kako se nardijo karamel bomboni za grlo?

Vem, da mi je mami včasih delala karamel bombončke, ko sem bila bolna. Ne vem pa točno načina. Razen tega, da samo sladkor prepražiš..?
Ali dodaš še kakšen čaj-kaj žajblja, ali kaj, da so kao zdravilni?
Ali menite, da to res kaj pomaga za grlo, mislim, prežgani sladkor, ali so nas to včasih kr tko mal …??

Ne vem, če to res pomaga, ampak jaz tudi to včasih naredim sinu pa se nato hitro pozdravi. In sicer tako: če hočem samo bonbone, samo sladkor prežgem in potem kot majhne kroge dam na folijo, drugače pa ko je sladkor prepražen, nanj vlijem ali žajbljev čaj, ali mleko ali meni najljubša varijanta, oboje. Potem v še istem trenutku grem z žlico ali kuhlo v lonec( skozi mleko:)) in pol se tak “potegne” in dam to na krožnik da se ohladi. Potem pa popuijemo tisti čaj oz. mleko in tiste bonbončke pojemo:) Upam da sem dovolj razločno napisala in ne zmedeno kot se mi zdi.

Tist stavek, ko greš ‘ z žlico v lonec, skozi mleko…in pol se potegne…in dat to na krožnik…A večkrat greš skozi, pa se delajo bombončki, ali kaako? men se je vse sam nekaka ‘mlakuža’ naredila, full sladka…
sem pa probala samo cuker, pa ven dajat, no, to pa so bili bomboni. samo rada bi naredila še z žajbljevim mlekom..Pa mi ne rat.a

Sladkor daš v posodo, ga počasi prepražiš-da je svetlo rjave barve, “zliješ” ga na peki papir. Lahko ga daš na peki papir tudi z žlico- tako da narediš majhne kupčke.- to so bombončki
Če pa bi rada naredila čaj, je postopek s sladkorjem isti, samo da takrat ko je sladkor svetlo rjave barve v posodo doliješ mleko in daš zraven še ščepec žajblja. Malo še pokuhaš in precediš.