Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se naredi preglas nad črkami?

Kako se naredi preglas nad črkami?

Nujno rabim nekaj za nemščino, pa ne znam na računalniku narediti preglasa. Mi lahko kdo pomaga?

Hvala.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Pozdravljena, najbrz mislis “umlaut” (dve pikici nad u ali o ali a)?

Ce da, potem ga naredis tako: Altgr + ‘ (?) in nato zeljeno crko.

Upam, da sem razumljivo napisala 🙂

LP

Nisi, po moje. Dve pikici nad U narediš tako, da klikneš SHIFT+(tipko levo od 1) in potem še “U”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se opravičujem, tudi način od agentke je pravi. Nisem vedel, da imamo na tipkovnici dva enaka znaka na dveh koncih.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ali pa uporabiš Vstavi… Simbol…

LP

Ja, super ste! :))

Hvala!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Marko, 🙂

Sem studirala nemscino, zato mi ni bilo jasno, kje sem ga pihnila po vseh napisanih izdelkih… 🙂

Ma ja, jaz jih ne uporabljam, vem pa, kako se naredijo, tako da sem zdaj zvedel, da imam dva enaka znaka na tipkovnici. Le zakaj?

New Report

Close