jem zjutraj na tešče.Je zelo dober za prebavo beljakovin (predvsem mesa- in to belega-perutnina) ker vsebuje določene encime za razgradnjo proteinov v aminokisline.
Pa še tole o mangu:
MANGO
Vsebuje veliko karotinov, vitamina E , C,A, B(zlasti B6), niacina in pantonenske kisline. Pomaga pri spanju (zmešamo mango z banano in lončkom jogurta).
– preprečuje okužbe in prehlade
– vzdržuje zdravje sluznic
– stimulirajoče in poživljajoče deluje na gene v celičnem jedru
– pospešuje nastanek beljakov v telesu
– pomirja živce, daje energijo
– daje barvo koži in lasem
– pospešuje izločanje hormonov za spolno slo in sposobnost orgazma
– pomaga pri slabovidnosti