Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KAKO SE LAHKO NAUČIM LJUBITI SEBE?

KAKO SE LAHKO NAUČIM LJUBITI SEBE?

Leto dni in več morda že imam knjižico Andrewa Matthewsa “Bodi srečen z ljudmi” in kdaj pa kdaj mi uspe iz nje tudi kaj prebrati. To jutro sem razmišljala o tem, kako smo ljudje nagnjeni k temu, da se vedno znova primerjamo … z drugimi. In sprašujem se, zakaj in čemu. V tej knjižici je prav na to vprašanje in čudovit odgovor:

“Če se nehamo primerjati z drugimi, postanemo svobodni, tako da lahko cenimo druge (in jim dajemo poklone). Potem ne seštevamo več skrivaj minusov in plusov …”Ona ima čudovito obleko, še eno diplomo, novo trofejo, novega prijatelja – torej je boljša od mene …”

…. in prebirala sem dalje in dalje in …. prišla do tegale odstavka, ki bo, prepričana sem, marsikateri od naših deklet in žena, ki se prebiramo, morda za hipec, samo za trenutek, pomagal pozabiti njen vsakdan:

————-
Morda pravite:”Tako, zdaj vem, da je pomembna ljubezen do sebe, toda kako naj to uresničim, če pa se vidim kot poraženec? Starši so me kritizirali, učitelji so se norčevali iz mene, sam pa sovražim sovje nemarno srebanje pri jedi in krive zobe.”

Mogoče je, sprejemati se takega, kakršni ste in se celo ljubiti. To je lahko dolgotrajna naloga, a se splača. Vsa vaša sreča je odvisna od vašega odnosa do sebe in uspešnost vseh vaših odnosov je odvisna od tega, kako se sprejemate.

…. Svet je kot ogledalo. Večina naših problemov z drugimi odseva probleme, ki jih imamo s seboj! Ni potrebno, da postane naš cilj spremeniti druge Če previdno zamenjamo nekaj svojih stališč, se naši odnosi sami od sebe izboljšajo.
—————–

Le toliko za dobro jutro tistim, ki uvidijo, da je kdaj pa kdaj potrebno spremeniti zaradi razvoja lastne osebnosti tudi kakšno naše stališče in tudi za vse tiste, ki se želijo imeti radi. Unikatni smo, dragi prijatelji, unikatni biseri, ki jim je potrebno dati sijaj.

Lep dan vam želim!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Lepo napisano Mariči.
Vsak zase je dejansko unikat . Samo zavedati se tega je tko težko , je pa nujno . Imam nekega znanca samo , ki ga osebno ne poznam. Ga nisem še srečala , čeprav sem imela možnost . Me pač ne zaintrigira , ker sem mnenja , da mi ne bi sedel niti kot prijatelj ..pa čeprav me on zelo ” obrajta “. Skratka , ne čutim tiste energije , filinga , pa zato .me prijateljstvo z njim ne zanima….No in on venomer ponavlja , da je edini in da je UNIKAT. Zdaj po prebranem tvojem postu mi je jasno , kako prav ima. Je eden , je edini in se tega zaveda. Vsi ja , smo na nek način unikati. Samo sami zase ja , vendar je to premalo se mi zdi.
Nekako moramo to priznanje dobiti od drugih :;)) ker drugače ne gre. Samopotrjevanje je premalo v tem svetu.
In še težje je imeti sam sebega rad. Tukaj pa sem prav posebej nevoščljiva tistim , ki jim to uspe. Ker mi je bilo že marsikdaj jasno ponazorjeno kako lažje taki uspevajo v življenju. Kako veliko manj problemov imajo :)) eh…

hmmm

po moji butalski škratovski pameti
je meni še najbližje una pesmca (še pomnite ne de):

problemi so, problemi bodo, k…. jih gleda…

škrat se uči imeti sam sebe rad zmeri
(sploh kadar si umišlja da je bogi, bogi ne de…)

tudi kadar je tečen ino zgaga;-)

enkrat rata drugič frata – itak…

kaj pa vem komu lažje in komu težje uspeva,
nekako se mi zdi da se prej ali slej vse vrne
tako dobro kot slabo ne de…

in ker je škrat zdej v najbolših letih, si
pravi da mu kaže vse sam na boljš,
doniš:))))))))))))))))))))

Šalo na stran;
trdno verjamem, da če sledimo
sami sebi in ravnamo v življenju v skladu s seboj,
potem se lažje spopadamo z vsemi ovirami, ki nam
jih prinaša vsakdan.
Ovir je pa nekdo namnožil,
tako da… ravno ko misliš,
zdaj sem pa splezal čez,
začneš pa spet od začetka ne de:)
Tko da škrat izpopolnjuje tek čez ovire …. doniš
bi včasih prav prišlo kej več kondicije….
Alora, grimo laufat folk ne de..
enga nedelskega cmoka Vornihh
S.O.S.

Veš škratek silno hecno mi je spat u veliiki postli:)))))))))))hahaha cmoka

A posodim Jakoba? :)))))))))))))

hehe..lahko ti mene tkole hecaš..
Veš nekaj je res..
Jakob mi je full ušeč :))
celotna njegova pojava , taka silna nežnost me objame , ko pomislim nanj.
Mislim , da ga bom kmalu obiskala.
In ja , malo bi ga imela ***********se stisnila k njemu in se počutila tako zelo varno z njim.
Pa kaj , ko večino dni , preživi v tvoji postelji ):
Res je to bila ljubezen na prvi pogled , dečko je noro moj tip.:))))))))))))))

Ja je ta pravi….

ufff

pazi na nov škrat ljubosumen ratal;-)

New Report

Close