kako se naredi regratova solata?
v bistvu na splošno ne znam solat mešat.
Mene zanima zdajle konkretno regratova. Recimo, da imam štiri tiste komplete (tako kot skupaj raste) regrata.
Ga umijem itd.
Mene zanima kaj vse dodati? Kis, olje, sol… vodo? s tem si nisem najbolj domača. Konkretno me zanima koliko je treba česa dati, da bo solata okusna? Vi verjetno že po občutku veste, jaz bo pa konkretne količine, ker še nimam občutka.
Hvala!
Od regratovih “kompletov” najprej potrgaš slabe liste, potem pa odrežeš tam, kjer se drži skupaj, da dobiš listke. Temeljito opereš in odcediš. Daš na desko in parkrat prerežeš po dolgem in počez, da dobiš krajše kose. To daš v skledo. Olupiš 1 do 2 krompirja, narežeš na lističe in skuhaš v slani vodi (15 do 20 minut). Istočasno v drugem lončku skuhaš 1 ali 2 jajci, ju olupiš iz zrežeš k regratu. Kuhan krompir odcediš in kar vročega vržeš na regrat. Premešaš, soliš, popraš in kisaš po okusu. Zabeliš z bučnim oljem ali pa s pogretimi ocvirki in žlico masti. To je samostojni obrok, ne solata za k nečemu. Če imaš kot solato, npr. k včerajšnji pečenki, preskočiš jajca in ocvirke, daš samo malo vročega krompirja.
Za tiste, ki jim je to plevel – tudi rukola je plevel, čisto isto kot regrat, samo je zdaj hudo modiš. Radič dosti bolj greni kot regrat, pa se nihče ne pritožuje. Endivija je brez dodatkov včasih trda kot bukev. Itd.
kakšen zgleda? prvič raste pokonci, ponavadi iz krtin…zunanji del, ki je zunaj, je svetlo zelen, podzemni del je dolg med 10-20 cm in je 2/3 popolnoma bel, 1/3 pa svetlo rumen….tak je taprav regrat za regratovo solato.
Za tak regrat dobit iz zemlje, je treba imet dolg nož in treba je znat zarezat, da dobiš ven čimveč stebla…
Ka ste res taki debili da ne veste kašn regrat je taprav??
kakšen zgleda? prvič raste pokonci, ponavadi iz krtin…zunanji del, ki je zunaj, je svetlo zelen, podzemni del je dolg med 10-20 cm in je 2/3 popolnoma bel, 1/3 pa svetlo rumen….tak je taprav regrat za regratovo solato.
Za tak regrat dobit iz zemlje, je treba imet dolg nož in treba je znat zarezat, da dobiš ven čimveč stebla…
Ka ste res taki debili da ne veste kašn regrat je taprav??[/quote]
In tak regrat je sočen in sploh ni grenek…
Ka ste res taki debili da ne veste kašn regrat je taprav??[/quote]
to je za protezarje … dokler imam zobe, bom jedla trdega
Ne boš verjela, tudi v Ameriki: http://www.grubstreet.com/2007/04/wild_dandelion_greens_and_fiel.html