Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style kako se naličiti ?

kako se naličiti ?

pozdravljena!
Nikoli se nisem pretirano ličila in se pravzaprav tudi “ne znam”. Ne vem, kako naj si poudarim barvo oči, (imam zelenkaste), ker nimam preveč velikih oči, ali naj tudi po zgornji veki potegnem s svinčnikom ali samo po spodnji, ali sploh to ni potrebno? Ali je dovolj samo maskara? Kakšne barve mi priporočate glede na barvo oči?

Pozdravljena, Majda!

Še vedno velja pravilo, ki ga pri ličenju zelo rada upoštevam – barva sečil za oči naj bo v istih barvah kot barva obleke, ne glede nato, kakšne barve oči imate.
Če želite poudariti svoje oči uporabite zelene odtenke oz. odtenke, ki se približajo barvi vaših oči. Če želite bolj diskreten make-up, ki daje vašim očem toplino, uporabite kontrastne odtenke. Na zelene oči se zelo lepo poda kombinacija umazano vijolične in roza barve. Trendovske pa so tudi tople brve in še posebno zlata barva.
Kako senčimo – če so vaše oči enakomerno razporejene, (torej niso preveč skupaj ali pa preveč narazen) uporabimo tako imenovani sistem LUNCA ličenja vek.
Pri tej metodi se temna barva sence nanaša na zunanji rob veke, proti nosu pa dodajamo vedno svetlejše barve. ( uporabimo lahko samo dve barvi, ki jih na roki mešamo – tako dobimo več barvnih odtenkov ). Pomembno je, da ni prehod med temno in svetlo barvo preveč izrazit – linije morajo biti zabrisane. Senco nanašamo v loku in sicer v liniji kosti na ” čelni veki”, tik pod obrvmi pa nanesemo svetlejšo barvo. Ravno pri zaprtih in majhnih očeh je uporaba svetlega odtenka pod obrvmi zelo primerna, saj svetla barva odpre in osveži oko. Glede nato, da imate mahne oči, ne uporabljajte črnega svinčnika za obrobo oči. Črna črta bo oko še pomanjšala. Priporočam vam, da uporabite svetel svinčnik, s katerim boste oko na videzno povečala.
Če že uporabite svinčnik tudi na veki, le-tega z čopičem zabrišite, potem pa nanesite sence v prahu. Za dnevni make- up vam svetujem temno rjavo maskaro.

Če imate še kakšno vprašanje v zvezi z ličenjem oči, mi pišite! Obstajajo številni triki pri ličenju, predvsem oči! Katere sence uporabljate?

Lp Nada

Tudi meni bi prav prišel kakšen trik. Imam rjave oči in blond lase. Uporabljam senčilo od Niveje Beaute (roza+vijolična). Nanasem si svetlo senco čez celo veko in nato temno ob robu veke pri trepalnicah in nato malo višje proti zunanjumu robu. Ali lahko uporabljam samo svetlo senco roza, bež ali svetlo sivo ter maskaro.
Kakšen trik vedno prav pride.

LP, Andreja

Andreja, pozdravljena!

Kombinacija temnih zunanjih kotov vek in svetlih notranjih kotov mi je nekako bolj pri srcu kot pa senčenje vek le z eno barvo, kar pa sicer ni nič narobe.

Glede nato, da sem tehniko senčenja vek opisala že Majdi in Tamari, te prosim, da si jo ogledaš pri njunem vprašanju.

Uporabi enako tehniko in trik, le, da uporabi svoje barve s katerimi se dobro počutiš.

Ali si že poizkusila senčit veke v kombinaciji senčil: temno modra v zunanjem kotu veke in proti nosu prehod v roza senčilo? Spodnje trepalnice pa rahlo obarvaš z temno modrimi sencami, ki si jih uporabila za temnenje premične veke.

Kombinacija je zelo dobra!

Lp Nada

Ali se najprej nanese temnejša senca na zunanjem robu in šele nato svetlejša? Jaz namreč naredim ravno obratno.
Jaz imam bolj zaprte oči tako da se npr. temnejša senca ki sega do približno polovice veke sploh ne vidi če imam oči odprte, vidi se samo ob robu vek pri trepalnicah. Kakšno idejo še na to temo?
No sedaj bo pa počasi že čas za eksperimentiranje, hvala za vse ideje.

LP, Andreja

Živjo Andreja!

Najprej temna na robove veke,in samo na robove – kot bi naredila trikotnik na zunanjem robu veke.
Proti notranjosti veke ( proti nosu ) pa dodajaj svetlo barvo.
Glede nato, da imaš zaprte oči, nanesi sence v višjem loku, torej do kosti na nepremični veki in v obliki polmeseca. Senca mora biti vidna tudi, ko imaš odprte oči. Pod obrvmi nanesi svetlo barvo, ki ti bo oko odprlo in optično povečalo.

Izogibaj se temnih barv. Mislim, da temna barva do sredine veke ( kot si tudi opisala ) ni priporočljiva, ker je oko potem še temnejše in bolj zaprto.
Poizkusi uporabiti svetlejše barve in svetleče.

Lp Nada

prou bed ti je…sam roza pa vijolčno uporablas..a ne zbers za drugo barvo….faaK…js sm stara 13 pa vec vem k ti

Aleksandra123, niso vsi ljudje za vse, ti se mogoče znaš pri 13 lepo našmikati pa imaš mogoče težave pri matematiki in slovenščini, ki jih pa mogoče tista, ki se ne zna perfektno namazati nima.

Ne vem, tvoj način pisanja pove marsikaj o tebi. Zastojn farba vse povsod, ker ko odpreš usta oz. pišeš se vidi koliko veš in znaš!

Malo več spoštovanja prosim!

Zivjo…

imam zelene oci in blond lase…zdise mi kot da mi nobena barva za oci ne paše…katero naj uporabim..priporočajo oranžno saj se prilega očem…hvala ze unaprej!

Pozdravljeni!

Čez dober teden imam maturantski ples … in sem se odločila da se naličim sama.
Kolikor sem si že pogledala določene stvari glede ličenja, je bilo napisano, da bi se naj barva senčila skladala z barvo obleke.

Imam vijolično obleko (svetlikajočo) in modre oči. Nekajkrat sem že eksperimentirala z barvo senčila … in sem prišla do zaključka, da mi še najbolj ustreza rjava barva senčila za veke. Ampak problem je da nimam nič drugega v rjavi barvi razen barve las… in me zanima vaše mnenje. Ali bi bilo bolje da izberem vijolično senčila (morda mi ni všeč, ker nimam pravega odtenka)?

Hvala za pomoč 😉

jaz doma nimam vse za ličenje imam pa samo kreme, krtačo in puder kako to uporabljati

New Report

Close