Kako se naredi preglas nad črkami?
Nujno rabim nekaj za nemščino, pa ne znam na računalniku narediti preglasa. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Nisi, po moje. Dve pikici nad U narediš tako, da klikneš SHIFT+(tipko levo od 1) in potem še “U”.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Se opravičujem, tudi način od agentke je pravi. Nisem vedel, da imamo na tipkovnici dva enaka znaka na dveh koncih.
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Ma ja, jaz jih ne uporabljam, vem pa, kako se naredijo, tako da sem zdaj zvedel, da imam dva enaka znaka na tipkovnici. Le zakaj?