Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako se je mango?

Kako se je mango?

Najbrž se vam bo zdelo smešno, pa vendar ne vem, kako naj se lotim manga? Mi lahko pomagate? Hvala!
Anita

Vsekakor z usti – joke !

Olupiš ga , potem jaz narežem najprej na večje kose in potem še na manjše. Okoli koščice (ki je podobna sipini kosti) gre malo težje ker se meso drži koščice. Probaš izluščit čim več mesa.
Moraš pazit da je ravno prav zrel, malo mora biti mehak na otip, ampak ne preveč. Če je bolj trd ga pustiš par dni na sobni temperaturi, če je preveč mehak je notri namesto oranžen črn in to je gnilo.

Drugače je pa meni zelo “njami”. Jaz ga jem zjutraj na tešče.Je zelo dober za prebavo beljakovin (predvsem mesa- in to belega-perutnina) ker vsebuje določene encime za razgradnjo proteinov v aminokisline.

Pa še tole o mangu:

MANGO
Vsebuje veliko karotinov, vitamina E , C,A, B(zlasti B6), niacina in pantonenske kisline. Pomaga pri spanju (zmešamo mango z banano in lončkom jogurta).

– preprečuje okužbe in prehlade
– vzdržuje zdravje sluznic
– stimulirajoče in poživljajoče deluje na gene v celičnem jedru
– pospešuje nastanek beljakov v telesu
– pomirja živce, daje energijo
– daje barvo koži in lasem
– pospešuje izločanje hormonov za spolno slo in sposobnost orgazma
– pomaga pri slabovidnosti

moja mami poje tudi olupke, vendar meni niso preveč všeč. stvar okusa.

Še en preizkušen način: zarežeš do peške in greš z nožen naokoli. Nato primeš za obe polovici, potegneš in peška ostane v eni polovici. Vsebino poješ z žličko, postrgaš do lupine. Polovica s peško je malo težja za pojesti a ni težav. Zagotovo pa je pri tem načinu najmanj packarije!

tudi jaz nevem 🙁

New Report

Close