kako se oblečete, ko peljete otroka vrtec, šolo, če ste doma?
meni je nerodno peljat otroka v vrtec in šolo v trenirki, neurejena..da se takoj vidi, da sem doma in ne grem potem v službo….doma sem že nekje pol leta…tako da se vedno uredim, vsaj kavbojke si oblečem, že ne že kaj boljšega…ker so vsi nekam urejeni in hitijo potem na delo…kako pa ve, ali vam je vseeno…
Jaz večkrat delam od doma pa grem vedno vsaj v kavbojkah, če ne v hlačah, si uredim frizuro in namažem trepalnice. To je, se mi zdi minimum od urejenosti. V trenirki grem samo tečt ali fitnes. In ja, tako bi se uredila tudi takrat ko bi odšla v službo ob 14ih, ker to ni rihtanje, ampak neka osnova casual oblačenja.
Jaz se pa glede tega ne sekiram, grem tudi v trenirki, če mi tako paše. Seveda ne v najbolj stari in raztegnjeni, a vendarle v trenirki 🙂 Včasih sem oblečena tako, kot za v službo, če začenjam s službo malo kasneje in grem iz vrtca/šole še za kakšno uro nazaj domov. Kadar cel dan delam doma, sem pa kar po domače oblečena.
Naličim se pa ne, ker se tudi za v službo ne 😉
Ne vem, zakaj se sekiraš. Pojdi tako oblečena, da se boš ti dobro počutila.
To ni isto.. njo je sram it v trenirki zato da ljudje ne pogruntajo da nima sluzbe in da glumi da jo ima..[/quote]
Jaz sem že 20 let brez službe, pa nikoli ne grem od doma v trenirki. Zakaj? Kot je napisala ena zgoraj. Niti približno ne zato, da ne bi kdo “ugotovil”, da nimam službe, temveč zato, ker to spada k splošni urejenosti.
To ni isto.. njo je sram it v trenirki zato da ljudje ne pogruntajo da nima sluzbe in da glumi da jo ima..[/quote]
Jaz sem že 20 let brez službe, pa nikoli ne grem od doma v trenirki. Zakaj? Kot je napisala ena zgoraj. Niti približno ne zato, da ne bi kdo “ugotovil”, da nimam službe, temveč zato, ker to spada k splošni urejenosti.[/quote]
Ja ok. Ampak to ni slucaj avtorice…
Tudi sama bi, ce bi te v trenirki v vrtcu zagledala, najprej pomislila, da zacnes kasneje s sluzbo, da delas od doma, al pa da si doma. Ne vem zakaj je tak problem, ce gres v trenirki po otroka, ne pravim, da si v eni razvleceni in sprani, se pa danes dobi res lepe trenirke tko da jaz te ne bi nic cudno gledala, ma ves kaj, za kaj pa bi se na druge ozirala, ti pejt po otroka kokr tebi pase.
Jaz sem že 20 let brez službe, pa nikoli ne grem od doma v trenirki. Zakaj? Kot je napisala ena zgoraj. Niti približno ne zato, da ne bi kdo “ugotovil”, da nimam službe, temveč zato, ker to spada k splošni urejenosti.[/quote]
Ja ok. Ampak to ni slucaj avtorice…[/quote]
Kako ni slučaj avtorice? Res, da jaz ne peljem otroka v vrtec, no, včasih sem ga pa kam drugam, pa prav tako nisem šla v trenirki. Pač, na cesto ne grem v trenirki in pika, pa služba gor ali dol. Torej, v čem se njen primer razlikuje od mojega? Razen v tem, da bi se ona, če bi se, uredila zaradi tega, da ne bi posumili, da je doma, medtem ko je zame to osnova.
Oh, jaz pa vidim kakšne ful lušne, vitke, športne, v lepih trenirkah, po drugi strani pa ne manjka takšnih, ki so obupne, namazane s pudrom kot gejše, v nekih preozkih oblačilih.
Tako, da meni so v tem primeru tiste v trenirkah 100x boljše in kaj koga briga, zakaj otroka voziš v vrtec v trenirki. Vse je v tvoji glavi, če bi imela službo vedno samo popoldne, se tega nikoli ne bi vprašala. Verjetno ti niti na pamet ne bi padlo.
Pa saj ne morem verjet, da to sprašuje odrasla oseba od katere se pričakuje, da ima pošlihtane vsaj osnovne pojme dojemanja sveta okrog sebe. Ne bi rekla, da bi bil to nek najstniški forum..
In kaj hudiča je narobe s tem če si doma in če nimaš službe?! Nisi edina, ne prva ne zadnja! In kaj potem če to kdo ugotovi? Si mogoče pomislila, da mogoče pa tam kdo ve za kakšno službo in ti da namig? A ti kdo od njih plačuje položnice, da bi morala imeti zaradi tega občutek sramu in občutek, da si zdaj dolžna izgledat bolje???!!
Ja, res je kar pregovor pravi: “obleka naredi človeka”. In marsikateri receptor ima na delovnem mestu obleko, na malici čez cesto pa ga boš zamenjala za direktorja.
Meni osebno več pomeni osebnost, karakter človeka kot pa izgled, kateri je lahko zelo zelo varljiv.
Pošlihtaj si v glavi, sestavi si hrbetnico in stoj za tem kdo in kaj si, pa boš tudi v trenerki kul.
Pa še komentarček na “lagerfelda”: če bi jaz neki prodajala, bi tudi svašta izjavila da bi folk kupoval.
Ah, žalostno ker folk še vedno da več na medije, no ostale ovce, svoje misli pa pomete pod predprogo, pri 75ih pa objukuje, kaj mu je tega bilo treba.
Pa še odgovor na tvoje vprašanja: po raznih opravkih hodim kakor mi zapaše. Nekako pa po uradih, bankah, bolj urejeno, če grem pa v trgovino pa v trenerki. Za v službo različno: včasih se zrihtam in potem vsi sprašujejo kaj imam po tem. NIČ. Samo zapasalo mi je to. Včasih pa komaj navlečem kakšen jeans nase pa kšno bedno majco in to je to.
Še enkrat misli s svojo glavo in stoj za tem!
Seveda ne moreš iti v vrtec taka kot si doma. Jaz kamorkoli grem, se preoblečem. Tudi s trenerko ni nič narobe, če ni stara, pretegnjena in muckasta.
Je pa tako, da doma nisem vedno 100 % urejena, že ko kuhaš, se kdaj pošpricaš in imaš kakšno pikico na majci, zato pa se vedno preoblečem, če grem v trgovino ali po kakšnih drugih opravkih.