Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako se naredi dobro hrustljavo testo za štrudelj?

Kako se naredi dobro hrustljavo testo za štrudelj?

Da bi bilo približno tako hrustljavo, kot se kupi zvitek testa v Hoferju? Rada bi, da testo hrusta, ne da je mehko. Kako se to naredi doma? Hvala.

vzameš listnato testo.

Hrustljavo bo le, če ne bo preveč vlage.

Za vlečeno testo pa velja, da ne zaviješ do konca, ampak za ene dva obrata pustiš testo prazno, ga premažeš z oljem in zaviješ in še povrh premažeš z oljem. V tem primeru bo štrudlj sočen in imel hrustljavo skorico. Govorim pa o doma narejenem vlečenem testu, kajti kupljenega ne uporabljam.

Jaz imam tudi rada tak štrudelj. Naredila ga je moja mami in takega potem nisem nikjer več jedla. Tašča je vedno, ko je naredila štrudelj, gor dala mokro krpo in takega mokrega in bljakastega štrudla ne morem jest.

Moram pa enkrat najti recept, po katerem je mami delala.

Tiste, ki delajo štrudel same doma, ponavadi nimajo recepta, ampak imajo sestavine v rokah in glavi in ti težko povejo, kako ga naredi.

Res dober je samo štrudelj, ki po vrhu zahrusta. Tudi že dolgo iščem recept. Tiste mehke variante tudi meni niso dobre.

Testo napravim sama. Olje dodam že v samo maso, ki jo gnetem. Pred nadevom razvlečeno testo pokapam z maslom, enako storim na koncu, ko je zavitek že zvit. Nato gre v pečico.

New Report

Close